Întrebare pentru unul din Vlazi: Are suficient CURAJ să-şi declare propriile off-shore-uri?


Salut şi chiar aplaud iniţiativa lui Vlad Filat referitor la pretinsa curăţenie în activitatea financiară din Moldova. Am însă mari dubii referitor la fezabilitatea acestui proiect, cel puţin până nu aud de la autor răspunsuri la câteva întrebări, pe care încerc să le expun mai jos.

Demersul, de altfel foarte salutabil ca şi esenţă, ar mai putea fi şi credibil, DACĂ autorul n-ar fi chiar el utilizator de off-shore-uri. Sau poate autorul iniţiativei vrea să lupte ca şi în cazul raiderilor, doar cu unii, iar pe alţii să şi-i apropie?! Care e diferenţa, domnule autor, între un off-shore folosit pentru afaceri în Moldova şi unul folosit pentru a-ţi plasa banii spălaţi, fără să te vadă nimeni?

Iniţiativa lui Filat ar fi una clară DACĂ ar declara off-shore-urile pe care le foloseste el însuşi pe axa Bandiţchi (da, da, ăla, Tudor) – Ion Rusu (cumnatul „Şăfului”).
Poate, deci, jura autorul că nu a folosit astfel de off-shore-uri pentru anumite plăţi externe? Eu cred ca nu, mai ales că ştie şi el şi… ştie şi societatea (mai ales cei pricepuţi) că tehnologiile au avansat într-atât încât s-a ajuns că şi off-shore-urile lasă urme, chiar şi CELE MAI DOSITE din ele! 🙂

Şi ultima întrebare: Vlad Filat vrea să-i pună piedici şi lui Ilan Shor, omul de afaceri despre care se spune că-l finanţează şi îi mai şi cedează avioane, sau vrea să lupte doar cu off-shore-urile ăstuia (vreo 6 la număr), prin intermediul cărora ar fi fost cumpărat Unibank-ul?

Va urma. Probabil după răspunsuri (sper că vor fi).

Anunțuri

Etichete: , , , ,

Un răspuns to “Întrebare pentru unul din Vlazi: Are suficient CURAJ să-şi declare propriile off-shore-uri?”

  1. Inițiativa “anti-off-shore” a Guvernului: pumn în gură pentru “câinii turbați” de la Publika?! « Veaceslav Balacci Says:

    […] aplaud în picioare. Am pus câteva întrebări pe blog (cine nu le-a văzut le poate vedea aici: https://balacci.wordpress.com/2012/10/11/intrebare-pentru-unul-din-vlazi-are-suficient-curaj-sa-si-de…), la care până în prezent n-am primit nici un răspuns, ci doar… chicoteli și șoșoteli […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: