Plaiul meu


Absolut întâmplător, printre zecile de postări la subiecte politice şi socio-economice, am dat recent pe una din reţelele de socializare de această minune de clip.

Recunosc, pentru mine această tânără moldoveancă, Elena Javelea este revelaţia săptămânii. Cântă despre plaiul ei, al meu, al nostru! Cântă cu respect pentru datinile neamului şi valorile naţionale de căpătâi şi o face cu… mândrie pentru neamul său, ceva atât de rar întâlnit printre tinerii noştri. Lucruri atât de simple, dar totodată atât de importante!

Dar ce m-a marcat îndeosebi în acest clip este că Elena ne cântă plaiul şi de pe zidurile Mănăstirii rupestre de la Ţâpova, pe Nistru dar şi de pe cele ale… Cetăţii Albe, de la Marea Neagră! Frumos şi… profund!

Şi pentru că am aflat că Elena este chişinuiancă vreau să dedic acest clip Chişinăului, cu ocazia Hramului de duminică. La mulţi ani, Chişinău! La mulţi ani plaiului şi neamului meu! Şi la mai mult şi la mai mare, tinerei chişinăuience Elena Javelea! Nu uita ce ai promis plaiului în această piesă: „Te-oi cânta o viaţă-ntreagă!”. Sper să te ţii de cuvânt. Şi sper să fie „molipsitor” şi pentru alţi exponenţi ai generaţiei tale!

Anunțuri

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: