Aniversarea AIE-2. Doi ani de… felicitări… La mai multe şi la mai mari!


Azi se împlinesc doi ani de la scrutinul din 28 noiembrie 2010, respectiv naşterea AIE-2. De fapt renaşterea… din AIE-1 (adică acum fără AMN, Dumnezeu să-l ierte). Dacă nu feliciţi omagiatul cu ocazia aniversării, la moldoveni lumea se supără. În cazul AIE mai poţi fi învinuit şi de ostilitate, şi de pactizare cu… comuniştii, FSB-ul, GRU-ul, SBU-ul, sau… serviciile secrete de pe Marte. Pentru că e şi un semn de bună educaţie să feliciţi un omagiat cu ocazia aniversării indiferent de atitudinea ta faţă de el am decis să improvizez şi eu o… felicitare.

Ei, cu decizia mai uşor, dar iată referitor la conţinut – mai greu. Oricum, e bine şi pentru AIE-2, şi pentru mine să scriu ceva, că doar n-o să dau o felicitare goală…

Deci, felicitări, AIE-2 cu ocazia aniversării de doi ani! Felicitări, pentru că ai ajuns până aici, că n-ai dat ortul popei anul trecut în vară, când era cât pe ce să… Ba chiar te-ai întărit, acum stând foarte bine pe picioare, ba chiar luptând (chiar şi cu pumnii) în Parlament! Felicitări că ai şi preziduu la Guvern, că ai depolitizat tot ce se putea de depolitizat din anexele (secrete) ale Acordului (certificatului de naştere)! Felicitări că spre deosebire de defuncta AIE-1 ne-ai zis adevărul despre 7 aprilie! Felicitări că ai reuşit (pe alocuri) să învingi sărăcia (unora) din Moldova! Felicitări şi pentru o altă realizare a ta: libertatea de exprimare! Acum dacă deschizi gura nu mai eşti arestat ca pe timpul lui Voronin, ci doar invitat la discuţii (prieteneşti) la MAI.

Într-o felicitare conform cutumei, alături de remarcarea ocaziei propriu-zise se mai vine şi cu… urări. Se practică a ura omagiatului, alături de sănătate şi ceva ce-şi doreşte el cel mai mult. Hm… Adevărată dilemă! Chiar dacă îmi fărâm acum capul, unicul lucru pe care-l relev în calitate de dorinţă a AIE-2 este decriminalizarea contrabandei, că în rest parcă are de toate… Deci, ţin să-ţi urez, AIE-2, să ţi se împlinească visul, poate chiar săptămâna asta (dacă tot chestiunea e deja pe ordinea de zi), sau cel târziu Moş Nicolae să ţi-o pună în ciorăpei!

Ba chiar la mai mult şi la mai mare: nu doar decriminalizare să fie, ba chiar şi legalizare, conform „practicii internaţionale”! Poate chiar şi excluderea altor articole din Codul Penal: escrocheria, jaful, furtul (în proporţii deosebit de mari, că proporţiile mici nu cred că te afectează)!

La mai multe şi la mai mari! 😉

Reclame

Etichete: , , , ,

Un răspuns to “Aniversarea AIE-2. Doi ani de… felicitări… La mai multe şi la mai mari!”

  1. Ion Curmei Says:

    trebuei sa recunoastem ca actuala alianta pentru integrare europeana se datoreaza in excusivitate Partidului Democrat, or daca democratii faceau coalitie cu PCRM-ul cum era si logic si ideologic, astazi Moldova doar avea sa viseze la libertate (de exprimare), sustinere occidentala sau alte lucruri pozitive care se intimpla!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: