Gheorghe Viţă: „O Românie puternică, împreună cu Basarabia”


Gheorghe ViţăViţă este probabil cel mai atacat candidat al campaniei electorale pentru alegerile în Parlamentul României din 9 decembrie. Ba calificat drept „anonim”, ba servit cu… compromate păstrate la frigider probabil tocmai pentru această campanie, candidatul PP DD pentru Camera Deputaţilor a rezistat până la finalul acestei campanii crâncene, ceea ce deja nu este puţin.

Viţă este candidatul înscris în cursa electorală cu cel mai clar mesaj unionist. Mai amintesc în acest sens că este şi copreşedinte al Consiliului Unirii, fiind totodată susţinut de unicul partid din Republica Moldova cu program unionist.
Este juristul care nu este tocmai şi un orator desăvârşit, însă ataşat la valorile naţionale pentru care luptă de la sfârşitul anilor 90 ai secolului trecut. Vine cu un stil preluat parcă din unul din cele mai populare slogane scandate de Acţiunea 2012 la Marşurile Unirii: „Fapte, nu vorbe!”.

A venit în faţa alegătorilor cu o platformă electorală din care se desprinde principala preocupare a sa: calvarul procedurilor de redobândire a cetăţeniei române de către basarabeni. Este deosebit de interesant faptul, că el se declară chiar contra noţiunii de redobândire a cetăţeniei, or basarabenii nu au pierdut-o, venind în acest sens din partea Forumului Democrat al Românilor cu două proiecte de lege, înregistrate de Parlamentul României în luna octombrie curent. Conform proiectelor basarabenii obţin dreptul la transcrierea actelor de identitate româneşti fără o procedură prealabilă specială de examinare a dosarelor. Doar eventuala reuşită în promovarea acestor legi consider că ar fi o mare performanţă pentru un mandat de deputat din partea diaspora pentru Parlamentul României.

A venit în campanie cu un spaţiu de manevră convenabil pentru critică atât în adresa candidaţilor ARD, cât şi celor ai USL, care n-au cum să evite legăturile cu guvernarea de la Bucureşti, deloc desăvârşită. A ştiut însă să facă uz de critică cumpătat, fără abuzuri.

Faptul că este atacat şi chiar somat să se retragă din cursă vorbeşte de la sine în privinţa şanselor sale, care sunt deloc de neglijat, tot aşa cum este şi partidul din partea căruia candidează, care la rândul său este revelaţia anului electoral în România. Să fie oare Gheorghe Viţă surpriza acestei campanii electorale? Să vedem. Eu zic să fie învingători cei care merită cel mai mult, astfel ca nimeni să nu fie învins! Să vedem dacă electoratul basarabean cu cetăţenie română este mai smart decât cei care (încă) nu au paşapoarte româneşti, unii din ei chiar din cauza calvarului procedurilor şi taxelor consulare exagerate.

Reclame

Etichete: , , ,

2 răspunsuri to “Gheorghe Viţă: „O Românie puternică, împreună cu Basarabia””

  1. Anarhistul Says:

    pacat il cunosc personal pe domnul Vita. E o personalitate tare de treba, dar presimt ca PDL-istii lui Basescu ii vor pune capacu… asa sint nemernicii astia care se bucura de resursele administrative.

  2. ACTORUL VASILE BUTNARU Says:

    DOAMNE AJUTA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: