ABeZe ~ Şcoala manierelor elegante!


ABeZeÎn prag de sfinte sărbători gândurile noastre merg la cei buni, la cei care fac fapte bune. Acest articol de ajun de Crăciun o să-l dedic proiectului Dorinei Arsene, o tânără moldoveancă, ambiţionată să creadă că orice conaţional al ei poate deveni… manierat şi elegant! Chiar mai manierat decât un… englez!

Ştiu că acest proiect al Dorinei înseamnă luptă şi provocări, fără de care nu se construieşte nimic în societatea noastră afectată de crize, lipsuri, răutate, invidie şi alte molime. Cunosc şi eu ce înseamnă să munceşti 24 din 24 pentru a zidi ceva util nu doar ţie dar şi întregii societăţi.

Recent Dorina mi-a povestit despre efortul pe care-l depune pentru a convinge oamenii că este nevoie de bune maniere chiar şi în societatea moldovenească, Dorina_Arsene_copiicăreia s-ar părea că nu-i arde de aşa ceva. În sec. XXI moldovenii au ajuns în majoritate să lupte pentru alte valori: bani, putere, supremaţie şi înţeleg s-o facă nu tocmai… elegant. Asta ca să n-o spunem mai urât.

Construim case frumoase şi aruncăm gunoiul în drum sau peste gard, vecinului. Închegăm afaceri atacându-le pe cele ale concurenţilor. Devenim milionari şi scuipăm pe sărăcia altora. Ne batem nu doar la figurat pe arena politică şi venim la putere pentru a ne răfui cu oponenţii. Unii zic că este firesc pentru o societate în tranziţie. Eu nu sunt de acord cu ei. Dacă generaţiile noastre sunt sortite a fi jertfite pe altarul acestei îndelungate tranziţii, copiii mei îi vreau ALTFEL şi trăind într-o ALTĂ societate! Şi nu în afară, dar AICI, acasă!

Am văzut cât de fericită şi împlinită este Dorina atunci când vede că oamenii sunt interesaţi în ceea ce face şi cred în ea. Asta chiar dacă ceea ce face ea este prin definiţie un proiect social, fiind ceva de utilitate publică mai mult decât business. Am văzut cât de mult insistă Şcoala Dorinei să fie alături de copiii defavorizaţi, care s-ar părea că n-au nici o şansă să acceadă în zona de atenţie a Şcolii manierelor elegante. Dorina ne demonstrează că este o ipoteză falsă. Eleganţa şi manierele nu sunt un deliciu al elitelor, ele trebuie să constituie chiar bazele unei societăţi.

Da, şi eu cred în Dorina şi mai cred că ABeZe- ul, Şcoala manierelor elegante este un proiect sortit… SUCCESULUI! Cred, pentru că ştiu şi simt că societatea noastră are MARE nevoie de acest proiect. Investiţiile în educaţie au fost cheia succesului celor mai prospere societăţi europene, ca să nu mai amintim de cea japoneză.

Mai cred în şcoala Dorinei pentru că ştiu că este o luptătoare. Şi această calitate, împreună cu inteligenţa şi hărnicia vor face ca să ajungem să-i vedem proiectul împlinit. Sper tare mult să-i şi să ne reuşească, ca să putem observa în câţiva ani şi primele rezultate ale activităţii ABeZe-ului. Nu doar în grădiniţe, şcoli şi facultăţi, dar şi în stradă şi alte locuri publice. N-am avut nevoie de mult timp ca să decid să o rog pe Dorina să se ocupe şi de picii din familia Balacci şi… nu doar! Vă încurajez şi pe voi s-o faceţi.

Crăciun fericit, Dorina! Crăciun fericit, ABeZe! Crăciun fericit, Moldova!

Anunțuri

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: