Depolitizatul MAI, schemele criminale şi erorile de raportare pe interior


Filat_contrabandaRecent premierul zicea că procuratura a rămas unica instituţie politizată în MallDova. MAI-ul, zicea el, ar fi depolitizat pentru că… este condus de un civil. Deşi argumentul e de căzut sub masă, ieri… mai să-l cred pe premier, când am văzut comunicatul de la Interne, cu titlul „Poliţia a descoperit o schemă criminală”. Mai bine nu-l vedeam!

În comunicatul original al Ministerului de Interne se menţiona că a fost deconspirată o schemă criminală de introducere ilegală în ţară a maşinilor furate din mai multe state UE. Mai mult ca atât, noutatea şocant de bună pentru mine consta în menţiunea din comunicat, care prevedea că în schema deconspirată sunt implicaţi: un judecător, procurori, angajaţi de la Vamă, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi de la MAI. Deci, instituţii care vizează mai multe componente ale AIE! Cool! Chiar mirosea a depolitizare!

Nu că schema criminală n-ar fi fost cunoscută în Chişinău, or nu este un mare secret că oricine îşi poate trage în Chişinău un X6 sau un S Klasse nou-nouţ furat din UE, la 1/3 din preţ. Nu e un mare secret că chiar vameşi şi angajaţi MAI conduc asemenea maşini (n-o să dau acum nume). Mă bucurasem însă că măcar într-un târziu această schemă a ajuns şi în vizorul organelor de drept moldoveneşti, bucurie pe care mi-am expus-o şi în intervenţia telefonică în cadrul buletinului de ştiri de la unul din posturile TV.

În doar câteva ore însă… bucuria mi-a trecut în scârbă. Chiar SCÂRBĂ! MAI-ul şi-a revizuit comunicatul, venind cu o… SCUZĂ (în faţa cui oare?) şi o… rectificare! Cică din cauza unei „erori de raportare pe interior”, în comunicatul original greşit s-ar fi indicat că din grupul criminal fac parte angajaţi ai structurilor de stat. Nimic nou sub soare! Din grupul criminal din nou fac parte doar… ţapi ispăşitori?! Iarăşi se casează crimele pe pioni şi şurubaşe?!

Ce fel de „erori de raportare pe interior” s-au produs ieri la MAI? Cine şi cui nu i-a raportat corect sau deplin şi în general de ce pe asemenea cazuri cineva din MAI trebuie să raporteze cuiva? Ce s-a întâmplat? Nu e greu de dedus! Mai ales că e vorba de instituţii sensibile, cică „depolitizate” dar … subordonate AIE! Poate că şi în cazul vânătorii din Pădurea Domnească la MAI s-a produs o „eroare de raportare pe interior”?! În timp ce MAI-ul se „depolitizează”, iar MallDova vrea regim liberalizat de vize cu UE, furând maşini de acolo, eu vă zic din nou: noapte bună, Moldova, bună dimineaţa, MallDova! Hai la depolitizare, „trei la leu”! 😉

Reclame

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: