Master class de la Vlad Filat: falimentarea BEM şi un nou ţap ispăşitor, Victor Bodiu


BEMRaiderul strigă „prindeţi raiderul”! Atunci când Rinat Usatîi, raiderul lui Filat l-a eliminat prin reglări de conturi banditeşti pe raiderul Roman Gorbunţov de la Universalbank de vină era sistemul judecătoresc. De eşuarea reformelor de la MAI au fost făcuţi vinovaţi Victor Catan şi Alexei Roibu, iar de hoţiile din sistemul ocrotirii sănătăţii – Vladimir Hotineanu. De proiectul scandalos legat de atentatul la panetoanele gastarbeiterilor – Tudor Bandiţchi. Şi pentru falimentul Băncii de Economii Filat ne-a pregătit un ţap ispăşitor – de data asta va fi răstignit pe cruce Victor Bodiu, omul căruia leucemia î-i arde viaţa, iar premierul – onoarea şi numele…

EL trebuie să fie cu orice preţ number one! Şi nu doar în politică, dar şi în business! Ce ştim noi, nişte muritori de rând, despre business şi politică a la Moldova? Competiţie socialistă, ca pe timpurile zastoiului sovietic! Dacă Plahotniuc a cumpărat comuniştii din 5 raoiane, el trebuie să-i cumpere pe toţi cei din 10. Dacă Plahotniuc şi Voronin au câte o bancă, el îşi va trage două! Ce contează dacă de data asta el va trebui să o ia de la gura bugetarilor, pensionarilor şi studenţilor?

Răspunde oricine, numai NU… el! Media aservită lui Filat şi cea linguşitoare lui El Primo ne spune că avem raideri mai răi şi… mai puţin răi… Cum să-i pui pe acelaşi cântar pe Platon (nu filosoful), Plahotniuc şi Filat? Premierul e amic cu Barroso şi pe alocuri cu Merkel. Nu poate fi un „popular” european raider! Ba adineauri el chiar începuse o campanie anti-raider, împreună cu „anti”-raiderii Victor şi Viorel Ţopa (ghilimelele le-o fi pus Galina Proidisvet). Asta ca să ascundă probabil atacurile jokerului său Rinat Usatîi la Universalbank… Acum din nou are nevoie de alura de justiţiar şi lupta cu „balaurii”. Asta deja pentru a-şi ascunde noul atac, de data asta la Banca de Economii.

Ceea ce s-a întâmplat în perioada 2010-2012 cu Banca de Economii întrece şi cea mai perfidă fantezie. Învăţaţi-vă cum se face treaba adevărată, fraierilor de raideri! Pe Filat îl poate invidia orice Voronin, Plahotniuc sau chiar Platon! În acelaşi timp în care o face pe justiţiarul, pe alocuri trăgând în spoturi publicitare cu sapa, pe alocuri plimbându-se nonşalant cu iahtul sau pufnind fâs-uri în microfoanele jurnaliştilor, premierul este în situaţia în care să atace mai crunt decât orice raider din lume… UNICA bancă a acestui stat şi ORICE om din acest stat!

Şi dacă ar fi în cont doar banca statului… Nu sunt vaci sacre nici bugetul de stat, nici pensiile, nici grâul ţăranilor, nici bursele şi nici meniurile de la grădiniţe şi casele de copii! Tot aşa cum Min.Fin-ul n-a scăpat de hedge fund-urile, Fiscul- de schemele de restituirea TVA, iar Vama – de contrabanda lui, n-a putut scăpa de el nici Banca de Economii, cu tot cu banii bugetari, salariile bugetarilor şi securitatea economică a acestui colţ de ţară…

Riscă el ceva? Ba bine că nu! El este tradiţional cu guleraş alb, cuminte, frumos şi pufos! El întotdeauna a lucrat cumâinile altora, de pe care Filat_Master Classel doar linge mierea, adică milioanele şi miliardele (nu de lei).

Lacheii Primului zic acum că la Banca de Economii e tot ok. Peste câteva zile vor prinde din nou la curaj şi vor zice că e de vină „bau-bau” Plahotniuc sau… încălzirea globală! De vină va fi altcineva, banii însă for fi tot… ai LUI! Dacă societatea nu va înghiţi ideea că de vină este tradiţionalul Plahotniuc atunci va înghiţi că este fostul preşedinte Gacichevici. Iar dacă nici asta, atunci mai este un ţap ispăşitor pe banca de rezervă!

Da, într-un final are cine răspunde pentru premier. În timp ce adjuncţii preşedintelui BEM Bodiu demisionează, părăsind ca nişte şobolani corabia care se scufundă, căpitanul rămâne la bord! Pentru că i-a ordonat amiralul. Amiralul ştie că sărmanul preşedinte nu mai are ce pierde. De ce să nu speculezi cinic ceea ce se mai poate de speculat din el? Victor Bodiu încă mai înseamnă… BANI pentru şeful său, deci nu poate pleca decât… atunci când i se va permite. Şi nu i se va permite NICIODATĂ!

P.S. Iubiţi-vă apropiaţii. Al vostru,…

Reclame

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: