Algoritm de înlăturare a concurenţilor, sau ofertă specială de la MallDova: reformă, trei la leu!


HyppocratesTeze de doctor (pe alocuri în medicină)
Autor: Gheorghe Brega (de invidiat chiar şi de Vladimir Hotineanu),
Deputat în Parlamentul R. MallDova

Soluţii pentru afaceri

Dacă eşti un importator, care comercializează produse farmaceutice aduse din afară (chiar dacă sunt scumpe de mama focului), iar la un moment dat pe piaţă apare un producător autohton (cu o marfă mult mai ieftină ca a ta, cel puţin la aceeaşi calitate), care-ţi încurcă iţele, îţi taie din profit şi nu se ogoieşte la numeroasele controale la comandă, nu dispera! Există o SOLUŢIE!

Te poţi adresa deputaţilor din Parlamentul Republicii MallDova şi să faci o comandă: lobbarea unui proiect de lege care să-ţi rezolve toate problemele la pachet.
Bunăoară, în cazul în care eşti specializat în comercializarea preparatelor antitumorale şi eşti obişnuit de ani de zile să le vinzi la preţuri exorbitante, cum ar fi: „Anastrozolum” (23 lei o pastilă), „Letrozole” (93 lei o pastilă) sau „Tamoxifenum” (peste 2 lei o pastilă), care ar fi sensul să-i permiţi unui drac de producător local să-şi vândă aceleaşi preparate cu 11 şi respectiv cu ceva mai mult de 1,50 lei? De ce să-ţi strice el businessul?

Un Deputat, Gheorghe Brega îţi va sări în ajutor şi-ţi va rezolva problema într-un mod elegant. Va elabora şi înainta spre examinare Legislativului un proiect de lege, în care va atribui produselor respective statutul de “dopante cu grad mare de risc”, specificând, pe de o parte, că:
Citat. Proiect de lege înaintat la 25.01.2013 (art. 192)
Se interzice fabricarea, prepararea, transformarea, oferirea, vânzarea, distribuirea, trimiterea, transportarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad mare de risc, precum şi produse care au în compoziţie astfel de substanţe ilegale.”, iar pe de altă parte, că:
Citat. Proiect de lege înaintat la 25.01.2013 (art. 193)
Se permite importul, vânzarea, distribuirea, trimiterea, transportarea, cumpărarea, deţinerea, administrarea ori alte operaţiuni privind circulaţia unor medicamente din lista substanţelor cu grad mare de risc, exclusiv pentru utilizarea în scopuri medicinale de tratament.”
Ce lovitură de Maestru! Printr-un singur proiect de lege, dobori doi iepuri (mistreţi) dintr-o împuşcătură: lichidezi producătorii locali şi-ţi asiguri bunul mers al unei afaceri legate de import, mai mult decât profitabile.

O altă situaţie. În cazul în care eşti distribuitorul medicamentului „Androcur” (Cyproteronă) şi-l comercializezi pe piaţă la un preţ de 20 lei per pastilă, iar un producător autohton obraznic, prin preţul său competitiv te impune să-l vinzi la 6 lei per pastilă, nu fi tolerant! Adresează-te deputatului Gheorghe Brega. Acesta va avea grija să-ţi rezolve problema. Îţi va sufoca concurentul, solicitând controlorilor să-i mai tragă nişte controale. Poate îşi mai revin între timp şi înţeleg care ar trebui să fie preţul real al medicamentului.

Iar dacă vei pierde o licitaţie publică din cauza unui concurent, producător autohton de medicamente, Brega va declara sus şi tare, că acest lucru s-a întâmplat din cauza coruperii funcţionarilor publici şi a activităţii lor infracţionale.
Notă explicativă: În 2009, prin licitaţie publică statul a procurat de la compania farmaceutică Bayer Shering Pharma 50.000 pastile de „Androcur” (Cyproterone), la preţul de 19 lei 37 bani. Ulterior, acelaşi produs medicamentos, al aceleeaşi companii a fost înregistrat cu preţul de 6 lei şi 91 bani. Asftel, în cazul în care preţul real al medicamentului sus-menţionat este de 6 lei şi 91 de bani, iar acesta a fost livrat statului la preţul de 19 lei 37 bani oare nu se conturează un prejudiciu enorm, în valoare de 623.000 lei, adus instituţiilor medico-sanitare publice doar în cadrul unei singure licitaţii???

Gheorghe Brega are grijă de sănătatea cetăţenilor săi
Deputatul are scopuri nobile. Astfel, Dumnealui a anexat la proiectul de lege înaintat spre examinare Parlamentului la 25.01.2013 Lista substanţelor dopante cu grad mare de risc. În nota explicativă Domnul Deputat a venit cu argumente, precum că folosirea acestor substanţe reprezintă un pericol social, fiind nocive pentru sănătate şi ducând la efecte secundare extrem de periculoase.
Din păcate, în nota explicativă nu se regăseşte nici o referinţă la careva studii, statistici oficiale, sau măcar la vreun caz clinic concret.

Cum n-ar fi, în cazul în care sunteţi producători de astfel de medicamente precum: supozitorii de cătină, uleiul de cătină sau produse cosmetice din această plantă renunţaţi la activitate, pentru că ea devine una ilegală odată cu adoptarea Legii lui Brega! Chiar dacă sunteţi un simplu amator de ceai de cătină, renunţaţi la el! Riscaţi să deveniţi infractori!
Nu este exclus faptul că în scurt timp vor fi trecute la categoria substanţelor dopante cu grad mare de risc şi următoarele preparate anabolizante: vitaminele grupelor A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D, E, piracetamul, preparatele din ginseng, lămâie, polenul, acidul glutamic etc. Deocamdată, acestea nu se regăsesc în Lista lui Brega, dar cu Deputatul anti-doping nu te pui, or conform art. 19 al proiectului: „ Anexa poate fi modificată […] prin înscrierea în lista substanţelor dopante cu grad mare de risc”. Ce nu face el pentru… bani? Sau… BANI?!

Concluzii

Se creează impresia că sub pretextul grijii faţă de mult-pătimitul popor a fost copiată o lege cu profil sportiv, privind combaterea dopajului şi transpusă într-un sistem străin, cel al ocrotirii sănătăţii.
De aici apare logica întrebare: de ce? Şi oare cât costă serviciile “legislative” ale Domnului Deputat Gheorghe Brega? Şi încă o Întrebare, nu mai mică decât prima e: care va fi PREŢUL plătit de către pacienţi (dincolo de policlinici şi spitale – cetăţeni) şi dacă e să vorbim puţin mai global – de către Republica Moldova? Oare va fi mai mare sau mai mic comparativ cu cel plătit pentru businessul de familie închegat de actualul Deputat pe atunci când era angajat al Institutului Oncologic?money-magnet
Stimaţi Deputaţi, înainte de a Vă expune pe marginea tezelor de doctor a Deputatului sus-numit încercaţi să găsiţi răspunsurile la aceste întrebări, savurând o ceaşcă de ceai din cătină, cu lămîie. Perseveraţi! S-ar putea să fie ultima dată înainte de a intra în vizorul mascaţilor malldoveni! 😉

P.S. Nu e tot! Voi reveni foarte curând la subiectul abracadabrelor de pe piaţa farmaceutică, cu o altă ispravă, de data asta anti-alcool (mai dihai ca cea de adineaori a lui Gorbaciov) a vameşilor malldoveni! Se pare că importatorii neloiali şi contrabandiştii fac legea (şi la propriu, şi la figurat) în acest stat! Keep in touch! 😉

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: