După vânătoarea de mistreţi a venit vânătoarea de ţapi, sau Comisia Valentine’s Day


stafieUNICUL culpabil de tăinuirea incidentului din Pădurea Domnească, balaurul care suflă foc pe nări şi este principala piedică în anchetarea vânătorii cele de taină a fost identificat! În sfârşit! Evrica! E vorba de Gheorghe Ţurcanu, viceministrul Sănătăţii!!! Acesta, fiind şi unicul care a depus din proprie iniţiativă o cerere în acest sens a devenit ieri şi unicul funcţionar suspendat pe bune din funcţie printr-o decizie a Guvernului, în legătură cu tăinuirea cazului din 23 decembrie.

Iată aşa. Filat şi cabinetul său (pe alocuri de miniştri) ne-a deschis ochii! Iată cine este UNICUL funcţionar care a ştiut despre vânătoarea cea de taină şi a tăinuit-o de cei mulţi şi proşti. Chiar dacă nu poartă epoleţi şi nu este poliţist, nici procuror sau securist, EL e! A ştiut şi n-a zis nimănui…

Şi ce dacă nu e logic? Şi ce dacă e de râsul găinilor? Rugumaţi şi înghiţiţi! Pe de o parte, Consiliul Superior al Magistraturii a decis alaltăieri că balaurul nu e vânătorul care e şi preşedinte al Curţii de Apel Chişinău. Pe de altă parte, Guvernul a decis că nu e nici şeful sau vicele de la SIS, nici ministrul fără mustaţă Usatîi şi nici măcar ministrul Afacerilor Interne, care paradoxal cică este mai prost („”) informat decât… viceministrul… Sănătăţii! Deci, DOAR el este cel care prin aflarea în funcţie poate împiedica activitatea comisiei parlamentare de anchetă a modului în care au administrat organele de drept (!!!) cazul din 23 decembrie! Este ORIBILUL Gheorghe Ţurcanu, unul din puţinii viceminiştri, care până ieri nu ştiam nici măcar cum arată.Gheorghe Ţurcanu

Nu, MAI- ul n-are şi nici nu poate avea treabă cu tăinuirea acestui caz! Filat a zis să lăsăm MAI- ul în pace. A mai zis că ministrul Recean nu trebuie să fie suspendat pentru că în mod normal există dubii rezonabile că el minte atunci când zice că nu a fost informat până la 31 decembrie 2012 despre incidentul de la vânătoare. Respectiv, el nu („”) ar putea nici măcar teoretic să-şi utilizeze funcţia pentru a împiedica deconspirarea minciunii sale de către comisia parlamentara. E simplu. Recean nu trebuie să se autosuspende şi nici măcar să fie suspendat din funcţie pentru că… el n-a fost la vânătoare! N-a fost la vânătoare nici dereticătoarea de la şcoala medie (recent închisă probabil) din satul Ghizdita, raionul Drochia. Deci dacă ea n-a fost suspendată din funcţie, de ce ar trebui să fie suspendat ministrul de Interne şi cel al Sănătăţii?! Logic? Parcă nu! De ce însă le-ar păsa suspendatorilor că nu e logic?!

N-o să dau (încă) probe directe în privinţa faptului că Recean şi conducerea MAI (şi nu doar) incorpore au ştiut încă în 2012 despre incidentul din Pădurea Domnească, fapt susţinut şi de Sergiu Mocanu. Pentru că nu înţeleg („”) de ce nimeni nu observă („”) o sumedenie de probe indirecte, care n-au cum să nu trezească semne de întrebare pentru orice om normal, cu discernământ.

StalinCum naiba viceministrul Afacerilor Interne Bodrug a aflat („”) abia la 6 ianuarie de la Sergiu Mocanu despre vânătoarea cea de taină şi în aceeaşi zi deja ne dădea într-o conferinţă de presă (!!!) detalii despre incident?! Detalii pe care nu le-a putut afla timp de două săptămâni le-a aflat („”) în doar câteva ore după conferinţa de presă a lui Mocanu?! Şi fiţi de acord, interesant mai funcţionează la MallDova dispozitivele de interceptare a convorbirilor telefonice! Oare abia câteva zile în urmă au aflat de acea înregistrare a discuţiei telefonice a lui Ţurcanu cei care au interceptat-o în decembrie 2012? 🙂

Asta ca să nu mai pomenim şi de un alt aspect, care nu ştiu („”) de ce n-a fost abordat până acum de către nici un expert („”) de pe Bâc în domeniul securităţii de stat sau apărării. Ultimii au analizat sub toate aspectele bârfele şi zvonurile pe marginea vânătorii şi tăinuirii acesteia, însă au omis (poate neintenţionat) acest aspect. Oare este firesc pentru un ministru de Interne să se laude că nu era la curent în privinţa unui caz atât de grav, cum e participarea unor funcţionari de stat de top la o vânătoare ilegală, soldată cu jertfe umane? Care ministru de Interne sau care şef al unui Serviciu de Informaţii, din care stat normal s-ar fi lăudat cu încălcarea prin acţiune sau inacţiune a obligaţiunilor sale de serviciu, cel puţin de a şti dacă nu de a informa publicul despre asemenea ilegalităţi grave care se întâmplă la nici 100 km de biroul său? Demisie? Nu, n-am auzit! Măcar suspendare? Nici atât!

Se spune că atunci când vrei să asiguri un fiasco pentru un scop trebuie să creezi în acest sens o comisie. Se pare că nu e un caz mai fericit nici cel al comisiei parlamentare, care trebuie de Ziua Sfântului Valentin să ne deschidă ochii la modul în care au acţionat autorităţile pe marginea cazului din 23 decembrie. Respect majoritatea membrilor acestei comisii luaţi în parte, pentru profesionismul lor. Luaţi împreună însă din nou vedem că a ieşit nimic altceva decât un… mini Parlament!!! Nu pot să motivez din punct de vedere profesionist atitudinea conform căreia comisia se teme că spre exemplu un viceministru al Sănătăţii poate dăuna anchetei parlamentare, cerând suspendarea lui din funcţie, iar şeful său – nu. Nici atât nu reprezintă se pare un pericol aflarea în funcţie a şefilor organelor de drept care sunt cu musca pe căciulă în acest caz şi au toate pârghiile pentru a lichida probe sau dăuna într-un alt mod anchetei. Hm!

O fi bun viceministrul Ţurcanu de ţap ispăşitor, da… chiar aşa?! Oare chiar el e de fapt în acest stat PĂPUŞARUL şi PESCARUL, Alfa şi Omega care mişcă toate lucrurile? Oare anume el e în această ţară singurul care ştie tot şi decide când şi ce să afle şi prostimea? Oare EL trage aţele în Guvernul, Parlamentul, MAI- ul şi SIS- ul acestei ţări?! EL interceptează convorbirile telefonice şi pune DSO- ul de la MAI să fil(at)eze oamenii?! Acum înţelegeţi de ce NIMENI nu ştia de vânătoare?! Nimeni, în afară de EL, Gheorghe Ţurcanu! În ultimul aliniat n-am mai pus ghilimelele, vă las pe voi s-o faceţi… Puneţi ghilimelele sau… credeţi-i! Credeţi-i şi… nu scuipaţi! Rugumaţi şi înghiţiţi!

Anunțuri

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: