ABRACADABRA: este banca, nu-i banca! Număr exclusiv de magie, de la Vlad Copperfieldovici Filat!


Filat_magicianSituaţia cu Banca de Economii îmi aminteşte tot mai mult de fraza înaripată din anii 90, născută de primul Preşedinte Mircea Snegur. „Eu nu înţeleg, UNDE este Banca de Economii?!”, se întreba atunci retoric Preşedintele. Cine s-ar fi gândit că peste 20 de ani vom ajunge din nou să ne punem cu toţii aceeaşi întrebare, despre aceeaşi bancă!

Fiţi de acord, sentimentul de deja vu devine din ce în ce mai pronunţat. Atunci buneii şi părinţii noştri au fost jecmăniţi de tâlharii din fosta nomenclatură a Partidului Comunist care s-a „tuningat” peste noapte devenind capitalişti. Azi deja urmaşii hoţilor cu guleraşe albe din anii 90, oligarhii îi tâlhăresc pe feciorii şi nepoţii celor furaţi atunci. Avem însă aceiaşi actori. Pe de o parte – „elita” care fură, iar pe de alta – cei jecmăniţi, mulţi şi proşti. Locul crimei e acelaşi: unica bancă cu capital de stat, unde jertfele sunt mai multe şi mai comode: bugetarii, pensionarii, studenţii şi alte categorii din prostime.

Şi atunci, ca şi acum totul era învăluit în mister. În timp ce FMI şi GRANT THORNTON au început a bate alarma încă în decembrie 2012 (pe undeva mai confidenţial, pe altundeva mai direct), premierul ne spune că nu e adevărat (de ce oare?), punând în situaţie stupidă instituţiile internaţionale, care se văd nevoite să… nu comenteze. Ieri şi Filat ne-a zis că o să le urmeze exemplul şi de acum încolo tot va da cu „no comment”- urile la acest subiect. Hm. Tactica struţului, sau… cel ce se scuză se acuză?! Sau poate Copperfield vrea astfel să se ascundă pe el însuşi, dar şi pe partenerii săi de raid în „cutia neagră” a tăcerii?!

Un cadou frumos ne-a oferit şi guvernatorul BNM. După ce a zis că situaţia cam pute, apoi ne-a… liniştit. Aceeaşi schemă! Cică e totul ok, doar că furtul de peste 1 miliard de lei de la Banca de Economii va trebui să fie acoperit… de unde credeţi? Corect, din bugetul de stat! Şi asta în condiţiile în care FMI deja insistă pe castrarea bugetului, şi aşa auster, cu încă 800 milioane de lei!!!

No stress, fiţi calmi, malldovenilor! Asta chiar dacă banca de stat e în knock-out după ce a fost furată de peste 1 miliard de lei, iar acum pierde banii cu o viteză de 35 de milioane pe zi! Oleacă vă furăm, da păstraţi-vă calmul!

Ca şi atunci, şi acum mai marii ţării ne asigură că totul e… ok. Chiar OK! Cam tot aşa s-a făcut nu chiar demult cu InvestPrivatBank- ul. A fost totul în regulă, până când prostimii i s-a arătat în loc de depozite 50% din mâna stângă… iar banii furaţi au fost puşi, ca şi acum, în cârca bugetului de stat, adică… tot a celor furaţi! Ingenios număr iluzionist, nu?! Copperfield

Nu ştiu dacă aveţi chef să aplaudaţi la acest număr spectaculos de magie, marca „al nostru Vlad Filat”. Cum n-ai da, îi datorăm magicianului ovaţii şi lacrimi…, pentru foarte puţini – de bucurie, pentru ceilalţi – nu prea…

P.S. Hoţii care au pus mâna pe BEM au decis să pună şi o cireaşă pe tortul… urât mirositor pe care îl oferă prostimii. După raidul tâlhăresc, comis ziua în amiaza mare, bandiţii mai au tupeu şi pentru… ameninţări! Ia priviţi ce minune de intimidare, inserată într-un comunicat de presă au tras recent în adresa societăţii civile: „În acelaşi timp, Banca de Economii îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în judecată pe toţi cei care, prin diferite canale, transmit mesaje care au drept scop dezinformarea populaţiei”.

Stimaţi bandiţi de la Banca de Economii, da poate noi trebuie să vă acţionăm în judecată, pentru jecmănirea, deja în două rânduri, a trei generaţii de moldoveni?!

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: