EXCLUSIV! Investitor străin hărţuit de Vama lui Bandiţchi! De data asta pe motive POLITICE!!!


Nasha Rushia_PLDME vorba de Întreprinderea Mixtă „SHIRT COMPANY”, întreprindere cu 97% capital olandez, care a deschis în 2002 nu mai puţin de 100 locuri de muncă la Ungheni. Printre angajaţi se numără şi invalizi de gradul 3, 2 şi 1. Managerul companiei, Dumitru Roşca, consilier raional de Ungheni şi fost lider local al AMN susţine că teroarea din partea Vămii Ungheni a început în 2010, după ce a refuzat oferta venită din partea şefului Vămii, de a adera împreună cu angajaţii la PLDM!

Compania operează cu tranzacţii in lohn cu textil, adică import în regim de perfecţionare activă a materiei prime din UE şi reexport spre aceeaşi destinaţie a 100% din produsul finit, cămăşi bărbăteşti. Deci, Vama n-ar fi trebuit să aibă prea multe întrebări faţă de această întreprindere, or mărfurile au în totalitate destinaţia de export, compania încasând doar plata pentru munca angajaţilor. Iată însă că întrebări au fost găsite!

Şi s-a întâmplat tot mai des şi mai des, iar întrebările au fost tot mai multe şi mai multe, cum au fost şi controalele din partea Vămii. Şi după cum a şi fost avertizat managerul companiei de către Iurie Bostan, şeful Vămii Ungheni şi prin cumul activist PLDM, atunci când i-a fost refuzată oferta de a-şi completa rândurile filialei de partid din contul investitorului străin. Acesta l-a ameninţat pe conducătorul întreprinderii că „va mânca cotlete”. Şi s-a ţinut de cuvânt! Iată că PLDM ştie să se ţină de cuvânt… atunci când vrea!

La scurt timp după eşecul recrutării politice a început… penalizarea! Vama Ungheni a perseverat în controale până a supt din deget un proces-verbal de contravenţie vamală, întocmit la… 19 noiembrie 2010! Nu vă spune nimic data întocmirii procesului verbal??? Acesta a fost întocmit în plină CAMPANIE ELECTORALĂ! Bună metodă de luptă electorală a găsit Vama Ungheni, prin cumul filială a PLDM, nu?! Amenda „electorală” venită de la „stejar” pentru întreprindere a constituit 600 mii lei, solidă şi falnică, ca şi arborele secular!PLDM_nuclear

Directorul întreprinderii a încercat să salveze compania mergând în audienţă la Nicolae Gorincioi, şeful adjunct al Vămii Ungheni dar… din nou eşec! De unde indulgenţă? Şi acesta este… membru PLDM! E logic că investitorul străin n-a găsit prea multă înţelegere nici la Iurie Toma, preşedintele raionului Ungheni, PLDM- ist şi el. N-au ajutat nici scrisorile adresate lui Efrim, Lazăr şi Bandiţchi! La ultimul a încercat chiar să ajungă în audienţă, dar… nu era la locul de muncă…Acesta fusese chemat urgent la o şedinţă de… partid! Corneliu Trofăilă, un fel de adjunct al lui Bandiţchi a strâns din umeri şi a zâmbit scuturându-şi slănina de sub barbă. Nu i se permite să facă altceva, tot de la… partid!

N-au fost prea apolitice nici instanţele de judecată, de la Curtea de Apel Bălţi până la Curtea Supremă de Justiţie, care la 26 decembrie 2012 i-a pus de Crăciun investitorului sub brad (mai să zic stejar) un cadou: un globuleţ mare, verde şi el, sub forma unei decizii de judecată pe care scria: „negrul e alb!”. N-a fost în măsură să stea în calea vendetei verzi nici expirarea termenului de prescripţie pentru aplicarea amenzii. Iată că recent întreprinderea s-a pomenit cu… conturile sechestrate şi camioanele încărcate cu marfă destinată exportului în UE… blocate în Vamă! Odată cu blocarea TIR-urilor a fost blocată şi capacitatea întreprinderii de a mai opera, exista şi de a-şi plăti angajaţii. Gata, PLDM a învins! Bravo, PLDM! Felicitări, PLDM! Peste 100 de oameni se vor pomeni în stradă, pentru că investitorul străin şi-a anunţat intenţia de a se retrage din Moldova falnică şi… verde!

Love_PLDMIată că Vama, filiala de elită a PLDM, după ce a cotonogit până la disperare corporaţia Lear (apropos, şi ea rezident al Ungheniului) a mai atins o performanţă! Încă un investitor străin alungat din ţară! Performanţa la sigur va fi apreciată la justa sa valoare de Olanda, care urmează să ratifice şi ea acordul de asociere a MallDovei cu UE, pe care-l tot aşteaptă cu jind în toamnă ministrul Leancă, „oleacă” PLDM- ist şi el… Dacă Olanda nu iartă României eşecurile în combaterea corupţiei şi contrabandei, blocându-i accesul la Shengen, poate cu PLDM va fi mai… indulgent?! Merită PLDM- ul, nu?! 😉

M-am convins de nenumărate ori până acum că legea nu înseamnă nimic (dar absolut NIMIC) pentru „depolitizatul” „Serviciu Vamal”, condus de Bandiţchi, banditul desăvârşit. Apropos, am uitat să zic că banditul e „apolitic”, ca şi şeful filialei PLDM din Sângera, Eugen Chichioi, şef adjunct de birou vamal şi el. Cred că mă opresc aici cu lista conducătorilor Vămii DEPOLITIZATE a MallDovei, pentru că dacă mă apuc să-i enumer pe toţi nu cred că vă ajunge răbdare să citiţi…

Însă cu riscul de a deveni ridicol o să Vă citez în loc de post scriptum o prevedere din lege, pe care sper să o (re)vadă şi Procuratura, şi CNA, şi CNI, şi tot AIE- ul, dar mai ales cel mai MARE „stejar”, prin cumul premier şi pe alocuri justiţiar, luptător pentru depolitizarea instituţiilor de drept:

„Legea serviciului in organele vamale

Nr.1150-XIV din 20.07.2000

Monitorul Oficial al R.Moldova nr.106-108/765 din 24.08.2000

Articolul 6.
Aliniatul (2) Colaboratorul vamal NU este în drept:
Lit. h) să facă uz de serviciu în interesul unor PARTIDE, asociaţii obşteşti, inclusiv religioase.
Aliniatul (3) În organele vamale este INADMISIBILĂ crearea de structuri ale PARTIDELOR, ale asociaţiilor obşteşti, inclusiv religioase, cu excepţia sindicatelor.”

Dacă lectura legii v-a părut inutilă, vă puteţi şterge… ceva cu ea!

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Un răspuns to “EXCLUSIV! Investitor străin hărţuit de Vama lui Bandiţchi! De data asta pe motive POLITICE!!!”

  1. EXCLUSIV! Scrisoare ANONIMĂ: PDA, şi Vama este CAPTURATĂ de bandiţi! | Veaceslav Balacci Says:

    […] Lazări, apropiat al lui Baliţchi, din Orhei, raionul de care Baliţchi este responsabil în PLDM; Iurie Bostan, apropiat al lui Baliţchi, fost şef al Vămii Ungheni; Vitalie Vasilache, fost şef al Vămii […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: