Mai pe scurt, o să-l susţin pe Ion Sturza: „Mergi la plimbare, dle ministru!”


Negruta-300x168Iată că ministrul Negruţa a venit în mult-aşteptatul briefing de presă de la 14.30 să confirme regula deja statuată la Chişinău: „Demisie de onoare? Nu, n-am auzit!”.

O să fiu sincer, eu nu vreau demisia lui Negruţa pentru episodul legat de milioanele lui Sandulachi, chiar dacă la moment fost, dar totuşi coleg de partid cu Domnia sa. Asta pentru că nu e un secret pentru nimeni că el, fiind poreclit pe culoarele ministerului „Botanik” nu este la MinFin. nimic mai mult decât este Regina în Marea Britanie. Este adevărat, el în calitatea sa de contabil clasic nu controlează niciunul din procesele frauduloase desfăşurate chiar sub nasul său de către subalterni, fiind în mare parte pus acolo exact pentru asta, ca să nu observe nimic din ce se întâmplă şi să execute cuminte indicaţiile de la „şăf”. Dar… este oare asta o scuză pertinentă pentru un ministru??? Şi aici Ion Sturza are perfectă dreptate, indiferent de faptul dacă ministrul Negruţa este sau nu ceva mai mult decât un ţap ispăşitor.

DA, îl consider pe ministrul Negruţa responsabil pentru schemele frauduloase legate de restituirea TVA din bugetul de stat, dirijate chiar de sub nasul său de vicele Barbăneagră. Nu-şi poate ascunde capul în nisip, chiar dacă ştiu că vrea, nici atunci când e vorba de schemele de contrabandă derulate de Bandiţchi, un alt subaltern de al său, împreună cu banda! Şi sunt doar două exemple.

În martie 2010 am fost în audienţă la dl ministru, pentru a-l informa despre schemele criminale de la Vamă, implementate în perioada comunistă şi preluate de subalternul său Bandiţchi (pe atunci îl numeam altfel). Sper că dl ministru mai ţine minte… La fel sper că ţine minte şi acţiunile pe care le-a întreprins, precum şi rezoluţia pe care a pus-o pe sesizarea pe care i-am înaintat-o cu toată naivitatea inerentă unui credul care a luat pe bune discursurile înflăcărate ale justiţiarilor PLDM-şti. Vă spun şi vouă, să ştiţi: a readresat-o… ghiciţi cui! Corect, pe rezoluţie scria: „Dlui Tudor Baliţchi, pentru examinare şi răspuns petiţionarului”. Şi acum nu mai ştiu dacă a fost vorba de o banală eroare inocentă, sau totuşi… o perfidă rea-voinţă!

P.S. Mai pe scurt, „Mergi la plimbare, dle ministru!”.

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: