CNA în sfârşit îşi merită A-ul! Şi o nouă alianţă majoritară: Alianţa pentru BEM?


MascatiFoaie verde de cartuz
Ghinda s-a făcut… harbuz!

Vers de deputatul Valeriu Munteanu, improvizat în timpul şedinţei
plenului Parlamentului din 15 februarie.

Mie mi-a plăcut ziua de ieri. A fost poate cea mai bună zi din aprilie 2009 încoace. Am avut o zi plină. CNA a demonstrat în sfârşit că îşi merită A- ul din abreviatură. Operaţiune exemplară a organelor de drept moldoveneşti şi dacă ţin eu minte bine fără precedent în ultimii ani. Păcat că mascaţii n-au avut timp să treacă încă (sper că ÎNCĂ) şi pe la Bandiţchi, faţă de care Vicol e un simplu iepuraş. Cei care au sărit cu gura mare în apărarea şefului Fiscului (inclusiv premierul) trebuie să mai (re)vadă imaginile video din timpul percheziţiei din casa lui Vicol şi mai ales momentul în care pe podea la un moment dat stăteau legături întregi de bancnote! Şi nu erau bancnote de 1 leu! Astea-s economii din salariul de 6000 MDL al unui individ care n-a activat pe parcursul carierei sale nicăieri decât în instituţii de stat?! Nu ştiu cum pot fi explicate şi sumele de 40 700 USD, 1 580 EUR şi 24 540 MDL găsite de CNA în biroul de la Guvern al ex-directorului IPTEH Bănăruc, mai nou – secretar general adjunct al Guvernului. Nu pot fi explicate altfel decât în calitate de „obşciak” al unei bande criminale! Haideţi, nu fiţi ridicoli! Voi, alde „Moldova fără sărăcie!”…

Mai apoi „păpuşarul” şi-a prezentat în sfârşit demisia din prezidiul Parlamentului, după ce funcţia de prim-vicespeaker a fost lichidată prin votul comun PLDM – PCRM, vot care autentifică necrologul AIE. Nu ştiu cum îl afectează asta pe Plahotniuc, aceasta fiind mai mult poate o lovitură de imagine decât ceva care i-ar afecta cumva influenţa. Mai ales că demisia lui Plahotniuc a fost şi un prilej de a-l mai ridiculiza o dată pe Filat, acestuia fiindu-i cerută reciproc de către foştii colegi de alianţă demisia din funcţia de premier. De asta, dacă jubilarea comuniştilor este îndreptăţită, pe contextul asfixierii AIE (şi încă… cu mâinile uneia din componentele ei!) extazul de aseară a PLDM– iştilor părea mai mult un element de copilărie şi diletantism.

Gata, acum „pescarul” a devenit singurul PRIM pe care-l avem (la moment -ministru). Avem acum şi o nouă alianţă majoritară în Parlament,BEM_BNM PLDM-PCRM. Şi dacă aceasta la moment se vrea a fi impusă societăţii drept una de conjunctură şi neformală, tot ieri am surprins pe internet şi un draft (vezi imaginea din dreapta) de Acord de constituire a acestei noi Alianţe, care poate apărea oficial sau va rămâne secret (aşa cum a fost un timp şi cu anexa secretă la Acordul AIE). Zic asta pentru că situaţia de la BEM este cu adevărat de aşa natură încât cineva trebuie să răspundă şi vedem asta din conţinutul acestei scrisori semnate de guvernatorul BNM Drăguţanu. Şi nu ştiu dacă mai este ceva de comentat aici. Poate doar dacă se apucă de comentat CNA şi Procuratura! Eu n-o să comentez, pentru a nu fi acuzat că tensionez situaţia de la bancă (oare mai este ceva de tensionat acolo?).

Situaţia de la Banca de Economii pune în lumină proastă atât perioada în care banca era guvernată de exponentul comuniştilor Gacichevici (în prezent cercetat penal), dar şi cea în care banca e administrată de liberal-democratul Bodiu. Această situaţie şi este se pare coagulantul noii coaliţii parlamentare. Să vedem însă cât şi cum va trăi această nouă struţo-cămilă politică de la Chişinău, sau cât de repede se va… bâhli harbuzul. Aseară Voronin a pus vişina pe tortul zilei, asigurând jurnaliştii că PCRM va vota cu prima ocazie şi pentru demisia Guvernului.

P.S. La sigur nu murim de urât în viitorul apropiat. De foame – poate, dar de urât – la sigur nu! 😉

Reclame

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: