Banca de Economii – „cocoşul” de la logodna PLDM cu PCRM?!


Filat-Voronin„Ascultaţi ce spune moşu’”, a citat aseară Dumitru Diacov un celebru slogan electoral al anilor ’90 în timpul audierilor din Parlament, legate de situaţia creată la BEM. „Moşu’”, sau „Papa” a votat aseară împreună cu „fiii” şi „nepoţii” pentru crearea unei comisii parlamentare de anchetă a situaţiei de la BEM. Nu ştiu ce s-a întâmplat de aseară până azi. Unicul eveniment de remarcat după şedinţa plenului Parlamentului de ieri a fost convocarea liderilor fostei AIE-2 la Preşedinţie. Oare de ce azi, după acel eveniment „Moşu’” a votat împreună cu fracţiunea PLDM pentru anularea comisiei create prin propriul vot?

Aseară Guvernatorul BNM a fost magistral de explicit în timpul audierilor din Parlament, astfel încât chiar şi pentru cel mai neiniţiat în chestiunea BEM a devenit clar că pentru situaţia de la bancă este responsabil atât fostul corp de management al băncii, desemnat pe timpul guvernării PCRM, cât şi actualul, desemnat de PLDM.

Aseară poziţia „Moşului” recunosc că m-a surprins plăcut. Asta după ce a votat pentru crearea comisiei parlamentare de anchetă, ba chiar şi-a asumat şi conducerea acesteia. Sincer, eram sceptic că este gata să „sape” în propria grădină.

Azi dimineaţă însă, după ce aseară Filat a ieşit în şuturi de la întrunirea liderilor fostei AIE de la Preşedinţie, iată că şi „Moşu’” s-a răzgândit… O fi banca-de-economii1simţit din nou actualitatea „logodnei” cu Filat, care iată că nu poate fi iertat de foştii „concubini”?! De ce să mai „sape” în cazul dat la BEM, în grădina propriilor păcate, dacă banca poate fi acel „cocoş”, oferit de mire miresei la logodnă, conform obiceiului din unele regiuni ale Moldovei.

Nu ştiu cât va dura această „logodnă” între „Moşu’” şi Filat şi nu ştiu dacă ea va evolua într-o relaţie oficială sau de concubinaj. Este însă evident că la moment Banca de Economii este „cocoşul” pe care „mireasa” Filat îl poate accepta de la „Moşu’”, pentru a asigura o relaţie mai mult sau mai puţin serioasă, cel puţin pe termen scurt. Mai ales că emisarul „Moşului”, Gacichevici deja i-a transmis „miresei” cadoul. Casă de piatră! 🙂

Anunțuri

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: