Filat a uitat să-l demită pe Kolea Jicol, sau oare cum e să conduci cu Fiscul de după gratii?


VicolMoldova a ajuns unica ţară (dacă ne mai putem numi aşa), probabil nu doar din Europa dar şi din întreaga lume, serviciul fiscal al căreia este condus de… după gratii! Încă la 18 februarie pe numele lui Nicolae Vicol a fost emis un mandat de arest, lăsat în vigoare şi de către instanţa de apel. Iată că la două săptămâni după ce Vicol s-a pomenit cu mâinile încătuşate, acesta rămâne neclintit în funcţie! El nu şi-a prezentat demisia de onoare, nici n-a fost demis! Ba nici măcar nu s-a găsit de cuviinţă să fie suspendat din funcţie, procedură iminentă pentru evitarea prejudicierii anchetei.

Ne-am convins din conţinutul convorbirilor telefonice ale lui Vicol că guvernarea de la Chişinău şi onoarea sunt noţiuni absolut incompatibile. Nu ştiu dacă poate fi vorba de onoare la un funcţionar, care răspunde (behăieşte) la o indicaţie ilegală primită de la un superior ca o oaie, cu „Da, Şăfu!”.

Acum vedem că în PMAN 1 nu mai e loc nu că de onoare, dar nici măcar de elementar bun simţ! Sau poate Vicol o fiprimit vreo asigurare de la „şăfii” săi, că tot aşa cum el a promis să-i păstreze funcţia de şefă a Fiscului raional „celei mai dorite femei din raionul Ocniţa” Valentina Gutium, i se va păstra şi lui funcţia de şef la Fisc, până iese de la răcoare? Sau Vicol şi-o fi luat cu el în celulă un teanc de blanchete de ordine cu antetul Fiscului şi… un telefon? Vlad-Filat-telefon

Înţeleg foarte bine că premierul, chiar dacă nu exclud că şi-ar dori, nu-l poate demite şi nici suspenda pe interlopul Vasile Gudima din calitatea de văr al său! Nu înţeleg însă de ce nu pune mâna pe telefon, formând combinaţia de cifre care constituie numărul de GSM al ministrului Negruţa şi după ce va auzi în difuzor tradiţionalul „Da, Şăfu!”, să-i ceară ministrului să semneze un banal ordin. Nu e vorba de un „act de capitulare în faţa Mafiei”, nici de propria Sa demisie, nici de demisia ministrului Negruţa, învinuit şi el într-un dosar penal. E doar un banal ordin, care vizează demisia unui banal… Jicol! Nici măcar pentru atât nu mai există curaj?!

Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: