STOP Filat! Re(START) AIE, sau anticipate?


TimoftiIată că s-a produs inevitabilul. Guvernul Filat a primit un vot clar de neîncredere din partea deputaţilor în Parlament, implicit din partea cetăţenilor acestei ţări. Votul de azi a însemnat un STOP nu doar pentru Filat, dar şi pentru corupţie, contrabandă, trafic de influenţă, abuz de putere şi alte „merite” ale echipei guvernamentale.

Ce urmează? Votul de neîncredere pentru Guvernul Filat nu înseamnă automat alegeri anticipate, or acum liderii fostei alianţe de guvernare au posibilitatea să reseteze un AIE-3, pornind-o „de la zero”. În situaţia în care PD şi PL par să insiste pe faptul că nu vor susţine din nou candidatura lui Filat pentru funcţia de premier în fruntea unui eventual nou Guvern, ecuaţia anticipatelor va fi rezolvată de poziţia PLDM-ului şi a preşedintelui Timofti.

Dacă Filat se va încăpăţâna să insiste din nou exclusiv pe candidatura sa la funcţia de şef al Executivului, respectiv Timofti îl va propune tot pe vechiul „Şăf”, ei îşi vor asuma şi responsabilitatea declanşării anticipatelor.

Timofti nu poate să nu înţeleagă din contactele pe care le-a avut în ultima perioadă cu liderii fostei alianţe că dacă va propune (de ambele ori) Parlamentului candidatura lui Filat din asta nu va ieşi nimic bun, decât… anticipate! Sper tare mult că Preşedintele nu se va lăsa atras în jocurile FOSTULUI premier.

Reclame

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: