„Spunem Lenin, înţelegem Partidul, Spunem Partidul, înţelegem Lenin!”


FilatVinerea trecută mă întrebam de cine se teme mai tare Filat? De PL, PD, sau de propriul partid? Iată că n-am avut parte de surprize, decizia luată de „Şăf” cu mult timp înainte, anunţată încă la 6 martie de Iurie Leancă fiind „aprobată” formal ieri de Consiliul Naţional Politic al PLDM. Deci, plictisitor de previzibil: „Filat şi nimeni altul!”, cum au titrat aseară cei de la PRO TV.

În cele mai bune tradiţii ale sistemului politic sovietic! Doar atunci totul era plictisitor de simplu şi previzibil! Odată numiţi de Biroul Politic al CC la cârma PCUS, Prim Secretarii nu ieşeau din funcţie decât cu picioarele înainte. Acum încercaţi să găsiţi 10 deosebiri între PCUS şi „liberal-democratul”, „pro-europeanul” şi „popularul” PLDM! Nu în zadar am citat în titlu versul din V. Maiakovski, care îmi tot apare insistent în cap după ce am (re)văzut ieri decizia liberal-democraţilor.

Nici în lista de aşa-numiţi negociatori, care pot fi mai lesne numiţi comunicatori ai „Şăfului” nu prea avem new-entry-uri spectaculoase. Aceeaşi Leancă, Palihovici şi Streleţ, deveniţi în ultima vreme porta-voci fidele ale lui Filat.

Concluzia principală după Consiliul Naţional Politic al PLDM de ieri este că Filat continuă să ţină în mâini de fier „stejarul” PLDM, aidoma unui Stalin roşu, vopsit în verde. Acum, când a scăpat de Tănase, Nagacevschi, Godea, Vieru şi alţii care aveau capacitatea şi tupeul să-şi apere în partid propriile opinii, separate de cele ale „Şăfului”, Filat se complace în compania unor „colegi” (mai bine zis subalterni) de partid de teapa lui Kolea Vicol. „Şăfu” a zis săptămâna trecută „Uăi, Kolea!”. Respectiv, activul de partid a behăit ieri „Da, Şăfu! Să trăiţi, Şăfu!” şi a ridicat cuminte mâinile-n sus.

Deci, după Guvernul Filat-1, Guvernul Filat-2 şi după 13.13 PLDM este gata acum, în săptămâna Iertării dinaintea postului Paştilor „să se aşeze la masa de negocieri” cu… „mafioţii din PL şi PD”, pentru a discuta faimoasa resetare a AIE şi a unui Guvern… Filat-3!? Dar cu o preCONDIŢIE: fără precondiţii din partea foştilor „colegi” de alianţă! Aţi înţeles ceva? Eu unul – nu! 🙂

În fine, nu ştiu care din misiunile primite de negociatorul Iurie Leancă este mai imposibilă, cea de a duce Moldova în UE sau de a-l face pe „Şăfu” său Filat prim-ministru pentru a treia oară… Chiar nu ştiu dacă PL şi PD vor accepta să se ridiculizeze acceptând să acorde un nou vot de încredere pentru formarea Guvernului pentru cel care „dă rasslablenie” şi „blochează conturile” operatorilor economici la telefon. Respectiv, după „semnarea” (alias parafarea) la Vilnus, în condiţii de criză politică a acordului de asociere cu UE, negociatorul Leancă se pare că a primit de la „Şăf” un „Mission impossible-2”. Cum a ajuns Moldova în UE, tot aşa şi Filat – premier pentru a treia oară?!

De fapt, jocul lui Filat pare a fi pe cât de complicat pe atât de simplu. Devine tot mai evident, poate nu şi pentru cei cu ochelari cu lentile roz (sau verzi) pe nas, că din 13.13 misterică este în plină… campanie electorală! Jocul de-a condiţiile sau precondiţiile nu pare a fi decât un preludiu pentru… „Eu votez… orezul!”. Acum miza este una simplă de tot: de a arunca vina pentru provocarea anticipatelor pe PL, PD, PCRM sau Partidul Bascilor din Catalonia!

Şi dacă tot am început postarea cu fraze înaripate, o să finalizez acest articol cu o altă maximă celebră, a lui V. Cernomîrdin: „Orice partid n-ai crea la noi, tot un PCUS îţi iese!”. Acum zi că nu! 😉

Etichete: , , , ,

Un răspuns to “„Spunem Lenin, înţelegem Partidul, Spunem Partidul, înţelegem Lenin!””

  1. Cine îl obstrucţionează pe Leancă, sau Filat votează doar Filat | Veaceslav Balacci Says:

    […] una-alta însă înţelegem că aşa cum scriam şi altădată, până la decizia CC din 22 aprilie, “Spunem Lenin, înţelegem Partidul, Spunem Partidul, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: