Eugen, lasă „jălea”! Şi vrăjeala!


FerrariAştept reacţii din partea societăţii la toate articolele mele. Altfel, de ce aş mai fi scris? Mai ales mă interesează reacţia celor vizaţi în aceste articole. În principal însă „deschiderea” funcţionarilor moldoveni la comunicare este de aşa natură, că în locul lor îmi răspunde cine vrei, numai nu ei.

De obicei, primii sar cu replici „spiriduşii” forumişti, care cu identitate ascunsă şi limbaj suburban vin să mă intimideze în stil semi-interlop, din numele celor care îi plătesc. Uneori mai apare în peisaj şi câte un şef sau altul, al vreunui serviciu de presă. Alina Şargu, ofiţerul de presă de la Vamă până mai ieri ba îmi recomanda prieteneşte să încetez a-i pomeni şefii în articole, ba mă ameninţa cu dosare prin instanţe.

Ei, iată că la articolul meu de ieri, postat la 12.21, despre enigmaticul Ferrari cu numere moldoveneşti am avut parte aseară noaptea, la 23.51 şi de reacţia (ne)aşteptată a unui blogger. Eugen încearcă să combată rezultatele intermediare ale investigaţiei mele pe marginea identificării ADEVĂRATULUI proprietar al bolidului de jumătate de milion de euro, parcat porcos cu numere moldoveneşti undeva în Europa, în timp ce prostimea se zbate aici în sărăcie.

El zice că „ştia” că de fapt acest Ferrari nu i-ar aparţine lui Bandiţchi, ci lui Andrei Cimil, „cel mai cmilde succes biciclist”moldovean (care este cunoscut la Chişinău mai mult prin scandalul „Stadionul Republican”, în care a fost implicat în calitate de şef al Agenţiei Sportului în Guvernul comunist), „prin intermediul companiei la care este co-proprietar”, înregistrată pe strada Munceşti 801 din capitală. Deşi am scris la finele articolului „Va urma”, adică era clar că urmează să revin cu detalii pe marginea investigaţiei, după ce a încercat fără succes să iniţieze un offline cu Baliţchi, Eugen s-a „grăbit” aseară aproape de miezul nopţii, la 12 ore după ce am postat articolul să scrie ce „ştia”.

Festina lente, Eugen! Faci aşa bani din sport, chiar dacă eşti „om de succes”, cum l-ai caracterizat tu pe pretinsul proprietar al bolidului? În Moldova nu tot ce zboară se mănâncă şi mai ales din gura unuia care este co-proprietar al companiei care nu ştiu cum poate justifica prin rulajele sale o asemenea achiziţie, de jumătate de milion de euro! Mai bine hai să vedem de ce compania „proprietară” a Ferrari-ului are aceeaşi adresă cu Biroul vamal Centru, lichidat anul trecut (vezi imaginea din stânga).

Ferrari_MuncestiEu tare sper că Eugen a postat articolul aseară noaptea „de bună voie şi nesilit de nimeni”. Şi încă mai sper că mai „ştia” ceva şi despre alte proprietăţi ale lui Bandiţchi. Poate „ştia” ceva şi despre Mercedesul ML AMG 6.3 parcat la IPTEH? Sau despre Toyota RAV 4 de culoare albă, cu care se plimbă Baliţchi, dar şi a sa (fostă) soţie prin Bucureşti? Sau despre Toyota RAV 4 de culoare verde, cu nr. de înmatriculare KKX888, cu care se plimbă Baliţchi (şi încă cineva) prin Chişinău? Sau despre casa de 1,8 milioane de euro din str. Polonă, situată în centrul Bucureştiului, la 200 metri de Hotel Howard Johnson şi chiar în preajma reşedinţei Ambasadorului RM la Bucureşti, spre care de trei ani se tot îndreaptă de la Chişinău numeroase pachete cu „corespondenţă diplomatică”, sub formă de… CASH? Poate sunt şi aceste proprietăţi înregistrate pe altcineva decât pe Baliţchi? O fi vorba de off-shore-uri, fondate de rude ale lui Baliţchi de la Orhei, de Cimili, Makarovi sau de… altcineva?

Investigaţiile continuă şi vor continua! Aşa că… KEEP IN TOUCH şi la noi replici, Eugen! 😉

Acum chiar sunt sigur, că VA URMA. 🙂

Anunțuri

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: