Incoruptibilul CORUPT, sau musca verde… la rahat se trage!


musca-verdeCeva mai mult de o lună a trecut de la acel 13.13, când în goană după funcţia de procuror general Filat a (re)început s-o facă pe justiţiarul. La un moment dat eram gata să cred că e mai serios pus pe treabă decât în vara lui 2011, de data asta el declarându-se hotărât să „nu capituleze în faţa mafiei”. Treaba pe care s-a pus însă ”justiţiarul” Filat pare a fi urât mirositoare, rude şi apropiaţi ai „muştii verzi” devenind ei înşişi clienţi ai avocaţilor specializaţi pe dosare de corupţie.

Mai mulţi din gruparea premierului demisionar (care deja poate fi doar cu greu întitulată partid) s-au pomenit cu dosare penale de-o şchioapă la fund. Unii din ei mai mult ca sigur vor înfunda puşcăriile. Şi asta pe bună dreptate şi pe bun… merit!

Usatîi, Negruţa, Kolea Vicol, Bănăruc, Gudima. După ce a devenit cunoscut opiniei publice accidentul din 11 ianuarie 2011 de la Peresecina, Orhei, tăinuit până acum de MAI n-are cum scăpa de această listă şi contrabandistul vitezoman Baliţchi, cu tot cu văru-său Balinschi de la Fisc. Nici aşa lista nu pare a fi una exhaustivă, însuşi Filat fiind obiectul unor plângeri penale. Cât de mult nu s-ar străduit presa aservită să-i spele cu şampon şi să-i parfumeze, de la ei oricum pute (TARE) a corupţie (cel puţin)!

Trebuie probabil să-i mulţumim lui Filat pentru că a încercat s-o facă pe justiţiarul şi incoruptibilul. Aşa ţara a avut ocazia să vadă cât de corupt şi plin de rahat este el însuşi, cât şi cei de lângă el.

Nu sunt fără pufuşor pe botişor nici cei din alte partide (încă) de la guvernare. Putem exemplifica cu Focşa, Şalaru, Marinuţa şi cu alte nume, inclusiv şi din actuala opoziţie parlamentară. Probabil, ba chiar e sigur că există şi alţii. Dar măcar aia n-o fac pe fetele mari şi n-au lansat campanii ieftine, îmbâcsite prin laboratoarele de PR cu spirit justiţiar artificial. Ce a devenit clar e că recordul verzilor în materie de coruţie, contrabandă, tăinuiri de infracţiuni, filantropie pe bani străini, etc. n-a fost şi nu va putea fi bătut încă multă vreme de acum încolo de partidele care vor fi la guvernare la Chişinău.

P.S. Cică dăunăzi Filat totuşi a „capitulat în faţa mafiei”. Ba chiar şi-ar fi cerut şi iertare de la cei pe care până adineaori îi numea mafioţi. Musca verde… la rahat se trage! Acum zi că nu.

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: