AI(€)-1+5, sau „premier cu cazier” până la capăt!


Filat-IIICam asta pare a fi formula gândită de „noul” candidat la funcţia de premier pentru „noul” Guvern. Aseară, „surprins”, dar şi onorat de „decizia” preşedintelui Timofti de a-l desemna în calitate de „şăf”, Filat a citit din nou ceva de pe fiţuică. Fiţuica era se pare alta decât cea din 13.13.

Şi mutra „şăfului” era altfel decât la 13.13, cuminte şi… jalnică. Semăna mai mult cu un cerşetor decât cu un candidat la funcţia de premier. Totuşi „a capitulat” în faţa mafiei?! Sau… mafia în faţa lui?

De azi „proaspătul” candidat începe consultările cu partidele parlamentare şi societatea civilă pentru crearea „noului” cabinet de miniştri şi elaborarea programului de guvernare. Fără prea mari artificii de logică e clar ce va găsi în Parlament. În situaţia unei poziţii verticale a PL, AIE 3 NU mai este posibilă cu Filat premier. Deci, -1. Cu PCRM s-a mai jucat o dată şi nu cred că mai încearcă marea cu degetul.

Îi rămâne o UNICĂ soluţie: de a închega un gen de alianţă a actualilor şi foştilor bandiţi şi contrabandişti, mai ales că un + 3 îl are garantat de la contrabandistul pensionat Mişin.

Societatea civilă moldovenească nu ştiu ce-i poate spune unui premier cu cazier, care până acum a condus o echipă care seamănă mai mult a grupare criminală decât a Guvern. Deoarece este malldovenească, nu m-aş mira să-i spună şi „da, şăfu!”. Chiar şi de o spune şi altceva, dacă asta a „contat” în cazul miniştrilor acuzaţi de corupţie (şi nu doar) şi rămaşi neclintiţi în funcţii în Guvernul Filat 2, cam de ce ar conta asta pentru Guvernul Filat 3?

Deci, Filat, „omul Europei” de la Chişinău resetează o nouă alianţă, fără PL, în schimb cu câţiva contrabandişti desprinşi de la PCRM. Simptomatic. Dar şi realizabil, mai ales că toată lumea de la Chişinău deja ştie de la ce a început totul. Mai întâi în ianuarie Filat a aflat că la Vilnius nu va fi nimic bun pentru Moldova şi mai ales pentru el. Apoi, la 10 februarie a fost acea vizită discretă la Moscova. Apoi a fost 13.13. Acum se pare că ne apropiem de culminaţia logică a procesului.

P.S. Recent a revenit la Chişinău Ion Vornic (alias Kvadrat), colegul lui Bandiţchi care era fugar în cadrul dosarului INTERCOMINVEST, fiind căutat de procurori. Ca şi Bandiţchi pe alte dosare, inclusiv cel al accidentului tăinuit de la Peresecina, el se laudă că şi-a „rezolvat problemele cu procurorii”. Miraţi-vă, dacă puteţi. Chemaţi moaşa! Se naşte AI(€)-1+5!

Reclame

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: