Filat se răzbună. Voronin îl uzează pragmatic. Vin anticipatele?


aie-terminator-vlad-filat1-200x300Frustrarea si disperarea lui Filat au devenit paranoice. Acţiunile pe care acesta le întreprinde inspiră orice, numai nu raţiune. Pentru simplul fapt că a pierdut funcţia este gata nu doar să se autodistrugă politic, dar şi să arunce ţara în alegeri anticipate.

Probabil graba în care Filat a negociat cu Voronin demisia speakerului Lupu, sau mai curând nihilismul juridic al consilierilor şi corpului de deputaţi liberal-democraţi l-au făcut să mai comită o gafă monumentală.

Această gafă probabil în vreo câteva săptămâni îl va face să blameze din nou Curtea Constituţională. Parlamentul nu mai este funcţional. Cel mai probabil legislativul urmează a fi dizolvat, asta însemnând anticipate. Şi asta pentru că Filat nu a negociat cu Voronin un nou speaker şi nici n-a asigurat aprobarea unui cadru legislativ pentru funcţionarea Parlamentului în regim de interimat fără Preşedinte.

Filat n-a intuit capcana PCRM, care l-a folosit şi a transferat haosul şi criza totală de la Guvern şi în Parlament, urmând probabil şi Preşedinţia. Contele de Monte Cristo de Moldova mai calcă o greblă, acţiune care devine deja o banalitate.

Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: