Tactica pământului pârjolit, sau frate măcar şi cu dracu’ pentru RĂZBUNARE!


FormuzalVoronin revine în prim-planul politicii moldoveneşti mai devreme decât prezic sondajele! Revine cu ajutorul lui Filat! Exploatând complexele şi caracterul răzbunător al lui Filat, acesta îl joacă din nou ca pe un „paţan”, aşa cum l-a numit anterior. Ca şi la începutul lui februarie, înainte de acel 13.13 Filat nu rezistă ispitei şi scoate din nou harbuzul de la murat. Acum oricum nu mai are ce pierde. În schimb comuniştii îi oferă şansa răzbunării.

Azi dimineaţă pe unul din portalurile de ştiri apropiate fostului premier a apărut o postare de pe o reţea de socializare a başkanului Formuzal, care anunţa „surprize” de la fostul premier Filat (vedeţi imaginea de mai sus). Ce am văzut ulterior în Parlament şi probabil vom mai vedea este doar o confirmare a acestei postări.

La plecare, Filat după cum era şi de aşteptat trânteşte uşa, ca un adevărat gentleman şi politician de format european ce este. Chiar dacă cu două zile-n urmă stătea în patru labe la sediul PD şi pupa fundurile lui Lupu, Diacov şi Plahotniuc, demisionatul Filat a început să scuipe ce a pupat, astfel ridiculizându-se şi mai mult.

Chiar dacă ne detaşăm de uzanţele politice europene şi căutăm prin practica din Est, poate şi o fi fost ceva logic în demiterea speakerului Lupu, după ce Filat i-a pupat fundul, cu doar câteva zeci de ore înainte. Însă demisia procurorului general, pe care chiar fracţiunea PLDM l-a votat săptămâna trecută sau atacurile la adresa magistraţilor Curţii Constituţionale depăşesc şi cea mai perversă logică. Mai mult, prin aceste manevre Filat dinamitează şi fotoliul lui Timofti, care devine mai vulnerabil ca oricând în faţa lui Voronin.

Chiar nu ştiu până unde va merge această tactică a pământului pârjolit aplicată de Filat şi nu ştiu cât preţ pun comuniştii pe această alianţă cu PLDM. Este oare una pe termen mediu, estimată de a prelua puterea, sau una pe termen scurt, pentru a-l utiliza din nou în calitate de instrument de unică folosinţă pe Filat pentru a anula sistemul electoral mixt (votat tot de PLDM) şi a grăbi anticipatele? Un lucru este clar. Soarta politică a fostului premier Filat. Chiar nu cred că mai are ce pierde. Mai jos de nivelul plintei nu poate cădea.

Anunțuri

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: