„Tăticul Filat”, petrecut în ultimul drum politic… R.I.P.


Cui-ne-lasi_Filat Ieri au fost lacrimi şi suspine în PMAN 1. Membrii cabinetului de miniştri s-au convocat, cu câte o lumânare, ca să-l petreacă în ultimul drum politic pe „tăticul Filat”. Nu se pot opri până azi din bocit copiii de suflet ai „şăfului”.

Plângea filantropul Bănăruc şi binefăcătorul lui Sandulache, Negruţa. Suspinau medicul gastarbeiter Usatîi şi chiriaşii lui. Lăcrima poliţistul habilitat Recean, şcolit la cele mai bune şcoli occidentale în materie de trântit cu capul de asfalt pe Kolea Vicol.

Erau vineţi pe sub ochi de plâns şi cei şapte copii, proaspăt înfiaţi de tăticul mărinimos. Ce va fi cu ei? Cine le va mai purta de grijă? Cine-i va mai hrăni de acum încolo?

Suspina şi Diacov, tatăl politic al lui Filat. Oare poate fi ceva mai groaznic decât să-ţi supravieţuieşti politic… odrasla?!

Urla în hohote zavhozul în grad de general-Schumacher Bandiţchi şi vărul său de la cârma Fiscului din Chişinău. Vărul Gudima bocea mai în spate pe umerii monopoliştilor de pe piaţa cărnii şi alcoolului. Lângă ei îşi astupa sughiţurile cu un pahar de votcă şi urla mai dihai decât motanii în martie şoferul huligan de la Vamă Mîţa. Pleacă „şăfu”! Pleacă… „krâşa”…

Chiar şi noul premier interimar Leancă avea o voce tremurândă de emoţii. Cică „şăfu” nu pleacă. „Şăfu” NU poate pleca… decât temporar. „Şăfu” a fost, este şi va rămâne etern viu… politic.

Aceste cuvinte consolante ale lui Leancă parcă mai atenuaseră bocetele. Când din senin apăruseră şi rezultatele Barometrului de opinie publică, care au declanşat primele acorduri ale marşului funebru. Acestea au făcut să explodeze lacrimile pe feţele sărmanelor odrasle, rămase orfane. Da, „krâşa” pleacă în drumul în care a plecat în 2005 şi Roşca, ultimul drum politic, din care nu există întoarcere.

Volniţchi, barba căruia era ieri mai sobră ca de obicei a citit necrologul de la Tribună. Angajatul de la protocolul Guvernului a strigat mai tare şi ascuţit ca în oricare altă zi de miercuri „Excelenţa Sa, Prim-ministrul Republicii Moldova!”.

Furdui împărţea de pomană miniştrilor cămăşi aduse prin contrabandă din Turcia şi colaci de la Franzeluţa, iar Bodiu – câte un mănunchi de acţiuni de 14 lei de la Banca de Economii.

Fostul coleg de Alianţă Lupu, care a primit şi el o sentinţă politică de la BOP vărsa o lacrimă de sub ochelarii de soare. Ghimpu avea pregătit un pumn de ţărână, gata să-şi facă datoria creştinească. Nici Plahotniuc nu mai era la fel de zâmbăreţ ca de obicei, pentru că nu mai are un adversar de război şi partener de pace pe potrivă, şi nici concurent la împărţit caşcavalul puterii.

Voronin regretă azi mai cumplit decât oricând momentele în care a fost prea crud cu defunctul politic. Îşi cere iertare în gând pentru acel „Paşol tî na hren, paţan!”.

Sute de coroane împletite cu trandafiri albi sunt aşternute din PMAN 1 până în Bucureşti 88, printre care îşi croieşte ultimul drum Mercedesul guvernamental şi escorta cu girofaruri. Pe coroane atârnă lenţi negre, pe care e scris cu litere verzi: „Pentru al nostru, Vlad Filat.”

R.I.P.

P.S. Dincolo de politică, îi doresc sincer multă sănătate şi ani mulţi înainte omului Vladimir Filat! Şi un bun început premierului interimar Iurie Leancă! Regele a murit. Trăiască regele!

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: