Filat şi presa liberă. Filat sau presă liberă!


Putin_Filat-300x192În ultima perioadă îl auzim tot mai des pe Filat vorbind despre faptul că presa trebuie să fie liberă. O face cu atâta insistenţă, încât trezeşte dubii şi am toate motivele să cred că ceea ce face el este de fapt un atac la libertatea presei. Şi Putin vorbeşte mult în Rusia despre libertatea presei. Şi cu cât mai mult vorbeşte, cu atât mai subordonată îi este mass-media rusească.

Dacă vă mai amintiţi, Filat este cel care vorbea mereu de lupta împotriva corupţiei, ne anunţa prin discursuri înflăcărate că el este unicul şi marele luptător cu fenomenul corupţiei, iar ceilalţi sunt mafioţi. Când a venit momentul ca ţara să vadă cum arată marele „justiţiar” şi „luptător” împotriva corupţiei, să vadă cum conduce ţara prin trafic de influenţă şi abuz de putere, Filat s-a prăbuşit în sondaje, iar după el şi-a tras şi partidul. În sfârşit, moldovenii au înţeles că… regele e gol!

Acum, noul subiect al lui Filat este libertatea presei. Vorbeşte atât de des desprea ea, încat nu m-aş mira ca foarte curând să descoperim că nici în ceea ce priveşte relaţia cu presa Filat nu este cel mai curat actor de pe scena politică. El din nou aduce acuzaţii în stânga şi în dreapta, că media e controlată de adversarii săi politici, dar tare mă tem că va veni momentul cand îl vom vedea chiar pe Filat în spatele unor combinaţii care manipulează opinia publică. Nu este Filat cel care poate străluci pe fundalul lui Plahotniuc.

Până să vină acel moment vă propun să urmăriţi ce se întâmplă la TV7 (al pldm-stului Lucinschi), Vocea Basarabiei (al „refărmătorului” Saharneanu), Unimedia (condusă de fostul consilier al lui Filat), Tribuna.md (condusă de alt fost consilier al lui Filat) , Jurnalul Ţopilor (partenerii lui Filat), Europa Libera (unde interviurile pldm-ştilor curg gârlă), Kommersant (al PLDM-istului Lucinschi), etc. Asta ca să nu mai amintim de armata de analişti şi comentatori de companie, pe care-i poartă Filat aidoma cucoanelor glamuroase care poartă în braţe căţei îmbrăcaţi.

Deci, din nou Filat vede paiul din ochiul altuia, dar nu vede bârna din propriul ochi! Urmăriţi ce s-a intâmplat în ultimele luni şi o să înţelegeţi că momentul când se va demitiza şi această nouă campanie a lui Filat este foarte aproape, momentul în care lumea va înţelege că marele “luptător” pentru libertatea presei este de fapt cel care stă în spatele manipulării opiniei publice, folosind nu mai puţin de jumătate din presa moldovenească, care-i este aservită.

Ca şi în cazul luptei împotriva corupţiei, când Filat a căzut în groapa săpată de el pentru alţii, şi în cazul luptei pentru libertatea presei Filat ar putea avea acelaşi final. Mai este loc, mai are o rezervă de 9 procente raiting… Sau poate 3… Sondajele astea…

Reclame

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: