Leancă + 1 şi cabinetul din umbră


Filat_Leanca_plusAu înnebunit s…tejarii! Criza de primăvară a pus stăpânire pe clasa politică din Moldova. După ce am bătut toate recordurile la perioadă de guvernare fără preşedinte, acum am ajuns… doar cu preşedinte. Moldova nu mai are nici prim-ministru şi nici spicher. Sau are… jumătate de spicher şi un premier interimar… şi jumătate. Nu se mai înţelege nimic. Moldova şi-a ieşit din minţi!

Da, Moldova şi-a ieşit din minţi. Odată cu Filat, care se zbate să rămână în viaţa publică. Fostul premier se ridiculizează tot mai mult, demonstrând în cel mai pervers mod că politicul este cu adevărat arta posibilului şi imposibilului. Merge la mai toate evenimentele oficiale, însoţindu-l ca o umbră pe premierul interimar Leancă. Nu prea am văzut asemenea practici nici în Europa, ba nici chiar în cea mai îndepărtată fundătură din Est.

Nu ştiu dacă o minte integră poate înţelege calitatea lui Filat la evenimentele oficiale. O fi având premierul interimar Leancă o prestaţie de infantil în fotoliul de premier interimar, dar nici chiar vârstă de creşă parcă nu mai are, ca să fie ţinut de mânuţă de tătic la matinee. Filat nu mai e persoană oficială şi parcă nici acreditare de jurnalist n-are. I-o fi bodyguard lui Leancă, dacă tot am văzut că ex-premierul e meşter la tracţiuni la bară fixă. În cazul ăsta nemţii ar întreba de ce lui Filat nu i se face inscripţia scurtă „Paznic” în carnetul de muncă. Suntem însă în Moldova, iar moldovenii răspund de obicei la asemenea întrebări cu: „Da şi?”. Leancă_1

Toată nebunia asta şi datul în spectacol de fapt e un preţ plătit de sărmanul stat şi întreaga societate pentru ca Filat să nu părăsească cadrul camerelor şi topurile politicoanelor. Probabil acelaşi Anatol Ţăranu, despre care Corneliu Gandrabur a scris că ar fi consilierul din umbră al ex-ului care a dat startul nebuniei la 13.13 îl consiliază pe Filat să se ţină cu dinţii sau cu ce mai poate de fiecare apariţie publică şi fiecare microfon. Altfel, cum o să-l mai bage în topuri? Pe locul 2? Pe 6? Doamne fereşte!

Ţăranu i-a măsluit lui Filat timp de câţiva ani imaginea de politician nr. 1, implantându-i totodată în creier şi fobia de a deveni vreodată nr.2, sau 6, sau de a părăsi vreodată topul Politiconului, fenomen normal de altfel. Acum acesta, de rând cu alţi analişti şi comentatori politici, angajaţi cu soldă la Filat, pentru a-i diminua sindromul abstinenţei de putere şi PR încearcă să-i creeze fostului premier o iluzie în 3D în care el este în continuare number one. Şi va rămâne mereu „şăf”, ca şi vojdiul din mauzoleul de la Moscova, chiar şi după Armageddon!

Să fie oare pe conştiinţa consilierilor din umbră această nebunie care a pus stăpânire pe Filat şi pe întreaga Moldovă? Să ne fie oare ei „eroii”? Oare ce planuri şi sfaturi mai au pentru cel, care până nu demult era păpuşarul, ajuns paradoxal păpuşa propriilor păpuşi. Mă tem şi să prognozez. Somnul raţiunii naşte monştri. Nici nu-şi putea imagina Francisco de Goya ce monştri va naşte somnul raţiunii în sec.XXI, în Moldova!

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: