Zi neagră a Europei la Chişinău. Filat, pornit în 2008 spre UE, ajunge în…?


no europaAnul ăsta avem o Zi a Europei pe cinste la Chişinău. Şi nu doar o zi, dar şi un an. În anul Summitului de la Vilnus „proeuropeanul” Filat pare să-şi fi mutat definitiv ceasul pe mâna dreaptă. Scuipând pe mesajele tot mai insistente venite de la UE şi mai toate cancelariile Europene, acum nu doar prin maniere, dar şi pe bune Filat ne duce spre idolii săi, Putin şi Lukaşenko.

Confirmând şirul semnalelor clare şi tot mai insistente venite de la oficialii de top de la Bruxelles, şeful Delegaţiei UE la Chişinău Dirk Schuebel a declarat azi, că promulgarea legilor votate de Vinerea Neagră în Parlament de PLDM şi PCRM reprezintă nu doar un derapaj antidemocratic şi antieuropean, dar şi o încălcare flagrantă a Constituţiei Republicii Moldova.

Paradoxal şi poate chiar simptomatic, tocmai azi şeful liberal-democraţilor moldoveni, ca şi cum membri ai Partidului Popular European a organizat un briefing de presă în care a ripostat europenilor şi a ridiculizat cu obrăznicie toate semnalele, nu doar ale foştilor săi parteneri de alianţă, dar şi ale foştilor săi parteneri europeni. „Proeuropeanul” a declarat că votul comun cu PCRM a fost necesar şi asumat. Bah! Aici parcă nici nu mai sunt prea multe de analizat, domnule Valeriu Streleţ! Nu e nevoie de mari eforturi intelectuale ca să înţelegem că un cogemite popular european şi-a asumat un vot antidemocratic şi ANTIEUROPEAN!

Deci, Filat, care s-a pornit în 2008, alături de Tănase, Godea şi Nagacevschi spre UE, promiţându-ne şi nouă că ne iau cu ei, acum a ajuns… unde? La exact aceeaşi distanţă de Chişinău, doar că în direcţie opusă?! Şi cred că abia acum totul iese la suprafaţă, turnura şi trădarea parcursului european având loc mult mai devreme, fapt evident dacă analizăm stilul de guvernare, de altfel deloc european, pe care l-a abordat „proeuropeanul” Filat. Oare nu de asta ideea de integrare europeană a devenit tot mai nepopulară printre moldoveni din 2009 încoace? Nu vă încordaţi să daţi răspunsuri, domnule Streleţ! Întrebarea deja are un răspuns!

P.S. Mulţumim pentru trădare, „tăticule Filat”! Şi transmite-i şi prietenului tău Ilan Shor mulţumiri pentru mega-concertul din PMAN, dedicat Zilei Europei!

Anunțuri

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: