Filamofti


filat-timofti2MallDoveni, mai aveţi un „cadou” de Ziua Europei, de care iată că au uitat cu desăvârşire, de „proeuropeni” ce sunt, toţi oficialii de la Chişinău! În timp ce Rogozin rostea discursuri în inima Chişinăului, clownul pensionat Timofti, scuipând ca şi stăpânul circului Filat pe recomandările oficialilor europeni, promulga 4 legi din pachetul votat în Vinerea Neagră de alianţa comunisto-liberal-democrată-popular-europeană.

Imaginea lui Timofti se transformă încet-încet din cea de raţă mută, în una de paracopitată. Şi dacă în ultima vreme politicienii ne-au tot deprins cu alegerea „răului mai mic”, în acest sens cred că Timofti mai bine rămânea raţă mută, decât paracopitată. O fi uitat probabil moşneagul de protestele organizate de PCRM în faţa Palatului Republicii în ziua în care a fost votat de Parlament, în urma târgului păpuşarilor din AIE. Probabil amnezia caracteristică vârstei i-a paralizat total memoria şi a uitat de la ce cuvânt vine ultima literă din abrevierea denumirii defunctei alianţe, al cărei ultim exponent rămas în funcţie este.

Colac peste (raţă mută) pupăză, după ce a înaintat la funcţia de premier un candidat încălcând Constituţia, Timofti a promulgat 4 legi, calificate univoc de oficialii de top de la Bruxelles, Strasbourg şi Bucureşti ca fiind antidemocratice, anticonstituţionale şi ANTIEUROPENE! Şi asta deşi chiar ieri şeful Delegaţiei UE la Chişinău Dirk Schuebel l-a somat aproape direct să nu promulge pachetul de legi anticonstituţionale votate de PLDM împreună cu PCRM. Şi a ales s-o facă chiar azi, de 9 mai!

Frumos „cadou”. Mai frumos chiar decât cel din PMAN, al prietenului lui Filat, Ilan Shor!

Mai mult chiar, mergând pe mâna „şăfului” său Filat şi acceptând să fie atras în jocurile murdare ale ăstuia, Timofti îşi pune în pericol chiar şi fotoliul de sub propriul fund. Acum comuniştii fără prea mari manevre îl pot demite, împreună cu foştii colegi de alianţă ai lui Filat din Parlament.

Şi culmea e că după desemnarea recentă a unui candidat la funcţia de premier cu încălcarea Constituţiei şi acum, după promulgarea legilor anticonstituţionale foştii parteneri de alianţă au tot dreptul s-o facă. Atât juridic, dar mai ales moral! Dacă tot a promulgat legile care fac din Moldova o ţară cu regim interimar de guvernare, atunci interimat să fie până la urmă! Nu exclud că acest scenariu a şi fost luat în calcul de Voronin şi Filat atunci când au declanşat mecanismul anticipatelor.

P.S. Cu aşa paracopitate în funcţii de conducere la Chişinău, Rogozin nu are decât să profite. Vai de capul acestui colţ de ţară!

Etichete: , , ,

Un răspuns to “Filamofti”

  1. Filamofti | BLOGPOST.timpul.md Says:

    […] sursa: balacci.wordpress.com […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: