Leancă – un instrument de răzbunare în mâna lui Filat


GENIUS JOYSTICK MAXFIRE 12VLeancă şi-a început cu stângul cariera de premier, pe care „şăful” său Filat se pare că o vrea scurtă şi… deloc strălucită. După isprava de ieri cu părăsirea şedinţei de Guvern, premierul interimar şi proaspătul candidat la funcţia de premier Iurie Leancă a mai gafat azi o dată, lăsându-se ghidat ca un joystick în mâna lui Filat. Demiterea şefului de la Moldsilva Ion Cebanu pare a fi un gest simbolic şi simptomatic, autorul căruia nu este nici pe departe Leancă.

Şeful Moldsilva nu este o funcţie-cheie în cadrul Guvernului, care ar motiva cumva această primă demisie operată de interimarul Leancă după amendamentul legal anticonstituţional votat de Vinerea Neagră de PLDM şi PCRM şi promulgat de preşedintele Timofti. Deci, această demisie iraţională şi lipsită de sens, recunoscută de însuşi premierul interimar ca fiind una strict politică nu este nimic altceva decât un act de RĂZBUNARE pe Partidul Liberal şi liderul acestuia Mihai Ghimpu.

Leancă nu are motive să se războiască cu Partidul Liberal în general şi cu Mihai Ghimpu în particular. În schimb aceste motive le are fostul premier Filat. Respectiv, unica deducţie corectă din punct de vedere logic este că demisia de azi a fost planificată şi operată în biroul lui Filat din str. Bucureşti 88 şi nu în PMAN 1.

Luând în consideraţie faptul că această demisie a venit imediat după desemnarea lui Leancă în calitate de candidat la funcţia de premier este evident că Filat astfel vrea să-i diminuieze şansele lui Leancă de a fi votat de Parlament. Astfel Filat vrea să provoace conflicte artificiale între Leancă şi alte partide parlamentare, care l-ar putea susţine în Parlament la funcţia de premier. Complexele lui Filat îl fac să nu poată tolera situaţia în care subalternul său devine prima persoană în stat, umbrindu-i propria „strălucire”.

Sincer am sperat într-un alt parcurs al lui Iurie Leancă la Guvern. Succesele pe care le-a avut în cariera diplomatică şi prestaţia bună de la Externe m-au făcut să cred că este un om de stat cu ambiţii mai mari decât de a deveni un simplu instrument de răzbunare în mâna lui Filat. Încă o dată suntem în situaţia în care să spunem „Păcat!”. Şi dacă după 2009 trăim perioada dezamăgirilor şi deziluziilor, se pare că dezamăgiri vom avea… până la capăt!

Reclame

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: