Idiot sau BESTIE?


vlad-filat-Ceea ce pe 13 februarie părea o actiune de PR a lui Filat, vedem că azi se transformă într-o catastrofă pentru acea Moldovă, pe care „şăful” liberal-democraţilor o promitea „fără sărăcie”, „fără Voronin, fără comunişti”, „cu pensii de 500 euro”, etc. Zis şi făcut… altceva. În loc de viitor european – trecut totalitar, prăpastie, beznă şi incertitudine…

La 13.13 speram că ceea ce făcea Filat nu este nimic mai mult decât o nouă acţiune nereuşită de PR, construită în jurul „duşmanului” şi totodată colegului său de alianţă Plahotniuc. Ca şi cea din vara lui 2011 şi multe altele ale fostului premier, din care până la urmă Vladus Filatus Maximus a ieşit mereu mai mult în calitate de idiot decât de erou. Nici în cele mai negre închipuiri nu-mi încăpea catastrofa la care se va ajunge şi prăpastia spre care presupusul idiot împinge intenţionat acest colţ de ţară.

Vinerea Neagră din 3 mai ne-a arătat însă cine este Filat si ce vrea cu adevărat. A devenit clar că el nu este un simplu idiot, lista de patologii fiind una mai lungă. Este evident că Filat nu întruchipează o inteligenţă strălucită şi asta s-a vazut foarte des în ultima perioadă, prin nenumăratele gafe pe care le-a făcut. Despre caracterul, complexele şi dezechilibrul lui psiho-emoţional de asemenea nu mai are nici un rost de amintit, acestea fiind deja demonstrate de faptele şi comportamentul lui. Or, altfel decât nebunie nu poţi califica starea unui om, care ieri pupa mâna cuiva, iar mâine îl declară duşman de moarte. Sau care proclamă integrarea europeană drept strategie naţională a moldovenilor, blamând comuniştii, de care se îndrăgosteşte ulterior şi scuipă şi pe Europa, şi pe Constituţie, şi în general pe democraţie dacă vreţi. Şi toate astea… deja de câteva ori!

Nu ştiu cum pe voi, dar pe mine mă îngrijorează faptul că la conducerea Moldovei au putut ajunge astfel de oameni, care din ataşamentul disperat pentru o funcţie şi nişte frustrări personale să fie în stare să distrugă o ţară întreagă. El a decis de unul singur tot pentru această ţară: şi prezentul, dar şi viitorul, cel puţin pe termen scurt şi mediu. Acest om-fiară nu merită doar un nou 7 aprilie în faţa noului său bârlog din Bucureşti 88, ci şi să fie izolat şi trimis departe de orice posibilitate de a mai putea vreodată să decidă ceva pe aici, unde a făcut atâta pârjol.

Idiot sau bestie? Tertium non datur.

Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: