Cine îl obstrucţionează pe Leancă, sau Filat votează doar Filat


Filat-Leanca-Timofti-colaj_FluxDupă vizita lui Štefan Füle aveam impresia că lui Filat (PLDM) i-a mai (re)venit mintea la cap. Probabil urecheat de comisarul european, la începutul săptămânii PLDM a dat startul în sfârşit negocierilor privind formarea unei noi alianţe proeuropene de guvernare. Spre sfârşitul săptămânii însă devine tot mai clar, că aceste negocieri nu sunt altceva decât un fals şi o simulare pentru europeni, însuşi Filat (PLDM) obstrucţionând crearea unui nou Guvern condus de Leancă.

Aceasta este unica deducţie pertinentă, dacă luăm în calcul modul în care se derulează negocierile şi stilul PLDM-ului de a purta aceste „negocieri”. Asta ca să nu mai amintim de acele demiteri nu doar neconstituţionale, dar şi iraţionale a miniştrilor PL, scopul cărora nu poate fi altul decât obstrucţionarea negocierilor. În acelaşi coş putem pune şi declaraţiile privind excluderea PL din formatul de negocieri, venite din nou iraţional de la un partid care vrea susţinerea exponentului său la funcţia de premier.

Asta dacă scopul adevărat al lui Filat (PLDM) nu este într-adevăr altul: eşuarea negocierilor şi respectiv a votului pro Leancă în Parlament. La moment Filat demonstrează că nu-l va susţine pe Leancă nici în ruptul capului şi unicul lucru pe care-l vrea este funcţia de prim-ministru, pe care o consideră aparţinându-i în exclusivitate lui. Cum altfel se poate de explicat condiţiile pe care le pun „negociatorii” PLDM celor pe care îi văd în calitate de „parteneri” de guvernare, care nici teoretic nu ştiu dacă sunt acceptabile?

Doar trecerea în subordonarea directă a premierului a Vămii şi Fiscului cât face! Şi asta propune chiar partidul care tot ne iluzionează cu depolitizarea instituţiilor! Mai mult chiar, „negociatorii” PLDM declară că această subordonare este o condiţie dură şi alte opinii nu se acceptă în cadrul negocierilor. Hm, aici cam miroase a pute şi a blocare intenţionată a negocierilor.

Totodată, de câteva zile în concernele de presă ale comuniştilor şi pldm-ştilor a fost declanşată o adevărată campanie de denigrare a lui Leancă. Luând în consideraţie că presa lui Filat este în criză cronică de idei, candidatul PLDM pentru funcţia de premier a fost deja pus şi el în buzunarul lui Plahotniuc. Din ograda PCRM mai pare cum pare, dar obstrucţionarea candidatului PLDM de chiar presa afiliată lui Filat fiţi de de acord că este cam… simptomatică!

Aceste lucruri se văd de la o poştă şi cred că şi… de la Bruxelles. Nu ştiu cum va gestiona situaţia UE, însă este evident că mingea este acum în mâna liberal-democraţilor. Dacă ei cu adevărat doresc evitarea anticipatelor şi respectiv prinderea trenului pentru asociere cu UE, ei trebuie să-l convingă pe Filat să renunţe la colaborarea cu Voronin care cimentează drumul spre alegerile preconizate pentru octombrie, dar şi că trebuie să accepte să stea încă un an şi jumătate fără funcţie, implicit să accepte susţinerea lui Leancă în calitate de candidat la funcţia de premier. Nu cred că este un preţ prea mare pentru un politician pretins proeuropean, plătit pentru şansa de asociere a ţării sale cu UE.

Până una-alta însă înţelegem că aşa cum scriam şi altădată, până la decizia CC din 22 aprilie, “Spunem Lenin, înţelegem Partidul, Spunem Partidul, înţelegem Lenin!”. PLDM este „Şăfu” Filat. Iar Filat votează doar cu Filat. Sau Filat, sau anticipate?!

Reclame

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: