S-a stins din viaţă Thatcher a Vămii


Feodosia FurculiţaRăpusă de o boală incurabilă, aseară s-a stins din viaţă singura femeie general din Moldova, Feodosia FURCULIŢA. A ştiut să poarte cu demnitate epoleţii de general, mult mai demn decât mulţi bărbaţi care s-au perindat pe la cârma uneia din cele mai problematice instituţii a acestei ţări. A fost numită de subalterni şi prin culoarele guvernamentale Doamna de Fier şi Margaret Thatcher a Vămii.

Am avut multe lecţii de luat de la distinsa Doamnă: disciplina, profesionismul, responsabilitatea şi asumarea răspunderii pentru decizii şi acţiuni, implicit ce înseamnă răspundere solidară şi cât de paradoxal n-ar suna… bărbăţie! De la ea am învăţat că nu există sarcini imposibile, ci doar din cele care implică multă muncă şi jertfire de sine. A condus Serviciul Vamal într-o perioadă în care instituţia transfera în Bugetul de Stat un miliard de lei lunar. Cam atât cât acum transferă… în trei luni! Şi a fost unul din puţinii generali de la Vamă care a putut să bage frica în interlopi şi contrabandişti, fapt pentru care a fost de multe ori trădată, chiar de cei care au băgat-o în cuşca… cu lei şi… şobolani.

De la ea am deprins să privesc funcţia publică pe care o deţineam atunci în calitate de jug, care te obligă să munceşti 24 ore din 24 şi nu de loc de odihnă. Respectiv, atunci când pleci nu trebuie să regreţi, ci să o faci cu demnitate şi mândrie de rezultatele tale, pe care succesorii tăi nu le vor putea repeta, decât cu un foarte mare efort.

N-o să uit niciodată fraza înaripătă, pe care o repeta mai în glumă, mai în serios foarte des: „Un mic şut în fund este un MARE pas înainte!”.

RESPECT, Doamnă GENERAL! Generalii nu pot fi înfrânţi, ci doar luaţi la Domnul…

Dumnezeu s-o odihnească în pace…

Etichete: ,

Un răspuns to “S-a stins din viaţă Thatcher a Vămii”

  1. S-a stins din viaţă Thatcher a Vămii | BLOGPOST.timpul.md Says:

    […] sursa: balacci.wordpress.com […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: