EXCLUSIV! Justiţie în saună. Episodul Muruianu


muruianu-ionPatru ani au trecut de la războiul între fostul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie Muruianu şi „câinii turbaţi” din presă. Acum putem constata cu certitudine că războiul a fost câştigat de Muruianu. Acestuia îi vine perfect şi acum mantia de magistrat, iar „turbaţii” nici măcar nu mai latră. Au fost lecuiţi şi imunizaţi.

Cu o lună în urmă scriam despre pofta nestăvilită de muncă a magistratului Victor Orîndaş de la Judecătoria Comercială de circumscripţie Chişinău. Acesta a emis o hotărâre judecătorească la data de 7 martie 2011, într-o zi de odihnă şi bazându-se pe probe falsificate, existând suficiente şi rezonabile dubii de implicare a magistratului într-o schemă de corupţie şi escrocherie. Victima cârdăşiei escrocilor cu magistratul a fost deposedată de 80 mii euro.Orindas

Pentru ca victima să nu poată ataca hotărârea în instanţele ierarhic superioare, ea a fost ultima care a aflat de existenţa actului judecătoresc, tocmai în octombrie 2012. La 9 noiembrie 2012 victima atacă hotărârea fermecată în ordine de revizuire, ultima cale extraordinară de atac pe care o mai putea aplica, invocând faptul că magistratul Orîndaş a emis o hotărâre cu privire la drepturile unei persoane care nu a fost implicată în proces, motiv perfect încadrat în prevederile art.449 al Codului de Procedură civilă. Pe bună dreptate! E ca şi cum vă treziţi într-o bună dimineaţă şi aflaţi că în cadrul unui proces dintre alte două persoane… aţi fost deposedat de un bun. Fiţi de acord, doar o justiţie coruptă poate admite aşa ceva. Şi probabil doar în MallDova e posibil asta (poate şi în Uganda), or la 4 martie 2013 instanţa de reviziure a respins ca fiind inadmisibilă cererea victimei. Pe cât de paradoxal, pe atât şi de logic. Doar nu credeţi că Orîndaş a emis o hotărâre într-o zi de odihnă şi bazat pe probe falsificate aşa, gratis, ca să vă miraţi de decizia instanţei de revizuire?!

giustiziaLa 11 martie 2013 victima a declarat recurs la Curtea de Apel Chişinău împotriva încheierii din 4 martie. La cererea de recurs a fost anexat extrasul din Registrul bunurilor imobile, care confirmă dreptul victimei asupra bunului, de care a fost deposedat fără ştirea sa prin hotărârea lui Orîndaş şi respectiv justifica revizuirea hotărârii. Şi acum ghiciţi cui i-a fost repartizat pentru examinare dosarul! Corect, lui Ion Muruianu! Coincidenţă oare? NU cred! Nu cred în asemenea „coincidenţe”, or nu în zadar instanţele de judecată din MallDova refuză până acum să implementeze sistemul electronic de repartizare a dosarelor magistraţilor! Şi dacă acesta a învins TOATE cele patru puteri în stat, ce să mai zicem de sărmana victimă a escrocheriei?! Scuipând pe probe şi pe prevederile legii, punând banul murdar mai presus de lege şi orice, tot aşa cum cu patru ani în urmă a scuipat pe jurnalişti, la 28 mai 2013 acesta respinge cererea de recurs, astfel îngrădind victimei accesul la justiţie. Şi dacă în prezent recursurile sunt examinate de instanţe în absenţa părţilor la proces nu e de exclus că şi decizia lui Muruianu a fost scrisă aidoma celei a lui Orîndaş, în saună…

Victimei i-a mai rămas doar CEDO în calitate de ultimă speranţă pentru a fi repusă în drepturi. Nu e pentru prima dată, Muruianu fiind campion la prejudicierea bugetului de stat prin condamnări la CEDO. Şi dacă de atâtea ori n-a păţit nimic, îl doare în cot dacă palmaresul lui se va mai completa cu o decizie de condamnare a Moldovei.

Recent în România a fost deconspirată o reţea din 49 magistraţi implicaţi în cazuri de corupţie, prin care au trecut milioane de euro. Iar la Chişinău… nici măcar nu plouă! În justiţia din MallDova NU există corupţie, tot aşa cum în URSS nu exista sex! Muruianu îşi construieşte liniştit castelul, probabil banii pe care i-a primit în calitate de remunerare pentru această decizie ilegală ajungându-i pentru câteva uşi şi… ferestre! Iar moldovenilor nu le rămâne decât… să-şi mănânce mămăliga… Dar s-o facă în… linişte!

Va urma.

Reclame

Etichete: , , , , , ,

2 răspunsuri to “EXCLUSIV! Justiţie în saună. Episodul Muruianu”

  1. EXCLUSIV! Justiţie în saună. Episodul Harunjen | Veaceslav Balacci Says:

    […] Continuare. Vezi episodul Orîndaş şi episodul Muruianu. […]

  2. Justiţie în saună. Ultima picătură! SCRISOARE DESCHISĂ | Veaceslav Balacci Says:

    […] unor judecători şi procurori, purtători de mantii de… Batman (vezi episoadele Orîndaş, Muruianu, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: