BOMBĂ! DECONSPIRAREA monopoliştilor, sau preţul undei VERZI de la Bandiţchi (2013-20.?)


dispozitie_BalitchiContinuare. Vezi Partea I şi Partea II

Conform înţelegerilor la care s-a ajuns anterior la Moscova, la 2 iulie 2013 (nu cred că mai miră pe cineva perioada) COORDONAT, Tudor Baliţchi şi Leonid Coca expediază câte o scrisoare Serviciului Vamal Federal şi organelor de control fitosanitar ale Rusiei (vezi imaginea de mai jos), în care propun LIMITAREA numărului de terminale vamale în care să fie permisă perfectarea importurilor de fructe şi legume din Moldova la 5! Şi e vorba de terminalele vamale la care se perfectează cei doi importatori ruşi, controlaţi de fapt de Coca, din numele cărora contractele sunt încheiate de apropiatul său Dumitru Stepanov, OOO „IMPORT-STAR” şi OOO „RUIMPEX”. Probabil aţi înţeles ideea monopoliştilor. Dacă până recent importul TIR-urilor cu fructe şi legume din Moldova putea fi perfectat la ORICE post vamal din Rusia, filtrul monopoliştilor fiind instalat la organele de control fitosanitar, fiscal şi vamal din Moldova, acum s-a propus ca la solicitarea lui Baliţchi Vama rusă să instaleze filtrul la import în Federaţia Rusă. Punct ochit, punct lovit! scrisoare Coca_FR

Fiind stabilite contacte cu administraţia acestor posturi vamale ruse, concurenţii monopoliştilor moldoveni urmează a fi eliminaţi de pe piaţă, în scurt timp urmând ca TOATE exporturile de producţie pomilegumicolă din Moldova să treacă prin importatorii controlaţi de monopolişti.

La 11 iulie 2013 şeful Vămii ruse acceptă propunerea lui Baliţchi şi Coca, expediind scrisori (vedeţi imaginile de mai jos) cu ACELAŞI CONŢINUT în adresa ambilor. Însoţit de o campanie falsă de PR în presă, mediatizând o pretinsă simplificare a exporturilor, monopoliştii aplică imediat noua schemă de monopolizare a exporturilor de fructe şi legume, prin dispoziţia lui Baliţchi (vedeţi imaginea de top), emisă chiar a doua zi după primirea scrisorii şefului Vămii ruse!!! scrisoare Vama FR_Balitchi

Scrisoare Vama FR_Coca „Otkaturile” sunt spălate prin companii care oferă servicii de intermediere între importatorii ruşi şi terminalele vamale.

De implementarea noii scheme de monopolizare în Federaţia Rusă se ocupă aceeaşi persoană apropiată lui Coca, Dumitru Stepanov, cetăţean al Republicii Moldova şi României. Acesta prin minune este reprezentant şi al importatorilor ruşi OOO „IMPORT-STAR” şi OOO „RUIMPEX”. Pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă de pe e-mailul acestuia, moldfruct@gmail.com şi nr. său de telefon, +7915-052-50-06, de pe care anul trecut exportatorii moldoveni primeau oferte de import în Rusia din partea companiilor menţionate mai sus, importatorii ruşi au primit un model de contract cu o companie, OOO „GAMMA FRUCT”, pe care importatorii din Federaţia Rusă sunt obligaţi s-o contracteze în calitate de intermediar dacă vor să poată activa în cele 5 terminale vamale din lista lui Baliţchi.

În rezultat, „otkatul” este împărţit între terminalele vamale insluse în lista lui Baliţchi (de la 8 000 până la 25 000 RUR) şi OOO „GAMMA FRUCT”, compania lui Coca (cca 300 USD).

Nu este un secret din contul cui vor fi încasaţi aceşti cca 550 USD pentru fiecare lot de fucte şi legume importat în Federaţia Rusă. Să nu uităm că la exportul din Moldova monopoliştii mai spală încă 200 USD pentru fiecare export. Este firesc, de pe spatele producătorilor, pe care adoră atât de mult să-l călărească monopoliştii moldoveni… Nu este un secret nici unde vor ajunge banii furaţi de la producătorii agricoli: în buzunar la Bandiţchi, Shor, Coca şi protectorii lor politici. Hoţii de drumul mare contemporani nu se mai ascund după stejarii din păduri, ca adinioară ci… sub stejarii… politici! Nu mai sunt la modă pistoalele, ci… undele VERZI!

Schema monopoliştilor de această dată este orientată spre limitarea numărului de terminale vamale din Federaţia Rusă, în care să fie perfectat importul fructelor şi legumelor moldoveneşti. După cum se exprimă deseori în anturajul lor monopoliştii «мамалыга не взрывается» (mămăliga nu explodează). Ei s-au gândit că chiar dacă şi unii moldoveni vor înţelege ce se întâmplă, nu vor putea face nimic, deoarece la Chişinău se va crede că e „mâna Moscovei”, deci se va lua schema ca pe un fapt împlinit şi de executat.

De fapt, manevra de anul ăsta este pe cât de obraznică, pe atât şi de PERICULOASĂ pentru Moldova. Ea vine exact în perioada în care Ucraina s-a pomenit în plasa embargourilor din partea Moscovei. În cazul dat cineva vine să simuleze nişte restricţii ”venite din partea Moscovei”, în spatele cărora stă de fapt nimic mai mult decât o iniţiativă şi nişte interese meschine venite de la Chişinău. Să n-o păţim ca în zicala aia, cu zădărâtul ursului! Să nu fie spus într-un ceas rău…

Va urma.

P.S. La acelaşi subiect

Anunțuri

Etichete: , , , , ,

Un răspuns to “BOMBĂ! DECONSPIRAREA monopoliştilor, sau preţul undei VERZI de la Bandiţchi (2013-20.?)”

  1. SCANDALOS! Cine MONOPOLIZEAZĂ exportul de fructe şi legume? Partea II | Veaceslav Balacci Says:

    […] am tot scris despre monopolul la exportul de pomi-legumicole, care a început încă în 2006 şi a trecut cu succes peste schimbarea guvernării din 2009. Investigaţia publicată recent de RISE constată că schemele despre care am tot scris au […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: