Cu capu’ di păreti în comisariat! Reforme, reforme…


Causeni_ComisariatAzi am aflat că la Căuşeni există Studio-L, post local de radio şi televiziune. Asta datorită ştirii despre incidentul care a avut loc acum câteva zile în Inspectoratul Reformat de Poliţie din Căuşeni, care a fost preluată de mai multe portaluri naţionale de ştiri. Făcând abstracţie de calitatea ştirii, am urmărit stupefiat clipul video oferit jurnaliştilor chiar de MAI.

Acţiunea din clip are loc chiar în Inspectoratul de Poliţie din Căuşeni, unde poliţiştii au adus trei huligani, înfierbântaţi după sărbătorirea hramului localităţii, tradiţional la moldoveni, cu multă voie bună şi… tărie. În câteva minute huliganii au devastat încăperea Inspectoratului, chiar sub privirile poliţiştilor. Aşa şi n-am înţeles cine e mai tare de cap, huliganul care a reuşit să facă bucăţi uşa încăperii cu organul dintre umeri, sau poliţiştii reformaţi, care priveau miraţi cum huliganii îşi fac de cap chiar în prezenţa lor.

La un moment dat pentru neutralizarea huliganilor au fost mobilizaţi 13 poliţişti. Totuşi, chiar şi într-un coraport de 13 la 3 intervenţia poliţiştilor nu s-a dovedit a fi prea eficientă. Huliganii s-au cotonogit între ei, mai trăgând câte una la moacă şi poliţiştilor din „tribune”. Până au căzut sleiţi de puteri. Comic. Aproape că e de râs…

Stau acum şi mă gândesc, oare aceşti poliţişti, care iată că nu se pot apăra pe sine la ei acasă, în sediul Inspectoratului de Poliţie, oare ne pot apăra pe noi, cetăţenii care le plătim salariile din impozitele noastre? Oare obrăznicia huliganilor nu ne vorbeşte despre faptul că societatea nu percepe autoritatea Poliţiei, instituţie a statului care trebuie să garanteze securitatea cetăţenilor? Şi de ce oare? Poate pentru că huliganii ştiu că a doua zi vor fi lăsaţi să plece acasă, pentru nişte sute simbolice de lei? Sau poate nici poliţiştii nu mai percep autoritatea instituţiei în care lucrează, dezamăgiţi de comportamentul şefilor?

Dacă într-o asemenea stare se află toate inspectoratele de poliţie din ţară, atunci cred că managementul MAI-ului este deja în măsură să-şi asume la finalul mandatului şi rezultatele reformelor. Sper că şi ministrul Recean a reuşit să vadă clipul. Şi sper că încă mai este în măsură să reflecte. Reforme, reforme…

Reclame

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: