Dosarul Banca de Economii. 10 ÎNTREBĂRI pentru Vladimir Filat


Filat_BEMLiderul liberal-democraţilor Vlad(imir) Filat a declarat recent pentru Europa Liberă că ”este victima unei campanii de calomnie”. Pentru a clarifica cine minte, Ioniţă sau Filat, am pentru domnul Vladmir Filat 10 ÎNTREBĂRI, care ne vor ajuta să înţelegem şi să ne descurcăm mai bine în scandalul legat de JAFUL de la Banca de Economii.

1. Ne amintim cu toţii, cum Vladimir Filat a declanşat „războiul raiderilor”, anume pentru a „proteja” Banca de Economii. Cum explică Filat că în momentul când cea mai mare bancă, unica având capital majoritar de stat (pentru care a luptat cu raiderii) a fost „dăruită” ruşilor, el a luat apă în gură, iar mai apoi chiar a justificat aceasta decizie?

2. Presedinte al Consiliului de Administraţie al BEM în perioada celor mai mari furturi a fost Victor Bodiu, (mai apoi fostul zavhoz de la IPTEH, acum VIP, Eduar Bănăruc). Ambii sunt persoanele de la Guvern care-i sunt cele mai devotate lui Filat. Cum de s-a întâmplat că Victor Bodiu, mai apoi Bănăruc, pe lângă care nu trece neobservat niciun dolar, au trecut cu vederea furturile de sute de milioane de la BEM?

3. Cât a costat păstrarea în funcţia de preşedinte al BEM a lui Grigorii Gacichevici? Ţinem minte, că atunci cand Vladimir Filat a decis să preia controlul asupra SA Franzeluţa a recurs inclusiv la imitarea un atac cu bombă ca să-l scoată din funcţie pe omul de încredere al eternului sau rival Vlad Plahotniuc. De ce nu a procedat la fel şi în cazul lui Gacichevici? Cum explică Filat includerea lui Gacichevici în mai multe delegaţii trimise peste hotare, în care au participat impreună?

4. Cine i-a dat indicaţii lui Timofti să declare, fără a se documenta, că tranzacţia cu BEM este legală?

5. Cine i-a dat indicaţii ex-viceministrului Victor Barbăneagră (membru fondator PLDM, fost consultant financiar al lui Filat şi reprezentant al statului în Consiliul BEM) să decidă emisia suplimentară de acţiuni la BEM, iar mai apoi cine i-a dat indicaţii să decidă că statul nu trebuie să subscrie la aceasta emisie?

6. Să ne explice juristul Vladmir Filat cum poate fi calificată decizia de a face o emisie suplimentară, urmata de decizia imediată de a nu subscrie la această emisie, altfel decât transfer gratui de proprietate? Gratuit pentru stat, nu şi pentru cei care iau asemenea decizii.

7. De ce Vladmir Filat, care a ”luptat cu raiderii pentru a apăra BEM” nu a cerut „organelor competente să-şi facă datoria” şi să ancheteze acţiunile lui Victor Barbăneagră?

8. Ce l-a determinat pe viceministrul Victor Barbăneagră să demisioneze din funcţie „în legătură cu starea sănătătii”, odată cu declanşarea scandalului BEM?

9. Cum explică Vladmir Filat faptul, că BEM a „vândut” clădirea fostului sediu al INVESTPRIVATBANK, cu doar 1,2 milioane lei, unui oarecare ”Costică din Iaşi”, care mai apoi a pus-o în gaj tot la BEM, pentru suma de 30 de milioane de lei? Care este legătura între „Costică din Iaşi” si Ion Rusu, tot din Iaşi, care mai este şi naş de cununie al cuplului Gonţa-Filat şi tatăl „nepotului milionar” al lui Filat, Vladimir Rusu? Cum explică Vladimir Filat faptul, că o parte din banii de la BEM au ajuns în conturile firmei aceluiaşi „nepot milionar” al său?

10. De ce Vladimir Filat nu acceptă să treacă testul cu poligraful?

În lipsa unor răpsunsuri CLARE la aceste întrebări, nu ne rămâne altceva decât să constatăm că Vladimir Filat este mai degrabă victima propriei LĂCOMII, pe care nu şi-o poate controla şi nu a unei campanii de calomnie. Iar chestiunea legată de cine a stat până acum şi cine e de acum încolo în spatele deputatului Veaceslav Ioniţă chiar nu ştiu ce treabă are cu fondul cauzei Banca de Economii. Vlad Filat doar este jurist, cu o facultate de Drept foarte bună în background, cea de la Iaşi! 😉

Reclame

Etichete: , ,

Un răspuns to “Dosarul Banca de Economii. 10 ÎNTREBĂRI pentru Vladimir Filat”

  1. 10 ÎNTREBĂRI pentru Ilan Shor | Veaceslav Balacci Says:

    […] În sfârşit! Înţelegând că cei trei Vlazi de la guvernare au decis să-l facă ţap ispăşitor în dosarul BEM, Ilan Shor a deschis şi el joia trecută gura în faţa presei. A recunoscut pentru prima dată pulic că la BEM există cu adevărat probleme şi a citit de pe foaie ce i-au scris consilierii şi avocaţii, ceea ce s-a vrut a fi o pledoarie venită dintr-un reflex de apărare al „businessmanului” „moldovean” în faţa acuzaţiilor care i se aduc în dosarul CNA, dar şi în presă. Acţiunea le-a ieşit cam stângaci PR-ştilor lui Shor, or ceea ce ne-a zis el a fost că el nu poartă nicio vină pentru problemele de la BEM, în acelaşi timp el ezitând să ne spună şi cine este autorul adevărat al atacului, rostind doar numele a doi foşti exponenţi PLDM la guvernare, ministrul finanţelor Negruţa şi preşedintele comisiei parlamentare pentru buget şi finanţe Ioniţă. Deoarece Shor a fugit de jurnalişti după briefing cu o viteză mai mare decât cea cu care fuge de la CNA după audieri, am decis să-l interoghez pe blog, tot aşa cum am făcut anterior şi cu Vladimir Filat. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: