Prima zi după Kroll. Shor rupe tăcerea! Totul abia ÎNCEPE?


Shor_Filat_Bodiu_KrollDupă publicarea Raportului Kroll o bună parte din presa afiliată guvernării a încercat să-l anunţe pe Shor dispărut. S-a sperat probabil că aşa şi se va întâmpla, că acesta va fugi sub presiunea Raportului, care s-a axat pe perioada în care oamenii lui, prin companiile afiliate concernului său au preluat Banca de Economii şi au scurs banii din BEM, Unibank şi Banca Socială, prin credite neperformante. Foarte comod pentru guvernare acest scenariu al „ţapului ispăşitor” Ilan Shor, care „singur, de bună voie şi nesilit de nimeni” a furat BEM-ul şi a destabilizat situaţia de pe piaţa financiar-bancară. Surprinzător, Shor a ieşit însă la rampă spre seară şi a anunţat că nu are de gând să-şi asume rolul de „ţap”. Şi probabil că aici Shor devine pentru prima dată credibil, or aşa cum a confirmat azi şi Ion Sturza în comentariul său „la cald” despre Raportul Kroll, Shor n-ar fi reuşit nici teroretic această „performanţă” de unul singur, fără inacţiunea complicitară a autorităţilor statale.

Shor s-a grăbit să-i dezamăgească pe cei care vor să-l facă „ţap ispăşitor”, a anunţat că este în ţară şi nu are de gând să fugă nicăieri, aşa cum îşi doresc unii, ba chiar şi colaborează cu ancheta, „pentru ca adevărul să fie aflat”. Mai mult chiar, surprinzător, Shor anunţă că în Raportul Kroll se conţin multe fapte pe care şi el le susţine şi că gaura de la Banca de Economii s-ar fi creat de fapt înainte de preluarea controlului băncii de către el. Acesta anunţă că va reveni cu detalii în scurt timp!

Astfel, Shor dă startul dezvăluirilor şi susţine că jaful a început înaintea preluării băncii de către „investitorul privat”, încă pe când BEM era administrată de Guvern. Acesta arată cu degetul la perioada guvernării şi guvernelor lui Filat. Şi aici Shor devine credibil, în calitate de învinuit care îşi dezvăluie complicii. Şi nu doar. Replica lui Shor este credibilă pentru că astfel se explică inacţiunea autorităţilor statului, de la BNM şi până la SIS, Procuratură şi CNA! Cu toţii ştim cât de independente de stat şi dependente de politicienii de la guvernare sunt aceste instituţii. Mai ales dacă punem cap la cap această explicaţie cu scrisoarea anonimă a ofiţerilor de la SIS pe care am postat-o recent pe blog! Cum să acţioneze aceste instituţii, partajate politic între Vlad şi Filat, ultimul administrând prin oamenii săi Banca de Economii, tocmai în perioada la care face trimitere Shor, de până la decizia de tristă faimă de cedare a băncii „investitotrului privat” Ilan Shor. O să amintesc că decizia a fost luată şi promovată în public tot de către oamenii lui Filat! Celebrul Beton al Alianţei între Vlazi a făcut ca mâinile instituţiilor statale să fie legate. Altă explicaţie nu există şi nici nu cred că poate fi inventată pentru a justifica inacţiunea complicitară a autorităţilor.

Împărtăşesc şi eu pesimismul realist al lui Ion Sturza legat de recuperarea miliardelor de la Banca de Economii. Deşi cred că se poate. Dar mai întâi trebuie să aflăm tot adevărul, astfel ca TOŢI autorii Jafului să-şi poată aminti unde au ascuns banii. Şi unde lucrează mai bine memoria în asemenea cazuri decât la răcoare sau cel puţin sub riscul de a ajunge la răcoare? Acum, după publicarea Raportului Kroll şi mai ales după reacţia lui Shor cred că şansele noastre, cel puţin de a afla TOT adevărul, cresc considerabil. Cei cu experienţă în instituţiile de drept ştiu ce am în vedere. Atunci când este luat în chingă unul din infractori, el îşi va turna toţi complicii şi astfel orice infracţiune este mai lesne de descoperit.

Prima zi de după Kroll. Urmează a doua!

Reclame

Etichete: , , , , ,

2 răspunsuri to “Prima zi după Kroll. Shor rupe tăcerea! Totul abia ÎNCEPE?”

  1. akuzatu Says:

  2. 450 000 000 €! Banii furaţi de la BEM sunt în Moldova?! | Veaceslav Balacci Says:

    […] Onestitate, Verticalitate şi Izbândă! « Prima zi după Kroll. Shor rupe tăcerea! Totul abia ÎNCEPE? […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: