NU ne FURAŢI protestul!


7 aprilie_2Afaceriştii nu au ce căuta în politică! Deprinşi să trăiască pentru a face bani, monetizând tot ce văd în jurul lor, aceştia procedează la fel atunci când vin, pe faţă sau ascuns, în politică. Ne-am convins de asta de nenumărate ori după 1991, dar mai ales după 7 aprilie 2009. Ei au furat protestul nostru sincer de la 7 aprilie împotriva regimului Voronin şi după ce l-au folosit pragmatic pentru a-i înlătura pe comunişti de la guvernare, au convertit timp de 6 ani protestul nostru în miliarde de euro. Au făcut-o cinic, cu sânge rece, ne-au vândut ca la bursă, la ratele zilei. La fel se întâmplă şi acum, când ei vor să ne fure şi ultimul lucru pe care-l mai avem, ca şi la 7 aprilie, protestul. Ei au pus ochii şi pe acest ultim bun pe care-l mai avem şi vor să-l folosească în lupta dintre ei, pentru sfere de influenţă şi alte miliarde, care se vor a fi furate de acum încolo la Chişinău.

La 3 mai nouă, unioniştilor, care formăm după 1989 principala forţă de protest de la Est de Prut, faţă de toate guvernările care s-au perindat pe la Chişinău, s-a încercat din nou să ne pună lacăt la gură. Tot aşa cum a încercat s-o facă şi Roşca după 2005, când a încercat să justifice alianţa cu Voronin. Ne spunea aceleaşi vorbe pe care le auzim şi azi: „Nu e momentul! Unirea trebuie făcută, nu strigată! Nu trebuie să speriem ruşii!” etc. De fapt, explicaţia acestor scuze şi pretexte este şi a fost mereu mult mai simplă. Autorii acestor sfaturi de „conciliere naţională între popoarele Moldovei” nu vor decât să perpetueze furturile şi corupţia din acest colţ de ţară, cu ambiţii de stat. Doar să reuşească să se caţăre şi ei, dacă nu la, măcar pe lângă guvernare, ca să le cadă şi lor ceva de la treucă, din ce se fură de la gura moldovenilor.

După ce recent au apărut informaţiile despre întânirea din 1 aprilie de la Frankfurt, dintre oligarhul Vlad Filat, Andrei Năstase, autoîntitulat lider al Platformei Civice DA şi oligarhii Victor şi Viorel Ţopa, a devenit foarte clar ceea ce părea de neînţeles la 3 mai, de ce s-au declarat indezirabile sloganurile unioniste şi de ce se îngustează numărul celor cu acces la microfon. Cineva vrea nu doar să controleze Platforma Civică, dar se vede deja păpuşar al protestului, încearcă să controleze forţa maselor şi să o folosească în jocurile sale de putere, în care este foarte puţin probabil să intre şi interesele poporului protestatar.

Iată de unde această stranie abordare de concurenţă cu unioniştii şi Tinerii Moldovei! Şi iată de unde această stranie îngustare a revendicărilor Platformei Civice DA, de la demisia incorpore a guvernării şi pedepsirea celor implicaţi în furtul de la BEM, cerute la primul miting, la cerinţele anunţate înainte de mitingul de duminică, demisia selectivă, a doar unor şefi de instituţii, care tocmai se ocupă sub monitorizarea ambasadelor europene de la Chişinău de extinderea anchetei penale în cazul Băncii de Economii!

Iese că Platforma cere ca după demisia şefilor de instituţii, tot actuala guvernare, a lui Filat şi Plahotniuc, să numească alţi şefi de instituţii?! Ce obţine Filat este clar, scapă pe încă vreo câteva luni, sau poate chiar ani, de răspunderea pentru implicarea directă în furtul de la BEM (ameninţat de anchetă este şi Viorel Ţopa, fost şef la Banca de Economii sub guvernarea Voronin), dar ce obţinem noi, poporul protestatar, este cam… neclar! În locul actualilor procuror general şi şef la CNA X şi Y, Filat şi Plahotniuc, sau Plahotniuc şi Filat vor numi alţi şefi, Y şi Z?!

NU! Aşa NU va ieşi! După 7 aprilie NU mai suntem naivi! Cineva bagă zâzanie şi vrea ca unioniştii să nu iasă la protestul de mâine, pentru a avea toată libertatea de manevră cu protestul, pe care îl vede deja în propriul buzunar. NU va fi aşa! DA, noi, unioniştii, VOM FI mâine la protest şi vom scanda JOS HOŢII! JOS Plahotniuc! JOS Filat! JOS Ţopii! JOS OLIGARHII! După 7 aprilie nu mai suntem naivi. Şi nici proşti! NU ne furaţi protestul!

Reclame

Etichete: , , ,

Un răspuns to “NU ne FURAŢI protestul!”

  1. serjRApTOR Says:

    Unirea este unica soluție!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: