Corabia PLDM se SCUFUNDĂ! Şobolanii din Vamă fug la Iurie Leancă


Valeriu CecanNu doar directorul de la Vamă este implicat în campania electorală. Dacă Bandiţchi candidează cu nr. 2 pe listele PLDM la Orhei, în imaginile de mai sus, cu materiale de agitaţie electorală îl vedeţi pe Valeriu Cecan, inspector de frontieră al Biroului vamal Briceni, fost şef al Secţiei Antifraudă a fostului Birou vamal Ocniţa. Acesta este unul din cei mai longevivi inspectori vamali de la Nord, care a rezistat tuturor reorganizărilor şi atestărilor, atât în anii tulburi ’90, apoi pe vremea guvernării comuniste, cât şi după 2009, sub PLDM. Acum acesta candidează pentru funcţia de primar în Dângeni, Ocniţa din partea (ATENŢIE!) Blocului Iurie Leancă.

Este curios că Cecan, după ce i-a slujit şi finanţat din banii murdari proveniţi din corupţia de la Vamă şi pe cei care s-au perindat la conducerea ţării în general şi a Vămii în particular, atât în anii ’90, cât şi pe timpul regimului Voronin, a fost lăsat să-i slujească şi pe cei din PLDM, chiar dacă între timp la Vamă au fost organizate mai multe reorganizări şi atestări, prin sita cărora urmau în mod firesc să nu treacă cei cu probleme de integritate, sau depăşiţi de realităţi şi standardele de profesionism ale unei Vămi care s-a vrut a fi reformată după principii europene.

Deosebit de curios este însă că şobolanul corupt, la fel cum a fugit la timp, printre primii în 2009, din corabia comuniştilor, când a simţit că aceasta se scufundă, fuge acum şi din corabia PLDM, în echipa care are ambiţii de a fi una pro-europeană şi vine cu mesaje anticorupţie, declarând că vrea să redea speranţe alegătorilor dezamăgiţi de corupţia din PLDM, cea a lui Iurie Leancă. De râs?! Poate chiar de plâns!

Culmea, Cecan are şi o campanie electorală în stil „pro-european”, în care şi-au găsit locul şi câte două cuvinte în cruce pe care a fost în stare să le spună sătenilor la adunările electorale, izvorâte din cele două încreţituri pe care le are în cap (una fiind de la chipiul de la uniforma de vameş), şi ameninţări cu răfuiala fizică şi chiar cu moartea adresate celor care au refuzat să-l susţină în campania electorală. Mai multe detalii pot oferi procurorului raionului Ocniţa, care însă nu cred să le vrea, pentru că este bun prieten cu şobolanul corupt de la Vamă. Cum să nu devii prieten când organizezi scheme de contrabandă împreună?!

Nu scriu acest articol pentru a îndemna locuitorii din Dăngeni să voteze contra lui Cecan. Aceştia îl cunosc mai bine ca mine probabil pe vameşul corupt de la ei din sat, care după ce a furat la Vamă cu siguranţă nu vrea să vină la primărie pentru a le face drumuri sau a le face viaţa mai uşoară consătenilor. Ok, poate doar rudelor, cumetrilor, finilor, etc. Scriu acest articol pentru că speţa şobolanului Cecan este una simptomatică. Şi nici pe departe unica! Scriu acest articol pentru a arăta halul în care se află politicul în Moldova, plin de „valori şi principii”. Ieri comunist, azi PLDM-ist, mâine cu Iurie Leancă. Poimâine cine ştie, poate cu Renato Usatîi sau socialist. Sau chiar din nou comunist!

Iar noi duminică suntem chemaţi din nou la urne, să votăm. Să votăm şi să sperăm! Din nou. Să sperăm, să visăm şi să rămânem, a doua zi după vot, cu…

Vin ai noştri, pleac-ai noştri,
Noi rămânem tot… cu speranţele.

P.S. Cui dăm primăria?

Reclame

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: