SCANDALOS! Cine MONOPOLIZEAZĂ exportul de fructe şi legume? Partea II


DVTPrima parte a investigaţiei despre monopolul la exportul fructelor şi legumelor am publicat-o încă la 17 august 2013. Apoi am tot scris despre monopolul la exportul de pomi-legumicole, care a început încă în 2006 şi a trecut cu succes peste schimbarea guvernării din 2009. Investigaţia publicată recent de RISE constată că schemele despre care am tot scris au continuat şi sunt bine, merci până în ziua de azi, trecând cu succes prin guvernele Tarlev, Greceanîi, Filat, Leancă, Gaburici, ajungând la Streleţ şi aşteptând probabil rândul următorului guvern. Concluzia: în Moldova se schimbă guvernele, nu şi schemele.

Mă bucur că în sfârşit mulţi din cei care-mi reproşau în 2013 că sunt rău intenţionat scriind despre aceste scheme acum se arată interesaţi de subiect şi vor să afle cine este în prezent tartorul monopolizării exporturilor de fructe şi legume. Deci, haideţi să vedem împreună cine stă în spatele acestor scheme şi cine strânge dividendele financiare.

Compania monopolistă DVT Broker S.R.L. este compania care aparţine lui Vasile Diaconu, care a deţinut anterior şi SRL Diaconu-Lux, ambele specializate în importul şi exportul fructelor. Este compania care dincolo de atitudinea specială din partea ANSA este protejată şi de Serviciul Vamal, nemijlocit de Direcţia Securtate Internă. Deşi Diaconu a fost urmărit penal de CNA, ca şi Coca, predecesorul său de la cârma schemelor de monopolizare a exporturilor de fructe, pentru falsificarea certificatelor de origine la export, orice încercare a ofiţerilor vamali de a verifica această întreprindere s-a terminat rapid, cu interogări la DSI şi nemijlocit la Victor Pîrţac, şeful acestei subdiviziuni, apropiat al lui Tudor Bandiţchi.

Relaţiile speciale pe care le are Diaconu cu Bandiţchi sunt confirmate şi de faptul că de doi ani acesta şi-a aranjat la serviciu la Vamă sora, prin intervenţia directorului instituţiei vamale. Sursele din mediul exportatorilor susţin că Diaconu deţine un „acoperiş” politic durabil, datorită relaţiilor de rudenie cu premierul Valeriu Streleţ.

Nu ştiu în ce formă financiară sunt producătorii şi exportatorii de fructe şi legume. Văd şi aud că starea lor nu e prea bună. Diaconu însă vine la vamă la volanul a două autoturisme de lux, ambele de marca BMW, unul de model X6, altul Seria 7. Din investigaţia lui Vladimir Thoric de la RISE, foarte calitativă şi cu suficiente detalii este clar şi de unde vine prosperitatea financiară.

Ei, acum haideţi să ne întrebăm CINE e nenea care păstoreşte Serviciul Vamal şi care a luptat cu înverşunare ca să-şi întoarcă în subordine ANSA, după ce a pierdut-o timp de câteva luni, în timpul Guvernului Gaburici. Schemele de monopolizare e exportului de fructe şi legume, ÎNAINTE, nu înapoi! Mulţumim, tăticule Filat! Mulţumim, Tudor Bandiţchi!

Reclame

Etichete: , , ,

2 răspunsuri to “SCANDALOS! Cine MONOPOLIZEAZĂ exportul de fructe şi legume? Partea II”

  1. anti Says:

    Lasa bre frate ca stim noi cine iti toarna informatiile !!!
    Zii lui Dlinii (agent sub acoperire SIS / A. Braga) si lui agronom (Slavic S. acoperirea lui Dlinii) sa-ti furnizeze ceva real , ambii deja nu participa la cirma si te hranesc cu informatii ironate si neactuale.
    Scopul lor este de a intoarce treuca 🙂
    Fii echidistant !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: