Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea II. Stanislav Pavlovschi


Somnul ratiunii_PavlovschiContinuare. Vezi Partea I

Stanislav Pavlovschi. Este unul din liderii platformei DA, autorul scandaloasei ameninţări cu violenţe în cadrul protestelor de la Chişinău. „Nimeni nu poate prevedea până la ce nivel de revoltă ar putea ajunge oamenii în situaţia în care aceste revendicări nu vor fi îndeplinite. Nu uitaţi că Moldova a trecut prin conflictul transnistrean, avem foarte mulţi oameni, combatanţi, foşti militari, care au deprinderi de lupte reale, nu copiii care stau lângă guvern şi guvernarea crede că aceşti poliţişti de 18 ani, sărmanii, vor fi în stare să lupte”, a declarat câteva zile în urmă pentru presă Pavlovschi.

Ca şi liderul PDA Andrei Năstase, Pavlovschi este fost procuror. A activat în perioada 1985 – 2001 la Procuratura Generală. Deşi posedă la un nivel foarte prost limba română, Pavlovschi a reuşit să avanseze miraculos până în funcţia de şef adjunct al Secţiei Urmărire Penală a PG. Mai mult decât atât, sistemul de drept din Moldova a fost foarte generos cu Pavlovschi, el fiind delegat de guvernarea comunstă în calitate de judecător din partea Republicii Moldova la CEDO. După expirarea mandatului, din 2008 practică avocatura la Chişinău.

Pavlovschi_ELFrustrările lui Pavlovschi legate de instituţiile de drept din Moldova, ca şi în cazul speţei Chiril Moţpan, descrise în Partea I, n-au apărut din senin. Pavlovschi este avocatul fratelui său vitreg, Oleg Iurcovschi, fost poliţist, într-un dosar penal în care ultimul a fost condamnat definitiv şi irevocabil la 7 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru o crimă oribilă. Oleg Iurcovschi a fost condamnat pentru componenţe de infracţiune demonstrate în instanţele naţionale (Sentinţă a Curţii de Apel Chişinău din 11 martie 2013 şi Sentinţă a Curţii Supreme de Justiţie din 12 noiembrie 2013), de abuz în serviciu şi RĂPIREA unei persoane date în urmărire de aşa-numitele „organe de drept” din Transnistria, cu scop de jaf, soldată cu OMORUL acesteia.

În luna august 2010, Oleg Iurcovschi, fiind angajat al Direcţiei Antidrog a Direcţiei Generale Servicii Operative a MAI, a obţinut pe căi operative informaţia că cetăţeanul Stanislav Pogorennîi intenţiona să schimbe apartamentul său din oraşul Bender pe un apartament din Chişinău, contra unei recompense de 15 000 USD. Iurcovschi a transmis informaţia colegilor săi din Direcţia Antidrog, Alexandru Smoliacov şi Vitalie Sîrbu.

La 7 decembrie 2010, fiind siguri că cet. Pogorennîi va avea la sine suma de bani necesară perfectării schimbului de locuinţe, Iurcovschi şi colegii săi l-au chemat prin intermediul unei persoane interpuse pe primul la Chişinău, pentru perfectarea actelor aferente tranzacţiei. La 8 decembrie 2010 poliţiştii l-au răpit pe Pogorennîi, chiar din scara blocului din bd. Grigore Vieru, în care este situat apartamentul care urma a fi procurat.

Pogorennîi a reuşit să fugă de infractorii cu epoleţi, însă răpitorii l-au urmărit cu automobilul personal al unuia din poliţişti şi ajungându-l din urmă în apropierea sediului ÎS Cadastru din str. Puşkin 47, ziua în amiaza mare l-au doborât la pământ. Poliţiştii l-au lovit cu pumnii şi picioarele pe Pogorennîi, până acesta a decedat, exact în stilul în care a fost omorât la 7 aprilie Valeriu Boboc! Trecătorilor îngroziţi de cele întâmplate chiar sub ochii lor (zona în care a avut loc omorul este una aglomerată, situată în centrul oraşului) poliţiştii le-au arătat legitimaţiile de serviciu şi le-au comunicat că reţin un infractor.

Ulterior, poliţiştii asasini au decis să ascundă cadavrul. Aceştia au transportat cadavrul în apropierea satului Coşniţa, Dubăsari şi l-au aruncat într-o fântână situată pe acostamentul traseului Dubăsari – Vadul lui Vodă. După ce cadavrul lui Pogorennîi, cu semne de multiple traume a fost găsit, în instanţa de judecată a ajuns împreună cu probele de rigoare şi dosarul penal în care Iurcovschi împreună cu foştii săi colegi de la MAI este inculpat nu doar pentru abuz în serviciu şi răpire de persoane, dar şi pentru OMOR (art. 145 Cod Penal)!

De notat că fostul poliţist Iurcovschi, fratele vitreg al lui Pavlovschi se eschivează nu doar de la ispăşirea pedepsei pentru prima condamnare, dar şi de la prezentarea în instanţă în cel de al doilea dosar, de omor, aflat acum pe rol, el fiind anunţat în căutare! În instanţă se prezintă doar avocatul şi totodată fratele său Stanislav Pavlovschi. Ultimul este cu mult mai mult decât un simplu avocat pentru fratele său. Acesta a încercat de mai multe ori să intervină pe lângă foşti colegi de la procuratură şi judecători cunoscuţi, pe lângă politicieni şi alţi oameni influenţi, pentru ca dosarul fratelui său să fie muşamalizat! Din fericire nu i-a reuşit şi de această dată infracţiunea groaznică, comisă de poliţişti (pe care-i plătim ca să ne apere, iar ei ne omoară cu sânge rece) a fost descoperită, dosarele având finalitate în instanţă. Pavlovschi_PDA

Pavlovschi însă a rămas cu profunde frustrări legate de instituţiile de drept şi a ieşit pe scena PDA pentru a se răzbuna pe foştii săi colegi. Veninul vărsat din abundenţă de pe scena PDA, mai ales în declaraţia pe care am citat-o în mottoul de mai sus este o dovadă a teribilismului cu care Pavlovschi este gata să se răzbune pe instituţiile de drept din Moldova. Să ameninţe în halul ăsta nu doar bieţii „poliţişti de 18 ani”, dar şi o întreagă societate putea numai un Monstru, care trebuie cel puţin tratat, dacă nu chiar izolat de societate.

Din nou, ca şi în Partea I, vă las să decideţi singuri ce legătură există între interesul lui Pavlovschi de a se răzbuna pe instituţiile de drept din Moldova, care cu adevărat trebuiesc reformate, dar cu siguranţă nu prin ameninţări monstruoase şi respectiv dorinţele protestatarilor sinceri care au revendicări social-economice concrete, cer întoarcerea miliardului furat şi atragerea la răspundere a hoţilor de la BEM, stoparea majorării tarifelor atrase în lanţ de acel furt bancar, combaterea corupţiei etc.

Vezi şi Partea III şi Partea IV

Va urma

Reclame

Etichete: , ,

7 răspunsuri to “Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea II. Stanislav Pavlovschi”

 1. Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea I. Chiril Moţpan | Veaceslav Balacci Says:

  […] Vezi şi Partea II […]

 2. Stanislav Pavlovschi Says:

  Mai, Balacci, eu inteleg ca tu ai o intelegere foarte aproximativa de ce este onoarea si demnitatea de jurnalist, dar, totusi, macar asa, pentru aparenta, poate m-ai intreba si pe mine, (nu ? ) s-a intamplat in dosarul in cauza si de ce cererea mea de recurs a fost dosita de cei de la CSJ si de ce pana ziua de azi ea ramane neexaminata in modul prevazut de lege ? Desi, nu cred ca pentru asa indivizi ca tine asa maruntisul cum ar fi un adevar obiectiv, a avea vreo importanta …

  • balacci Says:

   Dle, Pavlovschi, eu am venit în material cu o poziţie argumentată, dar dvs. veniţi cu atacuri la persoană! 🙂 Am adus suficiente detalii din dosarele penale, există probe clare care demonstrează că fratele dvs. alături de alţi doi foşti poliţişti au omorât un om! Iar în replică dvs. veniţi cu insinuări şi vorbe goale. Straniu pentru un jurist. Au trecut deja doi ani de la sentinţa definitivă. De ce tace CEDO, dacă tot spuneţi că deşi există probe condamnarea a fost abuzivă??? 🙂

 3. Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea III. Liviu Vovc JR | Veaceslav Balacci Says:

  […] Onestitate, Verticalitate şi Izbândă! « Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea II. Stanislav Pavlovschi […]

 4. Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea IV. Valeriu Pleşca | Veaceslav Balacci Says:

  […] Vezi şi Partea I, Partea II şi Partea […]

 5. Detalii picante din trecutul liderilor Platformei DA! Iată cu ce s-au ocupat în trecut | Puterea Says:

  […] Pavlovschi însă a rămas cu profunde frustrări legate de instituţiile de drept şi a ieşit pe scena PDA pentru a se răzbuna pe foştii săi coleg. […]

 6. Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea V. Serghei Cebotari, (liberalul-) democrat, sau de la (anti)contrabandă cu anabolizante până la cârnaţul platformei | Veaceslav Balacci Says:

  […] Vezi şi Partea I, Partea II, Partea III şi Partea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: