Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea III. Liviu Vovc JR


Somnul ratiunii_VovcContinuare. Vezi şi Partea I şi Partea II

Liviu Vovc. Este unul din liderii tineri ai PDA. O să recunosc, el cu Inga Grigoriu şi Alex Cozer m-au făcut o bună perioadă de timp să am încredere în platfomă, să cred că este cu adevărat una civică, în care tinerii au un cuvânt de spus. Asta m-a făcut să vin la toate mitingurile PDA, cu excepţia celui din 6 septembrie, înainte de care ochii larg deschişi m-au făcut să înţeleg mai multe lucruri, printre care şi alte aspecte ale prezenţei lui Liviu în platformă. De fapt, ca şi în cazul speţei lui Chiril Moţpan din Partea I, şi a lui Stanislav Pavlovschi din Partea II, spre deosebire de noi toţi, potestatarii sinceri care cerem de la guvernanţi pedepsirea celor care au furat miliardul de la BEM şi astfel se fac vinovaţi de scumpirile în lanţ şi majorarea tarifelor, unii platformişti au războaiele lor de dat cu instituţiile de dept din Moldova, interesele lor neavând nimic comun cu doleanţele şi revendicările protestatarilor sinceri! Din mari păcate este şi cazul lui Liviu…

Liviu Vovc_SrDe fapt Liviu Vovc este Liviu Liviu Vovc. Al doilea „Liviu” nu este în plus, este patronimicul lui Liviu. Liviu Vovc JR este fiul lui Liviu Vovc Senior (vezi imaginea), care este nimeni altul decât şeful adjunct al IMSP Spitalul de Urgenţă, un nume cunoscut de mai mult timp în sistemul de ocrotire a sănătăţii din Chişinău.

În perioada guvernării comuniste Liviu Vovc Senior a deţinut funcţia de şef al Direcţiei Sănătate a Ministerului Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, ulterior ajungând şef adjunct al Spitalului de Urgenţă, funcţie asigurată sub guvernarea coruptă de după 2009, aşa cum ne spune chiar Liviu Vovc Junior de pe scena PDA! Ori mai marii din medicină împuţiţi de corupţie (nu la bieţii medici de familie mă refer) care s-au culcat la fel până în 2009 sub PCRM, cum şi după 2009 sub PLDM nu sunt vizaţi în scandările lui Liviu Vovc de la microfonul din Piaţă „Jos Corupţia!”, „JOS HOŢII!”?

La data de 8 aprilie 2015 Liviu Vovc Senior a fost unul din cei 16 şefi din sistemul de ocrotire a sănătăţii vizaţi de descinderile de amploare ale CNA în dosarul penal al corupţiei din medicină, în care au fost conexate 14 cauze penale instrumentate încă din noiembrie 2014. Urmare a efectuării acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţie pe o lungă perioadă de timp, CNA a efectuat percheziţii în biroul lui Liviu Vovc Senior şi imediat l-a reţinut.

Liviu Vovc a fost pus sub învinuire de către procurorii anticorupţie a doua zi, la 9 aprilie 2015, pentru că în timpul percheziţiilor CNA din 8 aprilie lui i s-ar fi făcut rău, el fiind internat în spital. Vovc Senior a fost pus sub învinuire pentru fapte care întrunesc elemente ale infracţiunii de corupţie şi abuz în serviciu, acţionând împreună şi de comun acord cu omul de afaceri Tudor Ceaicovschi, ministrul Sănătăţii Andrei Usatîi, şeful Spitalului de Urgenţă Gheorghe Ciobanu şi alte persoane.

Conform învinuirii procurorilor, la data de 24 noiembrie 2014, în urma înţelegerii prealabile cu complicii menţionaţi, Liviu Vovc a organizat semnarea şi înregistrarea la Agenţia Achiziţii Publice a contractului de achiziţii nr. 344, în baza căruia Spitalul de Urgenţă a achiziţionat de la SRL INTERMED, administrată de Tudor Ceaicovschi, echipament medical pentru Secţia Terapie Intensivă a spitalului, în valoare de 2 402 436,00 MDL. Conform actelor din dosarul de achiziţii, suma contractului constiuie cu 1 842 436,00 MDL mai mult decât cea mai mică ofertă primită, în condiţiile aceloraşi condiţii tehnice ale utilajului, în conformitate cu caietul de sarcini.

La indicaţia abuzivă venită de la ministrul Sănătăţii Andrei Usatîi în adresa şefului Spitalului de Urgenţă Gheorghe Ciobanu, care a readresat-o preşedintelui Grupului de lucru al comisiei de licitaţii a Spitalului de Urgenţă Liviu Vovc, câştigător al licitaţiei a fost desemnat SRL INTERMED, deşi acesta a ofertat un preţ DUBLU pentru utilaj!

Analogic, acelaşi cerc de persoane la 18 noiembrie 2014 organizează o licitaţie publică pentru achiziţionarea staţiilor centrale de monitorizare a pacienţilor. Pentru a se asigura că anume SRL INTERMED a lui Ceaicovschi va câştiga licitaţia Grupul de lucru recurge la elaborarea repetată a caietului de sarcini înaintat participanţilor la licitaţie, în coordonare cu Ceaicovschi, fiind incluse intenţionat specificaţiile tehnice conforme produselor ofertate de ultimul. Astfel, la data de 24 noiembrie 2014 este semnat contractul nr. 346, desigur cu firma lui Ceaicovschi, la preţul utilajului de 3 428 196,00 MDL, cu (ATENŢIE!) 2 758 596,00 MDL mai mult decât oferta cu cel mai mic preţ!

Istoria s-a repetat după un scenariu identic în cadrul unor noi licitaţii desfăşurate la 19, 20 şi 24 noiembrie 2014, pentru achiziţionarea consolelor suspendate şi a echipamentului medical pentru Secţia Reanimare a spitalului. În urma negocierilor ilegale directe între şeful spitalului Gheorghe Ciobanu şi afaceristul Tudor Ceaicovschi, câştigător al licitaţiilor a fost desemnată SRL GBG-MLD, şi aceasta controlată de ultimul. Probele din dosar demonstrează că angajaţii companiei, la indicaţia lui Ceaicovschi au consultat şi chiar participat alături de Grupul de lucru al Comisiei de licitaţii la evaluarea ofertelor, în vederea descalificării operatorilor economici concurenţi.

Astfel, Liviu Vovc este învinuit de comiterea unor fapte intenţionate, acţionând împreună şi de comun acord cu alte persoane, care constituie depăşire evidentă a obligaţiunilor de serviciu, prejudiciind în proporţii deosebirit de mari bugetul de stat, astfel întrunind componenţele de infracţiune prevăzute de art. 328 alin. (3) lit. d) a Codului Penal.

Vovc_UrsachiSurpriză însă, la o lună după ce a fost reţinut, cu ajutorul avocatului atotprezent Ana Ursachi (vezi imaginea), colega fiului său de la PDA şi avocatul de serviciu al Platformei controlate de apropiaţii săi, Victor şi Viorel Ţopa (care este şi avocatul reţinuţilor în cadrul provocărilor AntiFa de la Procuratura Generală), la 14 mai 2015 Liviu Vovc, alături de Gheorghe Ciobanu este eliberat din arest de Curtea de Apel şi este plasat în arest la domiciliu.

Mai mult chiar, la 9 iunie 2015 Curtea de Apel Chişinău a decis şi scoaterea de sub arest la domiciliu a lui Liviu Vovc, iar Judecătoria Buiucani a anulat suspendarea sa din serviciu, acesta întorcându-se la serviciu. La moment Liviu Vovc Senior este cercetat în cadrul dosarului penal de corupţie în care este învinuit sub control judiciar. Acum nu ştiu ce să cred de aceste decizii ale instanţelor de judecată, care chiar Liviu Vovc zice că sunt subordonate oligarhilor. Oare nu sunt acestea nişte jocuri şi târguieli între oligarhii Plahotniuc şi Filat, atât de vehement şi atât de fariseic contestaţi de PDA, preţul acelor decizii ale instanţelor fiind nişte cedări ale PLDM-iştilor în alte domenii? Oare ce rol au în acele jocuri fiul şefului din medicină Liviu Vovc Senior, activistul PDA Liviu Vovc Junior şi avocatul PDA şi AntiFa Ana Ursachi? În aceste condiţii, ce şi pentru ce mai strigă Liviu Vovc şi Ana Ursachi pe scena din PMAN? Vovc_PDA

Eu ştiu pentru ce lupt. Moldovenii sinceri din coturi ştiu şi ei pentru ce luptă. Dar tu pentru ce lupţi, Liviu? Şi mai ales pentru cine??? Dar fiica fostului vicecomisar al Chişinăului Olesea Stamati? Dar fiica ex-vicedirectorului SIS Mariana Kalughin (Lozovan)??? Pentru Demnitate? Pentru Adevăr? Să fie!

Vezi şi Partea IV

Va urma

Anunțuri

Etichete: , , , ,

4 răspunsuri to “Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea III. Liviu Vovc JR”

 1. Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea I. Chiril Moţpan | Veaceslav Balacci Says:

  […] Vezi şi Partea II şi Partea III […]

 2. Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea II. Stanislav Pavlovschi | Veaceslav Balacci Says:

  […] şi Izbândă! « Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea I. Chiril Moţpan Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea III. Liviu Vovc JR […]

 3. Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea IV. Valeriu Pleşca | Veaceslav Balacci Says:

  […] Onestitate, Verticalitate şi Izbândă! « Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea III. Liviu Vovc JR […]

 4. Somnul naţiunii naşte MONŞTRI. Partea V. Serghei Cebotari, (liberalul-) democrat, sau de la (anti)contrabandă cu anabolizante până la cârnaţul platformei | Veaceslav Balacci Says:

  […] Vezi şi Partea I, Partea II, Partea III şi Partea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: