Săptămâna de plans la Jurnal Trist UniMeda


Jurnal_screenUnul din cele mai spectaculoase efecte ale arestării lui Filat de procurorii anticorupţie a fost căderea măştilor mai marilor platformei „civice” şi „apolitice” DA, care dădeau şi anterior semne că îl menajează în revendicările lor pe hoţul cel mare de la Banca de Economii. Acum însă toate jocurile din umbră au ieşit la lumina zilei. Imediat după arestarea fostului premier care a furat alături de Shor banii de la BEM, Jurnaliştii s-au înregimentat alături de un alt segment de presă, întreţinut de Filat din banii furaţi şi au început să atace procurorii anticorupţie şi să-l bocească pe hoţ, nu mai puţin decât o fac atunci când e vorba despre patronii lor de la FrankFurt, hoţi şi ei. Proba o aveţi mai sus. Aşa arată pagina de start a jurnal.md în acest moment. La rubrica Subiectul Zilei a principalului instrument de propagandă pe internet al celor care „luptă pentru stoparea hoţiilor guvernării corupte” şi până mai ieri „căutau miliardul” hoţul Filat este făcut… victimă!

Am tot aşteptat cu toţii ca la Jurnal să apară interceptările discuţiilor telefonice dintre Filat şi Shor făcute publice de Renato Usatîi, care îl demască pe hoţul Filat şi ne arată cum acesta îşi estorca partea din banii furaţi de Shor, „pentru a-şi cumpăra chiloţi şi crenvurşti”. În zadar! Inexplicabil pentru interfaţa mediatică a platformei civice proclamată a fi una anticorupţie, Jurnalul a ezitat să preia înregistrările discuţiilor telefonice dintre hoţii de la Banca de Economii Filat şi Shor, preluate de toată presa care se respectă şi îşi respectă audienţa. Explicabil totuşi, dacă ne amintim de întâlnirea de la 1 aprilie de la FrankFurt, între Filat şi Victor Ţopa, patronul Jurnalului. Dar şi de revendicările înaintate de platformă, controlată şi ea de Ţopii de la Frankfurt, în care niciodată nu s-au regăsit cereri de demisie a şefilor Vămii, Fiscului, sau a oamenilor lui Filat de la alte instituţii în care corupţia e la ea acasă.

Ana UrsachiArestarea lui Filat i-a făcut pe Ţopi să dea cărţile pe faţă, să-şi apere partenerul de jocuri, până acum ascunse şi să se solidarizeze deschis cu PLDM. La fel au procedat ca răspuns şi liberal-democraţii, solidarizându-se cu platforma „antiguvernare”! Deputatul Chiril Lucinschi a solicitat Alianţei o şedinţă a Parlamentului cu participarea platformiştilor, iar deputatul Tudor Deliu a anunţat chiar la Jurnal TV că „Vlad Filat a fost mereu cu oamenii din Piaţă”. Curat murdar! Jurnalul şi platforma niciodată n-au dat dovadă de sinceritate în raport cu simpatizanţii pe care i-au avut şi care au luat pe bune iniţiativa „civică”, dar chiar aşa, doamnelor şi domnilor?! Fără să roşiţi deloc?! Aşa rapid v-aţi transformat dintr-o mişcare civică, apolitică, poziţionată împotriva guvernării, într-una care sprijină un partid de la guvernare?! Ursachi_DA

Paradoxal, deşi n-a dat nimic de interceptările telefonice publicate de Usatîi, Jurnalul informează abundent despre reţinerea de aseară a politicianului pro-rus de către SIS şi Procuratura Generală, tocmai pentru publicarea acelor interceptări ale discuţiilor între Filat şi Shor. Mai mult, Jurnaliştii se bucură că percheziţiile de la domiciliul şi partidul lui Usatîi au fost fără rezultat, iar „ofiţerii CNA”, care de fapt n-au nicio treabă cu dosarul în care este anchetat politicianul pro-rus „nu au găsit dispozitive de interceptare a discuţiilor”. De notat că Usatîi este apărat de avocatul Ana Ursachi (vezi imaginea de la sediul partidului lui Usatîi după percheziţii), membră a platformei DA (vezi imaginea în care aceasta apare pe scena din Ursachi_AntiFAPMAN), care apără în instanţă şi grupul extremiştilor pro-ruşi de la AntiFa lui Grigore Petrenko (vezi imaginea acesteia şi de la mitingul extremiştilor).

Eu unul nici întrebări, nici aşteptări de la platformă, cu tot cu instrumentul ei de propagandă, nu mai am! Cărţile au fost date pe faţă. Ora de ras a devenit pentru ei Săptămâna de plans! Ultima săptămâna a fost pentru Jurnal şi platformă cu adevărat una tristă, de plans, ca şi pentru partenerii lor din PLDM şi Unimedia, precum şi alţii din presa verde. Liderul şi finanţatorul principal al lor a fost demascat şi arestat pentru furtul de la Banca de Economii. Deci, să bocească! Noi însă ne bucurăm. Nu doar pentru că am început să aflăm adevărul despre furtul miliardului, obţinând şanse reale ca cel puţin o parte din banii furaţi să fie întorşi, prin sechestrele aplicate pe averile lui Shor şi Filat. Dar şi că cei care ne-au prostit din primăvară cu tot felul de platforme „civice” şi-au dat aramă pe faţă!

Reclame

Etichete: , , ,

2 răspunsuri to “Săptămâna de plans la Jurnal Trist UniMeda”

  1. roro Says:

    Unimedia, de la arestarea lui Filat, abundă în articole în care îi plâng de milă, îi lustruiesc imaginea, în articole care atacă CNA, Plaha, PD etc.

  2. Săptămâna de plans la Jurnal Trist UniMeda | BasarabiaPress – Portalul nr. 1 de știri adevărate din Moldova Says:

    […] Sursa – balacci.wordpress.com […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: