Momentul ADEVĂRULUI. CINE e Iuda? CINE a cedat ruşilor BEM şi Aeroportul? Din cauza CUI plătim tarife majorate pentru gaz şi curent ruşilor şi transnistrenilor?


Filat_Medvedev_1Urmăresc cu atenţie excesul de zel cu care o parte din presa „liberă”, „independentă” şi „echidistantă” de pe Bîc încearcă să-l victimizeze şi să-l deculpabilizeze pe Filat în hoţiile pe care le-a comis după 2009. Despre performanţele „jurnaliştilor” de la Chişinău am scris şi ieri. Iată însă ce scria Unimedia la 29 septembrie 2012, când nu era încă atât de „liberă” şi cumpărată de Filat, care pe atunci era încă premier. Scria despre cedările pe care le făcuse în 2012 Filat ruşilor! Din chiar această ştire de pe Unimedia aflăm că imediat după revenirea premierului Filat de la întâlnirea cu omologul său rus Medvedev, acesta a solicitat UE amânarea implementării pachetului energetic european! Aceasta nu este unica cedare pe care a făcut-o Filat ruşilor în schimbul loialităţii idolului său Putin! Tot atunci Filat a făcut cu Medvedev deal-ul, târgul, în baza căruia ruşilor le-au fost cedate prin intermediul lui Ilan Shor şi Banca de Economii, şi Aeroportul! Aceste fapte au fost confirmate recent şi de fostul premier Ion Sturza, dar şi de fostul consilier principal de stat al premierului Filat, Renato Usatîi, pe atunci omul de legătură al lui Filat la Moscova.

Acum toate elementele de puzzle se aranjează perfect, într-o imagine foarte clară. În urma târgului cu Medvedev, Filat a solicitat amânarea implementării pachetului energetic european III, din 2016 pentru 2020! Ruşii aveau nevoie de această amânare pentru a-şi păstra influenţa asupra Republicii Moldova prin intermediul sistemului energetic. Astfel, până cel puţin în 2020 Moldova rămâne dependentă de gazul rusesc şi energia electrică procurată din Transnistria!

După înţelegerile la care a ajuns Filat cu Medvedev şi Putin, inclusiv după acea vestită întâlnire de la Soci, despre care a vorbit Renato Usatîi, care şi s-a ocupat la Moscova de organizarea întâlnirii la solicitarea lui Filat, fostul premier a purces la executarea obligaţiilor pe care şi le-a asumat. Dacă amânarea pachetului energetic european nu putea fi ascunsă de Filat, deoarece viza angajamente care în 2012 deja fuseseră asumate în faţa UE şi guvernul de la Chişinău era obligat să dea explicaţii oficiale Bruxelles-ului, cu Banca de Economii şi Aeroportul Chişinău lucrurile s-au întâmplat mai voalat, dar la fel de evident! În aceeaşi perioadă, 2012-2013, după devalizarea prin credite neperformante acordate intens, Filat transmite Banca de Economii ruşilor prin intermediul lui Ilan Shor, care a acţionat doar în calitate de persoană interpusă. Astfel, BEM ajunge sub controlul băncii ruseşti VneşEkonomBank, prin intermediul unor intermediari cărora MinFin-ul de la Chişinău le-a cedat 25% din acţiuni. Ulterior banca este devalizată şi furată total de Filat şi interpusul ruşilor Ilan Shor, o parte din banii furaţi fiind investiţi în… Aeroport!

În cazul Aeroportului lucrurile sunt nu mai puţin evidente! Aeroportul Chişinău a fost concesionat ruşilor prin decizia luată în 2013, la fel în baza înţelegerii lui Filat cu Medvedev şi Putin, în mare grabă, la ultima şedinţă de guvern prezidată de Filat! Tot Filat a făcut ulterior presiuni enorme pe Iurie Leancă, ca acesta să reconfirme decizia guvernului cu privire la concesionarea Aeroportului! Ulterior, când în guvernul de la Chişinău a început să fie pusă întrebarea legalităţii concesionării AIC, amintiţi-vă cum a sărit ca ars Medvedev la Moscova! Subiectul Aeroportului Chişinău a ajuns chiar să fie discutat în şedinţa guvernului de la Moscova, Medvedev declarând că Federaţia Rusă îşi va apăra interesele investitotilor săi, în cazul în care guvernul de la Chişinău va rezilia abuziv contractul de concesionare! Este şi firesc! Ruşii bătuseră palma cu Filat, care nu era oricine, ci premierul Moldovei, cel care îi asigura că este nr.1 în ţară şi înţelegerea cu el este una beton!

Ei iată, n-a fost să fie cu noroc până la urmă! Scandalul cu furtul miliardului de la BEM a devenit public, prin intermediul informaţiilor scurse din interiorul Băncii de Economii către bloggerii şi presa de la Chişinău (mai puţin cea „liberă” şi „independentă”, controlată de PLDM), iar ulterior, în 2014-2015 şi în Europa şi chiar în presa internaţională! Respectiv, Shor a primit interdicţie de a mai intra pe teritoriul Rusiei, iar Renato Usatîi a ieşit în spaţiul public cu atacuri dure la adresa lui Filat. Trocul a fost demascat! Shor a ajuns anchetat de justiţia de la Chişinău. Filat şi rudele sale implicate în furtul de la Banca de Economii au ajuns şi ei în vizorul justiţiei de la Chişinău. Filat a fost reţinut în baza autodenunţului făcut de chiar fostul său partener Ilan Shor, strâns la perete din toate părţile.

Acum iată-ne ajunşi şi la momentul Adevărului! Nu cred că mai încap îndoieli, anume Filat este acel Iuda care în schimbul loialităţii lui Putin le-a pus pe tavă ruşilor şi Banca de Economii, pe care a devalizat-o alături de Shor, şi Aeroportul, după ce a amânat implementarea pachetului energetic european! Drept urmare, acum am ajuns în situaţia în care noi plătim poliţele, a se citi facturile majorate pentru gaz şi curent! Oare nu din cauza amânării pachetului energetic european şi a prăbuşirii cursului leului în urma furtului de la BEM???

Deci, cine ne este Iuda, fraţilor??? Exact cum a zis în acea proverbială declaraţie Ion Sturza, Filat a rămas şi fără banii furaţi, şi fără onoare! Nu cred că presa „liberă” şi „independentă” îi mai poate restabili, nici una, nici mai ales alta…

Reclame

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: