Sturza & Co, Dodon & Usatîi vs SUA şi UE, sau who is WHO?


USA_1Aseară probabil am admirat cea mai utilă pentru noi şi respectiv nereuşită pentru realizatoare ediţie a unei emisiuni de la un post de televiziune, din ultima perioadă. După poziţia expusă tranşant de SUA prin Victoria Nuland, care a coincis perfect cu cea a României şi a diplomaţiei germane în privinţa crizei guvernamentale de la Chişinău, Natalia Morari l-a invitat „la kovior” pe ambasadorul SUA la Chişinău, E.S. James Pettit. Diplomatul a rezistat în faţa tirului, cu alte cuvinte Departamentul de Stat american nu a cedat în faţa servciilor speciale ale Rusiei, astfel încât partenerul realizatoarei emisiunii Sturza să se facă nevoit să se… supere, nevoie mare, pe americani! Hohma a venit după ce un alt apropiat al Nataliei, Ciubaşenko a insinuat, la fel de isteric, că Plahotniuc i-ar fi CUMPĂRAT şi pe americani! 🙂

La toate întrebările şi chiar atacurile lui Morari şi tirul lui Barbăroşie, sensul cărora era forţarea unei opinii, că Moldova are nevoie acum nu de guvern, ci de alegeri anticipate, ambasadorul a rezistat cu brio. Ba chiar a şi contraatacat. Atent. Elegant. Diplomat. Fără excese, dar totodată strălucit, demonstrând diferenţă clară de clasă şi nivel între el şi colegii de platou.

Nu zic, atacurile lui Morari şi ale alcătuitorului de sondaje Barbăroşie la Plahotniuc or fi probabil fondate, luând în consideraţie că acesta a guvernat după 2009 împreună cu şeful celor doi, acum la răcoare, Vlad Filat. Astfel, cei doi, ca şi amicul şi colegul premierului deţinut, Sturza, probabil au mai multe informaţii decât noi despre schemele despre care au tăcut până în 2014, tot povestindu-ne povestea de succes. Plahotniuc împletea probabil schemele împreună cu şeful lor, Filat, care-i hrănea şi pe ei din arginţii veniţi din acele scheme. O fi având Sturza cu Morari antene (vorba clasicului), ştim ce pot serviciile speciale de la Moscova, dar ce nu trebuie de demonstrat e că Departamentul de Stat al SUA e cu mult mai bine şi obiectiv informat, nu doar despre situaţia din Moldova, dar şi cea din regiune şi chiar lume!

Inteligenţa şi calibrul diplomatului american a scos în evidenţă cât de mici sunt colegii lui de platou, ca şi jocul pe care-l joacă, înregimentarea acestora în reglările de conturi ale şefului lor cu Plahotniuc, care l-a băgat la răcoare. Cine dacă nu americanii sunt specialişti în separarea grâului de neghină şi relevarea răurilor mai mari şi mai mici? Pentru SUA, România şi UE răul cel mare e instabilitatea în Moldova, care poate dinamita şi mai mult situaţia din regiune.

Nu cred că trebuie să vă repet ce se întâmplă în Ucraina, tot din cauza unor agenţi de la Kremlin, din care avem şi noi suficienţi la Chişinău. Formulele diplomate cu care ambasadorul a ripostat la insinuările celor doi şi cu care l-a caracterizat pe Plahotniuc reprezintă practic expresia unei atitudini favorabile, deşi temperate. Plahotniuc, răul ceul mare pentru Barbăroşie, Morari, Sturza şi Ţopa, nici într-u caz nu este pentru Occident un rău mai mare decât interesul Rusiei la Chişinău şi Kiev. Occidentalii au venit cu o tactică înţeleaptă, de îmblânzire a Dragonului Plahotniuc şi folosire a acestuia împotriva Răului cel Mare, aşa cum scriam în unul din articolele recente. Acum decideţi singuri cine ne vrea binele, partenerii Occidentali sau ruşii, care ne ţin sub ocupaţie militară jumătate de ţară, care ne-au omorât în ’92 la Nistru şi care ne omoară acum vecinii în Donbass???

Rusia desigur că are un alt interes decât cel al europenilor şi americanilor. După ce au pierdut Kievul, care e în război deschis, economic şi militar cu Moscova, ruşii vor guvernarea la Chişinău, ca să poată domina în continuare regiunea şi respectiv slăbi poziţiile Bucureştiului şi Kievului. Aceasta le e şi asigurată conform sondajelor în caz de anticipate, după operaţiunea de succes Atacul la BEM, operată de Filat şi Shor (de fapt VneşEkonomBank de la Moscova). Au o singură problemă, Dragonul Plahotniuc, care se opune anticipatelor şi promovează un nou guvern la Chişinău.

Eu mă bucur, dragi prieteni, că în sfârşit lucrurile s-au limpezit pe tabla de şah. Este clar cine şi cu ce piese joacă, ce vrea România, UE şi SUA, cu „albele” şi Rusia, jucând cu „negrele”. Şi nu doar Dodon şi Usatîi sunt piesele ruşilor! Ar fi fost prea simplu şi frumos pentru noi! În sfârşit, putem vedea foarte clar şi pionii, caii şi nebunii ruşilor, cine sunt, cum îi cheamă şi ce vor! Acum parcă se dezleagă şi misterul 7 aprilie, nu credeţi?! Nu-i aşa, foştilor PPCD-işti, foştilor prim-miniştri (din penitenciare şi libertate), miniştri (de la FrankFurt şi nu doar), (foşti) securişti şi/sau (foşti) jurnalişti şi (foşti) activişti civici?!

Voi de partea cui sunteţi? Voi ce joc jucaţi?

Reclame

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: