EXCLUSIV! Drama Cristinei. ÎNTOARCEŢI copilul mamei!!!


Cainarean_Daniel_1Ea este Cristina Căinăreanu din Cimişlia, împreună cu fiul ei, Daniel, în vârstă de 8 ani. Povestea Cristinei m-a cutremurat, imediat ce i-am aflat întâmplător, de la avocatul ei, istoria calvarului prin care trece ultimii ani. Am decis s-o public pe blog, pentru a încerca şi pe această cale să fac un apel la conştiinţa tatălui lui Daniel, Viorel Căinăreanu şi rudelor acestuia, care probabil încă îi mai pot băga (sper) minţile-n cap. Aştept şi o reacţie din partea funcţionarilor Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Cimişlia, ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, ai Ambasadei Republicii Moldova la Roma şi ai altor instituţii din Moldova şi Italia, obligate să se autosesizeze în acest caz şi să-i întoarcă mamei copilul FURAT.

Cristina este în căsătorie cu tatăl lui Daniel din iunie 2006. Spre deosebire de Cristina, soţul ei s-a descurcat mai greu în Moldova, având mari dificultăţi cu găsirea unui loc de muncă. Într-un final, ca şi în cazul altor familii din Moldova, tânăra familie a trebuit să treacă prin calvarul pribegiei şi despărţirii, care a început în unie 2014, când tatăl copilului a plecat în Italia, în căutarea norocului şi a unui loc de muncă, care l-ar ajuta să contribuie şi el la întreţinerea familiei.

Acest lucru însă nu i-a reuşit tatălui lui Daniel nici în Italia, pe umerii Cristinei rămânând în continuare îngrijirea, întreţinerea, creşterea şi educaţia lui Daniel. Într-un final, din cauza încetării de facto a vieţii de familie, anul trecut Cristina a intentat un proces de divorţ la Judecătoria Cimişlia. La rugăminţile şi insistenţele soţului, de a-i mai da o şansă, gândindu-se în primul rând la Daniel, Cristina şi-a retras cererea, procesul terminându-se cu o încheiere de încetare a procesului din motivul împăcării părţilor.

Tatăl lui Daniel a zis că totul se va schimba, că şi-a găsit un loc de muncă şi că vrea să-şi ia soţia şi copilul cu el în Italia. El a rugat-o pe Cristina să semneze o declaraţie la notar, prin care să-şi dea acordul ca el să ia copilul în Italia, urmând ca ulterior să vină şi ea. Conform declaraţiei, Viorel Căinăreanu îşi asuma obligaţia să-l întoarcă pe Daniel mamei, până la data de 2 iunie 2015, ceea ce reprezenta o garanţie pentru Cristina.

Cainarean_Daniel_2Însă, imediat ce a ajuns în Italia împreună cu copilul, comportamentul lui Viorel din nou s-a schimbat! El a început să-i interzică lui Daniel să comunice cu mama lui. Acesta a început să-şi schimbe domiciliul, numerele de telefon, pentru a o împiedica pe Cristina să comunice cu fiul şi eventual să-l vadă. Asta a făcut-o pe Cristina să le lase pe toate baltă în Moldova şi să meargă în Italia, în căutarea fiului.

I-a găsit, dar a rămas şocată când a înţeles că soţul ei efectiv îi interzice accesul în locuinţa în care locuia el cu fiul. Mai mult, soţul a refuzat şi să-l scoată pe Daniel la plimbare, ca să-şi poată vedea mama. Insistenţele Cristinei s-au ciocnit de agresivitatea tatălui lui Daniel, totul culminând cu un scandal, chiar sub ochii copilului, care atunci avea doar 7 anişori! Asta a făcut-o din nou pe Cristina să cedeze în faţa abuzului şi ILEGALITĂŢII comise de soţul său şi să se întoarcă, cu inima frântă, în Moldova.

Cel mai tragic pentru ea este că tatăl l-a convins pe Daniel să nu mai comunice cu mama, pentru că ea vrea să-l ia înapoi în Moldova şi ameninţând copilul, că dacă o va face va trebui să plece din Italia în Moldova şi nu va mai putea să-şi vadă prietenii, pe care a reuşit să-i cunoască între timp acolo. Deşi toţi oamenii dragi lui Daniel sunt în Moldova, el este încă prea mic pentru a înţelege ceva şi prea vulnerabil presiunilor psihice la care este supus din partea tatălui său.

Putem să ne dăm seama ce dramă trăieşte Cristina. Aceasta bate pragul instanţelor din Moldova, cerând să fie ajutată să-şi întoarcă băiatul, care i-a fost furat prin înşelăciune, fiind folosită bunătatea dar şi încrederea nemeritată acordată soţului său! Îşi vrea înapoi copilul, fără de care viaţa sa nu mai are niciun rost. Este oare prea mult pentru o mamă? Este oare prea mult şi prea greu pentru birocraţii din Moldova şi Italia??? Indiferenţa birocraţilor faţă de DRAMA prin care trece a adus-o pe Cristina în culmea disperării. Una din ultimile ei speranţe este justiţia şi… CEDO.

Va urma

P.S. Prin munca sa, Cristina şi-a asigurat un loc de trai permanent în Chişinău, unde sunt toate condiţiile pentru creşterea lui Daniel. Doar aici, acasă, în Moldova, unde s-a născut şi a crescut, Daniel are ceea ce nu-i va putea oferi nimeni, nicăieri, Dragostea MAMEI.

P.S.P.S. ONG-ul nostru a decis să monitorizeze îndeaproape acest caz şi s-o sprijinim pe Cristina, cu ce putem. Asta trebuie să facă întreaga societate civilă din Moldova. Nici cea din Italia nu trebuie să rămână indiferentă. Nu cred că ceea ce simte o MAMĂ căreia i-a fost FURAT copilul, reţinut ILEGAL departe de ea, în Italia, are nevoie de traduceri complicate, din română în italiană…

UPDATE. Vedeţi DETALII despre cazul Cristinei şi în investigaţia realizată de echipa MOLDOVA, ţară de minune, Publika TV, care s-a autosesizat în urma publicării acestui material!

Reclame

Etichete: , , ,

4 răspunsuri to “EXCLUSIV! Drama Cristinei. ÎNTOARCEŢI copilul mamei!!!”

 1. Niculai Maria Says:

  Cu parere de rau in Moldova mai sint asa cazuri. Eu stiu istoria trista a unei mame care a crescut trei copii( la moment virsta lor este unul de 12 ani si doi gemeni de 8 ani) si care dupa divort are hotarirea judecatii (irevocabila) ca domiciliul copiilor sa fie cu mama, dar nu poate sa-si i-a copii deoarece sint supusi unei violente psihologice din partea tatalui lor.Autoritatile noastre nu fac nimic pentru a stopa violenta psihologica asupra copilor si a itoarce copii mamei.

 2. Natali Says:

  Doamne Doamne…..am ramas in soc…o cunosc personal pe Cristinutza o fata o mama minunata,iubitoare….Doamne da ce frumoasa blinda si buna la inima…de ce??de ce sunt asa animale care pot sa faca nenorociri pe pamint..

 3. victoria Says:

  In Italia se poate de denuntat tatal , sesizati polizia daca intradevar aveti o delega in care el asuma responsabilitatea sal intoarca in data cutare.Polizia italiana.Exista multe asociatii moldave plus consulate la care poate sa se adreseze

 4. Vica Says:

  Vreau sa ştiu detalii din acest caz, i sa intors copilul Cristinei sau nu? Mi se rupe inima de jale…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: