A(d)minul de la #13


127_1Jăle mare în presa de pe Bîc. Nu mai dau nume, că se supără iar fetele pe mine. Da, ele, care TĂCEAU mâlc în timp ce Shor cu Filat furau Banca de Economii, când la ordinul lui Filat erau trimişi oameni nevinovaţi în IADUL de la penitenciarul 13 (aici o să dau totuşi numele lui Vadim Ungureanu, în calitate de doar un exemplu). Penitenciar, în care ştim cu toţii şi noi, şi angajaţii de la DIP şi Ministerul Justiţiei (chiar şi cei aduşi în funcţii de Filat), şi judecătorii de la CEDO ce condiţii oferă deţinuţilor. Acum ele ŢIPĂ în gura mare, întrecându-se cu al nostru Admin, deplângând până acum condiţiile „precare” din celula lui Filat de la #13, iar începând cu ziua de azi şi faptul că cineva a avut tupeul să scurgă în presă condiţiile în care trăieşte Filat în penitenciar, care trădează existenţa în realitate a o cu totul altă situaţie, de fapt INVERSĂ celei descrise anterior de avocatul lui Filat din instanţă, dar şi avocaţii din presă! Fotografiile apărute azi în presă denotă un tratament discriminatoriu pe care îl are la #13 Filat comparativ cu cel de care au parte muritorii de rând, cunoscuţi şi cu porecla „bîdle”.

Deja celebrul al nostru Admin, dar şi unele fete şi băieţi (asta ca să nu fiu acuzat de discriminare) din presă bat alarma, îşi fac griji pentru siguranţa lui Vlad Filat. Ca nu cumva cei care au făcut pe ascuns pozele din celula lui Filat să-i facă ceva rău, de exemplu să-i „arunce droguri”, sau să-l „bată”, cum a făcut odinioară celebrul „violator”, „văzut” de aceleaşi unele fete (şi băieţi) din presă în celula fostului premier.

Nu ştiu cine a făcut pozele şi le-a scurs în presă, dar înţeleg perfect gestul gardianului sau dereticătoarei, care probabil văzând luxul (comparativ cu condiţiile din alte celule de la #13) în care este deţinut cel care a furat de la gura sa, a părinţilor şi copiilor săi milioane de euro, a decis să fixeze faptul şi să facă publică nedreptatea. Nu prea înţeleg însă atitudinea fetelor şi băieţilor din presă. În loc să se bucure şi să-şi facă datoria de putere a patra, cum s-a întâmplat de exemplu în presa din România atunci când au fost făcute publice condiţiile de detenţie ale Elenei Udrea, presa moldovenească îi plânge de milă nu poporului furat, dar invers, tocmai celui care a furat poporul?! Vedeţi vreun paradox? Ba chiar e firesc pentru Moldova, unde banii furaţi de la popor sunt generos împărţiţi de politicieni cu presa aservită.

După mulţumirile formulate de „al nostru Admin” „administraţiei Penitenciarului nr.13”, care „a acceptat ajutorul financiar pus la dispoziţie de rudele lui Vlad Filat”, eu aştept şi nişte explicaţii de la DIP, procuratură, Ministerul Justiţiei şi alte instituţii cu atribuţii de supraveghere a respectării legii în acest „stat” (penitenciar), în legătură cu tratamentul discriminatoriu de care beneficiază unii deţinuţi, comparativ cu marea majoritate a muritorilor de rând care ajung în custodia penitenciarului. Nu pentru că au furat un miliard, ci „două găini”! Oare în cazul altor deţinuţi la fel se acceptă „ajutorul financiar pus la dispoziţie de rude”??? Din discuţiile purtate cu mai mulţi avocaţi am înţeles că NU! Acum eu în locul avocaţilor celorlalţi deţinuţi de la penitenciarul 13 aş merge la CEDO, cu cereri împotriva Republicii Moldova, pentru aplicarea tratamentului discriminatoriu în privinţa cetăţenilor din partea autorităţilor!

În această situaţie, cum vreţi, domnilor, să respecte şi să creadă acest „stat”, cu tot cu instituţiile lui, poporul tratat mai prost şi discriminatoriu decât negrii în Africa de Sud, în timpul Apartheidului??? După celule VIP şi pentru „bîdle” la #13, să aşteptăm şi cafenele, magazine şi şcoli cu acces discriminatoriu, unele pentru boborul furat, iar altele pentru cei care fură boborul?! A(d)min, MallDova!

*Acest mesaj apartine victimelor hotiei de la BEM si a fost publicat de Adminul blogului.

Reclame

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: