Lista lui Filat, sau dosarul BEM, mlaştina care suge PLDM-ul


mlastina_BEMDupă numeroase concedii medicale cauzate de căzături cu capul de uşă şi violuri din partea stomatologilor, apărarea lui Filat în sfârşit a început să se apere! Din lista martorilor apărării lui Filat înţelegem că acesta a luat exact tactica pe care a luat-o partenerul său în jaful de la BEM, Ilan Shor. Dacă Shor l-a turnat pe el, în consecinţă el îi toarnă pe ceilalţi complici ai furtului, or e vorba de oameni din anturajul său, apropiaţi de ai săi, Tudor Baliţchi, Chiril Lucinschi, Vadim Pistrinciuc etc.

Învăţându-şi lecţia din trădarea lui Shor, Filat procedează la fel cu ceilalţi. Dincolo de încercarea de a tărăgăna examinarea dosarului în instanţă, prin lista lungă de martori Filat dă de înţeles că nu are de gând să fie unicul care trebuie să stea la răcoare pentru furtul de la Banca de Economii, din care s-au înfruptat mai mulţi oameni din anturajul său! Probabil e o mare reuşită a procurorilor, care trăgând de capătul de aţă al furtului de la BEM care se afla la Shor, iată că au ajuns nu doar la Filat, dar şi la cei din anturajul acestuia.

Nu e un mare secret că Shor şi Filat au operat furtul prin mai mulţi subordonaţi pe linie de partid sau clan, aflaţi în diverse funcţii cu incidenţă asupra Băncii de Economii. Acum, după cele mai clasice obişnuinţe ale lumii criminale, Şeful de clan şi partid îşi trage după el, la închisoare, tot clanul! Da, nu e un mare secret, că la multe din întâlnirile de taină pe care Filat le avea cu Shor (în timp ce nouă ne zicea că „îl cunoaşte de la televizor”) au participat şi prietenul comun Tudor Bandiţchi (episodul cu duty-free-urile din denunţul lui Shor o confirmă şi documentar), şi Chiril Lucinschi (o confirmă raportul Kroll, în care în calitate de beneficiari ai furtului figurează companii deţinute de Petru Lucinschi) şi Vadim Pistrinciuc, un gen de purtător de agendă al lui Filat.

După ce a recunoscut ieri cine e Adminul, probabil pentru că suntem în Postul Mare, genial de simplu Filat îşi toarnă şi apropiaţii care erau la curent cu furtul de la BEM şi cunosc detalii despre jaf, inclusiv despre banii şi bunurile primite de el de la Shor! Eu zic că şi procurorii, dar mai ales noi, publicul larg, trebuie să-i mulţumim pentru această sinceritate, chiar dacă ea vine dintr-un instinct primar, de a-şi salva machiavellic propria piele, prin a-şi diminua vinovăţia, prin partajarea acesteia cu complicii săi!

Desigur, trebuie să-i mulţumească şi cei din listă. Ei credeau că vor scăpa uşor de Şăfu’?! Ei credeau că-şi vor putea salva imaginea în timp ce Şăfu’ cade la fund?! Haha. Pe naiba! Au pus mâna pe rahat, acum n-au decât să savureze putoarea! Dosarul BEM este mlaştina, care va trage la fund tot PLDM-ul, cu pietroiul Filat legat de gât! Cel puţin, pe cei din anturajul Şăfului. Drum bun la fund, PLDM!

Reclame

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: