Belianinov, Lobanov şi rezidenţii FSB, sau cine de la cine în noiembrie 2014 a cumpărat 38% din VictoriaBank?


Usatii_Shor_FilatDacă tot am ajuns la Armageddoane şi PeaceTheBalli, o să mai facem un mic stop la această temă şi azi. Imediat după ce Plaha a refuzat să-i dea 1,5 milioane USD pentru a-şi ameliora criza financiară în care a intrat după apariţia problemelor lui Platon, Renato Usatîi ne-a zis la o emisiune TV, că Platon i-ar fi vândut (nu ţine minte când) 38% din acţiunile sale de la VictoriaBank lui Plahotniuc, prin Shor! Asta după ce tot el ne zicea anterior că Shor este partenerul lui Filat, făcând publice şi discuţiile dintre cei doi, care o şi demonstrează! Şi nu vă grăbiţi încă să spuneţi că nu înţelegeţi nimic, că nu e tot!

Tot Usatîi ne zicea într-o conferinţă de presă din 23 noiembrie 2014, preluat de portavocea lui fidelă Omega.md, că anume Shor şi Filat au cumpărat cele 38% din VictoriaBank de la Platon (vezi imaginea reprezentativă)! Tot Filat ar fi fost, conform celor relatate de Usatîi, beneficiarul tranzacţiei cu Aeroportul Chişinău, Banca de Economii şi compania de asigurări ASITO.

Acum nu ştiu ce să înţelegem, când avea dreptate PeaceTheBallul, în noiembrie 2014, imediat după ce a avut loc tranzacţia cu cele 38%, sau acum, după ce Plaha a refuzat să-i dea banii pe care i-a cerut? O elementară analiză arată însă că până la denunţul depus de Shor la CNA nu cred că exista vreo minte trează care să nu cunoască, că Shor era omul lui Filat şi făcea în numele acestuia orice, de la transferuri bancare până la cumpărături pentru amantele ultimului. S-a demonstrat cu vârf şi îndesat şi în august 2013, când Filat, prin oamenii săi, practic i-a dăruit lui Shor banca statului, Banca de Economii.

Shor a obţinut contactele cu deja fostul şef al Vămii Ruse, generalul Andrei Belianinov (fost rezident al KGB în RDG) şi ginerele acestuia Serghei Lobanov (şi el fiu de rezident), vizaţi de descinderi ale FSB la Moscova imediat după ce a fost reţinut la Kiev Platon, prin intermediul apropiaţilor săi Viorel Melnic (cumetru cu Igor Dodon, şef al Vămii moldoveneşti în perioada 2008-2009, actualmente director al SRL Dufremol) şi Tudor Baliţchi (apropiat al lui Filat, şef al Vămii moldoveneşti în perioada 2009-2016, şi acesta actualmente angajat al lui Shor).

Tot împreună cu Melnic, Baliţchi, Coca şi alţi oameni ai lui Filat a fost instituită, în parteneriat cu aceiaşi oameni ai FSB-ului de la Moscova, schema de monopolizare a exporturilor de fructe şi legume din Moldova în Federaţia Rusă, despre care am scris încă în august 2013 (atenţie, exact în timp ce Shor primea de la Filat BEM-ul).

Aşa ori altfel, Platon, omul FSB-lui, la care conform presei ucrainene SBU a găsit dovezi că finanţa teroriştii din Donbass, n-ar fi făcut vreun pas fără acceptul stăpânilor săi de la Moscova! Asta cred că şi Renato Usatîi o înţelege. Şi dacă i s-a zis să vândă, atunci cu siguranţă nu în beneficiul lui Plaha, mai ales după faza din noiembrie 2010 cu ţeapa trasă lui Narîşkin!

Or, pe Platon tot l-a adus cineva de mânuţă la eventualele negocieri cu Lobanov (fiu şi ginere de rezident al serviciilor speciale ruseşti), nu?! Mai ales că tot Usatîi ne spunea că Shor deja de un an nu mai poate intra pe teritoriul Federaţiei Ruse (exact din momentul în care a început să-l denunţe la CNA pe Filat & Co), fiind în „lista neagră”, spre deosebire de Platon! De ce i s-ar întâmpla, dacă ar sta atât de bine cu băieţii şmecheri de la Moscova??? Ceva nu se leagă, nu?! Sau poate invers, prea bine se leagă altele?!

Sunt nişte elemente simple de analiză, care sunt însă prea complicate probabil pentru un PeaceTheBall, căruia sau FSB-ul i-a montat vreun mecanism de autodistrugere, pentru a spăla urmele lăsate în Moldova, sau stă tot mai prost cu memoria! Moldoveni, aveţi grijă ce (şi pe cine) prviţi, asultaţi, ce macaroane mâncaţi şi mai ales purtaţi pe urechi! Minte (cât mai lucidă) să aveţi! 😉

Va urma

Reclame

Etichete: , , , , ,

3 răspunsuri to “Belianinov, Lobanov şi rezidenţii FSB, sau cine de la cine în noiembrie 2014 a cumpărat 38% din VictoriaBank?”

  1. ko,lia Says:

    Frumos a coagulat toate schemele de care Moldova poate si o mie de ani nu afla de ele.

  2. VIDEO. Renato Usatîi merită porecla „balabol”. Iată de ce! – Argumentul Says:

    […] Balacci scrie în blogul său că, după ce Vlad Plahotniuc ar fi refuzat să-i dea lui Renato Usatîi 1,5 de milioane USD, […]

  3. Cine a cumpărat acțiunile lui Platon deținute la „Victoriabank” | Puterea Says:

    […] reiese dintr-un articol publicat de bloggerul Veaceslav […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: