EXCLUSIV! Чебурашка & Гера. A criminal saga


usatii_gorbuntsov_2Încă în iunie 2012 scriam despre reglările de conturi dintre controversatul Renato Usatîi, pe atunci consilier prncipal de stat al premierului Vlad Filat şi Gherman Gorbuntsov, botezat de presa rusă „bancherul negru”, pentru implicarea acestuia în spălările de bani şi furturile din sistemul bancar din Rusia. Reglările de conturi au culminat cu tentativa de asasinare a „bancherului negru” în Londra, executor fiind killerul moldovean Vitalie Proca, care a tras opt gloanţe în „bancherul negru”. Gorbuntsov l-a acuzat de comandarea asasinatului anume pe Usatîi, anchetatorii englezi confirmând că urmele crimei duc spre serviciile speciale şi lumea criminală din Rusia.

Recent la Moscova a fost publicată investigaţia Rosbalt.ru care îl vizează pe colonelul miliardar al MAI de la Moscova Zaharcenko, la care FSB a găsit peste 9 miliarde de ruble (peste 130 de milioane de dolari) cash, proveniţi din diferite scheme de corupţie. Investigaţia varsă lumină şi asupra reglărilor de conturi între Usatîi şi Gorbuntsov, acum fiind foarte clară şi originea acestei lupte, cu adevărat pe viaţă şi pe moarte, în stilul mafiei ruseşti, a la anii ’90, dintre Usatîi şi Gorbuntsov.

Din investigaţia jurnaliştilor de la prestigioasa agenţie de presă de la Moscova aflăm că şeful direcţiei Anticorupţie „T” a MAI de la Moscova Zaharcenko a fost protectorul lui Gorbuntsov în instituţiile de drept ruseşti, fapt pentru care „bancherul negru” îi plătea un „salariu” lunar de 150 000,00 USD. Sub protecţia MAI şi FSB, Gorbunţov deţinea un întreg imperiu financiar la Moscova, fiind principalul jucător pe piaţa spălării banilor murdari, inclusiv pentru corupţii din instituţiile de stat, dar şi organizaţiile mafiote ruseşti, cam ceea ce făcea până recent şi Raiderul nr.1 în CSI Veaceslav Platon. Gorbunţov era considerat un oligarh apropiat de serviciile speciale, deţinea grupul bancar СТБ, cel puţin 6 fabrici din Rusia, prestigiosul club de hockey Spartak Moscow şi palatul sporturilor Sokolniki de la Moscova.

În 2009-2010 drumul glorios al lui Gorbuntsov s-a terminat, după ce din una din băncile sale a dispărut 1 miliard USD. Aici ATENŢIE! Jurnaliştii ruşi scriu că miliardul dispărut din banca lui Gorbuntsov aparţinea persoanelor din anturajul lui Vladimir Yakunin, până anul trecut şef al RJD, Căile Ferate Ruse, un fost rezident al serviciilor secrete ruse în SUA şi apropiat al lui Putin. Şi (ATENŢIE!) Yakunin este protectorul principal al lui Renato Usatîi, fapt confirmat inclusiv de acesta în mai multe discuţii private. La legăturile dintre cei doi voi mai reveni, şi cu alte ocazii.

Banii murdari fuseseră scoşi ilegal din întreprinderea de cale ferată a Rusiei prin diferite scheme de corupţie. Fenomenal, a la matrioşka rusească! Gorbuntsov a furat de la Yakunin banii, pe care acesta la rândul său i-a furat din întreprinderea de stat! Fireşte, furia lui Yakunin şi a oamenilor săi a fost foarte curând resimţită de Gorbunţov. Acesta a fost forţat să cedeze oamenilor din conducerea RJD toate proprietăţile sale din Rusia. Deşi Gorbuntsov susţine că acestea au acoperit miliardul de dolari furat, el nu a fost lăsat în pace, fiind obligat să plătească despăgubiri celor furaţi, în stilul mafiei ruseşti.

Atunci Gorbuntsov s-a văzut nevoit să fugă. A fugit în Moldova, unde îşi pregătise în 2009 prin oamenii săi de la Chişinău o pistă, obţinând (conform surselor mele contra a 5 milioane de dolari) de la preşedintele Voronin cetăţenia Republicii Moldova. Cu o parte din banii salvaţi din afacerile de la Moscova, Gorbunţov a preluat UniversalBankul de la Chişinău. Ei, iată aici apare în peisaj şi Renato Usatîi, apropiatul lui Yakunin, originar şi cu multe relaţii păstrate în Moldova. Prin anumite canale şi sub protecţia serviciilor speciale de la Moscova, Usatîi este infiltrat în anturajul fostului premier Vlad Filat. Premierul Filat l-a făcut pe Usatîi chiar consilier principal de stat.

filat_ugUna din sarcinile primite de Usatîi de la stăpânii săi de la Moscova a fost urmărirea lui Gorbuntsov şi scoaterea datoriilor din acesta. La offline-ul din octombrie 2013 Usatîi a confirmat interesul său pentru Gorbuntsov, minţind însă că „îl urmăreşte şi vrea să-l pedepsească, pentru că acesta a furat bani ai pensionarilor ruşi din aşa-numitul Pensionnîi Fond Rossii şi mai multe zeci de mii de dolari din conturile deţinute la UnversalBank de cunoscuţi de ai săi din Israel”. Usatîi n-a ascuns nici legăturile sale cu RJD, confirmând că deţine o întreprindere în Nijnii Novgorod, care câştigă bani enormi din contractele încheiate cu anume Căile Ferate Ruse.

Asistentul principal al lui Usatîi în reglările de conturi cu Gorbuntsov a fost chiar Filat, care l-a prezentat mai multor şefi din cadrul MAI şi SIS de la Chişinău, pe care consilierul principal de stat al premierului i-a inclus în persecutarea şi urmărirea lui Gorbunţov, apoi oferindu-se „bancherului negru” în acea faimoasă discuţie skype, despre care am scris în 2012, să-i „rezolve problemele cu dosarele de la Chişinău”. Desigur, nu gratis. În schimbul UniversalBank, din care Usatîi vroia să scoată bani în beneficiul protectorilor săi de la Moscova, astfel îndeplinindu-şi una din misiunile cu care a fost trimis în Moldova, ceea ce în final i-a reuşit, banca de la Chişinău fiind decapitalizată şi falimentată. usatii_gorbuntsov_3

Din cauza persecutărilor, a dosarelor pe care i le-a aranjat Usatîi la Chişinău, „bancherul negru” s-a văzut nevoit să fugă şi din Moldova, refugiindu-se la Londra. Nici aici însă nu s-a terminat saga criminală cu Usatîi şi Gorbuntsov. A urmat acel atentat de la Londra şi cele 8 gloanţe trase în Gorbuntsov de killerul moldovean Vitalie Proca. Usatîi a negat de fiecare dată cu vehemenţă legătură sa cu atentatul la viaţa lui Gorbuntsov, spunând că invers, „bancherul negru” ar fi comandat mai multe atentate la viaţa sa. A confirmat însă permanent că este interesat de soarta lui Gorbuntsov şi a vorbit mereu cu furie despre acesta.

Interesant, nu? Să fii atât de furios pe un om şi să vină prin coincidenţă cineva, nu ştiu de unde şi să organizeze un atentat la viaţa acelui om?! Renat, împreună cu protectorul său Yakunin şi oamenii acestuia din serviciile speciale de la Moscova, cărora Putin le-a arătat din deget anul trecut, fiind deranjat de tupeul şi obrăzncicia acestora, „krîşa” lui Usatîi plecând din funcţia de şef al RJD, au de răspuns la foarte multe întrebări! Şi nu doar la capitolul Gorbuntsov! Sila v PRAVDE!

Reclame

Etichete: , , ,

Un răspuns to “EXCLUSIV! Чебурашка & Гера. A criminal saga”

  1. EXCLUSIV! Dezvăluirile care ARUNCĂ ÎN AER agentura criminală rusă din Moldova! Un mesaj din Londra pentru Usatîi (VIDEO) | Veaceslav Balacci Says:

    […] mică parte dintr-un interviu INCENDIAR, oferit în exclusivitate pentru blogul meu, de către Gherman Gorbunţov, fostul partener de afaceri al conducerii Căilor Ferate Ruse, victima unui atentat comis în […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: