EXCLUSIV! Dezvăluiri din Londra, care ARUNCĂ ÎN AER agentura criminală rusă din Moldova! Interviu cu Gherman Gorbunţov (VIDEO)


gorbuntsov_balacci_1_1După cum am promis aseară, public interviul INCENDIAR oferit în exclusivitate pentru blogul meu de fostul partener de afaceri, al fostei conduceri a Căilor Ferate Ruse, în care în martie 2012, la Londra, killerul moldovean Vitalie Proca a tras 8 gloanţe, trimise din partea foştilor săi prieteni de la Moscova. Este vorba de Gherman Gorbunţov, „terminat” în Moldova şi nu doar de Renato Usatîi, pus s-o facă de stăpânii săi de la Moscova, din РЖД (CFR) şi Solntsevskaia Mafia. Vizionare plăcută!
*Pentru cititorii mei care nu cunosc limba rusă am publicat mai jos şi stenograma interviului, în română.

Alo!
Bună ziua!
Bună ziua!
Numele meu este Gorbunţov.
Îmi pare bine, domnule Gorbunţov! Bună seara! Cum este timpul la Londra?
Ploios…
Ah, o să vă miraţi, dar şi la Chişinău e la fel. Avem un fel de timp englez, bun…
În primul rând vă adresez un mare mulţumesc, personal din partea mea, dar şi din partea cititorilor blogului meu! Pentru că aţi găsit timp, în primul rând. Totodată, vă propun să avem nu un interviu clasic, ci o discuţie deschisă, astfel încât ea să fie maxim de interesantă pentru cititori.
O să mă strădui.
Cu atât mai mult că sunt sigur că discuţia noastră va fi de un interes maxim pentru întreaga societate din Republica Moldova şi probabil nu doar!
Haideţi să trecem la tema noastră! După cum deja aţi înţeles, o să discutăm despre un personaj foarte interesant şi deja cunoscut în Moldova…
Despre Puşkin?
Da, ceva de genul! Da. El la început a apărut în Moldova în calitate de mare mecenat şi sponsor, făuritor de fapte bune, dacă putem spune aşa. Apoi şi-a creat un partid. Partid cu sloganul Puterea e în Adevăr! Apoi, în ultimul timp, când a început să-şi dezvolte activitatea politică noi am înţeles că mai curând e niţel invers, Adevărul e în Forţă! Asta deoarece el a început o luptă puternică. Şi nu doar politică. Respectiv, sper că ne veţi ajuta să descoperim mai bine acest personaj, astfel încât să-l cunoaştem şi altfel decât preferă el să se prezinte.
Eu l-am cunoscut mereu în calitate de om, scopul căruia este să-mi facă rău. Niciodată nu l-am cunoscut altfel. Nu m-am străduit niciodată să comunic cu el. Am comunicat cu el de nevoie, rar. Dar ca om… Da, i s-a poruncit… I s-a poruncit ca să mă distrugă în Moldova! Cu asta şi s-a ocupat activ, din toate puterile.
Dar cine i-a poruncit să facă asta? Totuşi jurnaliştii de la RosBalt corect au expus cauzele?
Nu ştiu dacă personal Yakunin… Nu-l cunosc personal pe Yakunin. Dar foştii mei prieteni, foştii mei parteneri, domnii Uşarovici şi Markelov da!
Deci, totuşi exact de acolo vine, da?
Da! Da, ei lucrau pentru Yakunin, dar pe Yakunin personal nu-l cunosc. De asta, nu ştiu dacă el personal a poruncit, sau nu. Dar, Uşarovici cu siguranţă.
După asta, aţi fugit de la Moscova în Moldova. Aţi devenit acţionar la UniversalBank. Aţi devenit cetăţean al Republicii Moldova.
Nu e tocmai aşa. Am devenit acţionar la UniversalBank cu câţiva ani înainte de a veni în Moldova. Şi am plecat în Moldova pentru că la Moscova deja îmi furaseră tot. În Moldova îmi rămăsese banca şi puteam lucra, puteam ceva să fac, dar să mai rămân mai mult la Moscova era prea riscant.
Deci, după ce v-au furat tot vă temeaţi şi pentru viaţa dvs?
Şi cum s-a adeverit, pe bună dreptate mă temeam, pentru că m-au ajuns. Deja la Londra, dar… m-au ajuns.
Şi când aţi ajuns în Republica Moldova, în calitate de proprietar al 78% de acţiuni…
83!
83, da? Aţi venit în Moldova şi după dvs. din nou se fugăreau prietenii dvs, prin Renato Usatîi, da?
Da, a venit Uşarovici, l-a adus pe Renato, mi-a făcut cuoştinţă cu el, l-a prezentat în calitate de „om care mă va termina”, în calitate de reprezentant al lor.
Imediat după ce aţi făcut cunoştinţă, în 2011 conflictul vostru devine public. Îmi amintesc de compania MEP GROUP LIMITED. Probabil această denumire vă este cunoscută.
Da, mi-e cunoscută. Mi-a devenit cunoscută. Doar că era… da, era data de 11… 11 august. Anul 2011. Când am aflat că nu mai am banca şi banca deja aparţine companiei MEP GROUP. Şi ea are un nou proprietar, domnul Usatîi.
Deci, el era proprietar? El s-a prezentat…
Desigur. El s-a şi prezentat, a dat şi interviuri în care a spus că e noul proprietar al băncii. Şi s-a lăudat public că e noul proprietar.
După asta, din câte cunosc aţi depus plângeri la…
Da, acţiunile au fost furate. Am aflat că în luna martie fusese o şedinţă de judecată. M-au invitat la această şedinţă cu nişte citaţii trimise la locul de parcare din curtea mea. După aceasta toţi ascundeau că a avut loc această şedinţă de judecată. Şi da, eu am încercat să lupt cu toate mijloacele legale. Am încercat să obţin dreptatea. N-am reuşit. Şi am plecat din ţară, pur şi simplu nu mai aveam cu ce mă ocupa.
Dar aţi fost citat la judecată pe o procedură penală, sau civilă?
Am depus o plângere la Centru.
La Centrul Naţional Anticorupţie şi la Procuratură? Şi din câte cunosc, a fost pornită urmărirea penală, da?
Da, a fost intentat un dosar penal. M-am mişcat cu toate mijloacele legale. Am acţionat şi în judecată. Este o hoţie. Este şi o infracţiune. De asta, am mers pe ambele căi.
Şi cum s-a terminat acest dosar? Sau încă nu s-a terminat?
Eu sper că încă nu s-a terminat. Eu sper că nu s-a terminat şi adevărul va triumfa. Nu acel adevăr din filmul Brat 2, pe care Renat şi l-a ales, dar adevărul autentic!
Deci, nu aţi primit de la procurori notificare privind încetarea urmăririi penale?
Nu, până acum încă nu am primit nimic.
Deci, e un fel de atac raider?!
Da, e hoţie ordnară. Acum e la modă să se numească atac raider.
Încă o întrebare interesantă. Schema atacului la banca dvs, UniversalBank, aminteşte de o altă schemă foarte scandaloasă, prin care au fost spălaţi peste 20 de miliarde de dolari din Rusia. Este schema cunoscută de toţi cu denumirea Laundromat, în care a participat un alt originar din Moldova, cunoscut în tot CSI-ul ca Raiderul nr.1, domnul Veaceslav Platon. Cum credeţi, există legătură între aceste scheme? Poate aveţi informaţii în acest sens?
Renat şi Platon sunt doi tovarăşi (prieteni). Cu adevărat era implicat Platon şi asta era clar din start. Şi după metode, şi prin mijloace, şi prin comportamentul judecătorilor. Desigur, schema prin care au fost spălaţi banii nu seamănă cu această schemă de furt, dar comun era că judecătorii au comis abuzuri în serviciu şi nu-şi făceau lucrul. Mai exact, îşi făceau lucrul, dar la comandă, la comanda cuiva.
Deci, există paralelă cu cazul dvs?
Da, într-un caz judecătorii semnau acte (judecătoreşti) cu cifre cu o cantitate de zerouri pe care puţin probabil că le puteau citi şi totodată pe numele unor firme-spălătorii necunoscute, pentru aşa-numite datorii. În alt caz judecătorii tot au semnat… Acolo au fost multe lucruri interesante. Un judecător mi-a trimis citaţie la locul de parcare, a luat spre examinare copii de acte fără a solicita cel puţin şi originalele acestora. Au fost multe lucruri interesante acolo.
Un moment foarte interesant. Iese că judecătorii nu prea erau de partea adevărului, da?
Judecătorii erau de partea lui Platon, cred eu. Şi a celui care îi dădea comenzi, Renato.
Foarte interesant! Deci, legătura dintre aceste două scheme este evidentă, ca şi între aceşti băieţi, da?
Desigur! Doar de spălarea banilor se ocupau băncile lui Uşarovici şi ale lui Markelov. Şi desigur ei au fost participanţi activi la această schemă, au inventat-o chiar şi… Dar aceasta este o altă istorie.
Dar asta şi vroiam să aflu. Legătura dintre aceste istorii, pentru că ambele…
Legătura este una foarte simplă. Renat lucrează pentru ei.
El este executor, da?
Renat este un simplu manager, da. Şi un şef de vagon foarte bun se transformă încet într-un politician prost. Aceasta este opinia mea. Dar de fapt el pur şi simplu lucrează pentru ei, îşi face lucrul, pentru care este plătit. Să fure, să omoare…
Iese că are un rol de un fel de killer, doar că economic, care…
De ce economic? Şi economic, şi nu doar economic!
Foarte interesant.
Rolul unui băiat fără principii.
Deci, iese că la Chişinău Usatîi nu doar v-a luat banca, dar după asta, cum şi se lăuda chiar, i-a reuşit şi să intenteze dosare penale împotriva dvs!
Da, minunat!
El v-a învinuit pe dvs. că aţi vrut să-l omorâţi şi aţi comandat omorul său. Mai mult ca atât, i-a şi reuşit cumva să vă intenteze dosar.
Da, i-a reuşit. Şi a dat vina pe un om… atât de aiurea omorât, astfel ponegrindu-i numele. De fapt e normal, în stilul lui.
Cum credeţi, cum i-a reuşit tot asta? Pe de o parte s-a terminat atât de interesant dosarul penal, nu s-a întreprins nimic de către procurori, pe de altă parte se intentează dosar penal împotriva dvs! Cum credeţi, la Chişinău cine-l acoperea? În Rusia deja e clar cine, dar la Chişinău? Poate se folosea de acea legitimaţie a sa de consilier principal al lui Filat, fostul premier, sau…?
Aici o să zic fraza mea preferată. Din timpurile când fenicienii au inventat banii, pe lume au rămas mai puţine lucruri imposibile! Da, m-am întâlnit cu Filat. Filat a promis să mă ajute, dar a făcut exact invers decât mi-a promis! Da, Renat peste tot se lăuda şi arăta legitimaţia, că e consilierul lui Filat, că e a doua persoană în stat. Judecând după cum s-a mişcat procesul în instanţă, e clar că era ajutat de Platon, şi ăsta un băiat deloc slab în Rusia. Şi judecând după cum mi se sugera permanent domnul Iaralov, ca să cred cu siguranţă că este implicat şi Plahotniuc. De fapt, Plahotniuc nu pare să fi fost implicat.
Şi această informaţie ei v-o furnizau, da?
Şi de la ei, şi de la oameni care apoi devenise clar că sunt tot de ai lor. Prin metode diferite.
De ce întreb despre fostul premier Filat, pentru că Renato s-a adeverit că era consilierul său, chestiune interesantă.
De ce s-a adeverit? El doar a arătat. Mi se pare că a vorbit şi la o conferinţă de presă despre asta, sus şi tare. Se lăuda la fiecare colţ, arăta tuturor legitimaţia, că el e consilierul lui.
Dar atunci dvs. nu ştiaţi? De ce v-aţi dus la Filat?
Ştiam.
Ştiaţi?
Da, ştiam. Dar totuşi e vorba de prim-ministru. El doar nu poate fi pentru nedreptate!
După momentul întâlnirii cu Filat, v-a reuşit să vă îmbunătăţiţi situaţia?
Nu. Situaţia mea nu s-a îmbunătăţit, ba chiar şi s-a înrăutăţit după întâlnirea cu el.
Chiar aşa?
Cred că da. Ea permanent se înrăutăţea. După asta am înţeles că e inutil şi am plecat din Chişinău.
În discuţia video pe care aţi avut-o cu Renato fiind deja la Londra el vă propunea cumva să vă închidă dosarele penale.
El încerca să afle unde mă aflu. Şi brava cu puterea şi forţa sa, încerca să-mi explice că… Este un lăudăros ordinar.
În Moldova deja este numit „Balabol”, om care spune multe, dar nu face chiar tot.
El doar are nevoie de putere. El a promis cuiva că o va avea. Pentru ea a luat bani.
Deci, după întâlnirea cu Filat, aţi înţeles că situaţia dvs. cel puţin nu s-a îmbunătăţit, dar poate chiar s-a înrăutăţit şi aţi înţeles că trebuie să fugiţi deja şi din Moldova. De ce aţi decis aşa?
Pentru că deja începuseră represii evidente. Am înţeles asta după ce judecătorul lua ieri procura de la noi iar azi se uita la noi şi ne întreba dacă am adus procura. După ce a fost împuşcat acest Vanea. După ce a început să se întâmple tot asta am înţeles că n-o să obţin dreptatea şi nu are niciun sens. Şi cum se spune am casat pierderile şi am plecat mai departe.
Aveţi în vedere omorul lui Stratulat?
Da da da.
Adică vedeţi o legătură între acel omor şi…?
Ştiţi, mă tem să fiu judecător în această situaţie. Dacă este legătură sau nu trebuie să stabilească instanţa de judecată, vreodată… Sau deja poate a stabilit ancheta…
După ce Renato Usatîi a luat banca, într-un final ea a fost falimentată, da?
Renat desigur este un bancher minunat, ceva mai bun decât politician… Dar banca a căcat-o (pierdut-o) timp de doar jumătate de an, o bancă plină cu bani, plină cu capital, cu relaţii minunate. Deci, mă scuzaţi pentru cuvântul dur, dar nu am altul. Şi ca de obicei i-a învinuit pe toţi, cu excepţia sa.
Sau aceasta şi a fost sarcina lui primită de la Moscova? Cum credeţi?
Nu cred. Cred că pur şi simplu nu i-a ajuns creier. Banca este o jucărie complicată. Nu poţi să o iei cu vorbe goale. Acolo trebuie să munceşti mult şi să gândeşti foarte mult.
Totuşi, el şi pe dvs. vă învinuia. La un off-line, în 2014 el povestea că din bancă au dispărut bani, în perioada când dvs. o controlaţi, care aparţineau unor oameni din Israel, cunoscuţi de ai lui.
Din câte cunosc aceştia nu sunt cunoscuţi de ai lui, ci mai curând de ai mei. Nu că ai mei, sunt rude ale unui angajat de al meu. Şi din câte cunosc ei s-au furat unul pe altul. Asta n-avea nicio treabă cu banca. Niciun bănuţ din bancă nu a dispărut nicăieri. Toţi banii se mişcau doar în bază de procură. Şi din câte cunosc unul din ei a fost reţinut în Belarus, apoi extrădat în Moldova şi respectiv eliberat, din lipsă de componenţă de infracţiune.
Foarte interesant! Asta în timpul în care Renato avea influenţă în Moldova?
Da da da. De asta, cred că această istorie a fost o simplă încercare să-mi deschidă încă un dosar penal, pe loc drept.
Ceea ce i-a reuşit până la urmă, da? Câte dosare aveaţi la acel moment?
La acel moment nu aveam niciun dosar penal. În momentul în care am plecat nu aveam niciun dosar penal. Deci, nu am fugit din Moldova din cauza dosarelor penale! Am plecat doar pentru că m-am trezit într-o dimineaţă de duminică şi am înţeles că pur şi simplu nu mai am ce face. Afacere nu mai am aici, să întreţin statele de pază tot nu mai are rost. Tocmai mi se năştea copilul în Israel, am plecat la naşterea copilului şi să trăiesc mai departe…
După aceste probleme cu Usatîi, aţi plecat la Londra. Şi nici acolo n-aţi scăpat de foştii prieteni? În martie 2012 în dvs. a tras 8 gloanţe killerul moldovean Vitalie Proca.
Da. Şi a nimerit doar de 7 ori.
Doar?! Un umor interesant, negru aveţi… Aşa o ironie… Deci, din nou iese legătură cu Moldova? Killer moldovean, cunoscut şi în România prin fapte foarte interesante! Într-un interviu din noiembrie 2014, oferit canalului românesc Antena, l-aţi învinuit direct pe Usatîi de organizarea atentatului la viaţa dvs. V-aţi bazat pe informaţii, sau aţi avut alte motive să-l învinuiţi anume pe Usatîi?
Nu, eu înţelegeam şi ştiam cu siguranţă că el a făcut-o. După ce am plecat la Londra el nu mai putea deja să mă „termine”. El putea fi alungat din RJD (Căile Ferate Ruse), să fie lipsit de finanţare, o sumedenie de probleme. Iată de ce el i-a conectat pe partenerii săi mai mari de sânge. Eu cred că acum acestea nu mai sunt doar presupunerile mele, pentru că am discutat cu procuratura moldovenească. Recent le-am făcut cunoştinţă cu anchetatorii englezi. Au fost elucidate multe lucruri interesante. Eu cred că în curând adevărul, atât de iubit de Renato, va ieşi la suprafaţă, într-o formă dură, nu prea frumoasă. Adevărul e cunoscut de toţi, pur şi simplu nu se putea face conexiune între mai multe elemente. Acum are loc procedura de conexare a adevărului, pe care îl iubeşte Renat. Şi eu cred că acum toate presupunerile mele se vor transforma în fapte şi într-un dosar penal concret.
Deci, acele presupuneri care existau atunci s-au confirmat, prin fapte?
Da. Cred că da. Dar din nou, totul va fi stabilit de instanţa de judecată. Cine sunt eu ca să dau verdicte? I-am propus lui Renato să vină în Anglia şi să treacă testul cu poligraful. Dacă l-ar fi trecut eu aş fi gata să-mi cer scuze pentru aceste gânduri rele în privinţa lui. Dar el n-a venit. Şi eu îl înţeleg de ce.
Am ajuns la un moment foarte interesant. Chiar vroiam să vă întreb. După acel interviu pe care l-aţi acordat canalului Antena, Usatîi a prezentat într-o conferinţă de presă o adresare video în care dvs. spuneţi că sunteţi de acord să vă cereţi scuze de la el, cu condiţia că el va trece testul cu poligraful în Anglia, ceea ce spuneaţi, dacă îşi va cere scuze faţă de fostul preşedinte Voronin şi alte condiţii. Ce a fost asta? Poate a fost o încercare de a vă împăca? Sau poate el v-a ameninţat cumva s-o faceţi?
Poţi să te împaci atunci când te cerţi. Dar noi doar cu Renato nu ne-am certat. Noi cu el doar ne-am văzut de câteva ori şi de câteva ori am comunicat. Nu, eu doar i-am propus. Renato, dacă eşti atât de cinstit şi atât de corect, nu povesti spectatorilor pe bani, dar vino în faţa anchetei, aşează-te în faţa poligrafului şi depune mărturii. Vino la audieri şi corect, desigur îmi voi retrage toate acuzaţiile şi desigur îmi voi cere scuze. De ce nu?
Deci, asta a venit din partea dvs? El a prezentat asta ca şi cum ar fi meritul lui că a apărut acel video. Aici era sensul întrebării, poate v-a ameninţat cumva ca să înregistraţi acel video?
Măiestria unui şef de vagon, în a învinui pasagerul că el singur şi-a furat bagajele, da?
Dar, cel puţin iese că el se teme să treacă testul cu poligraf la Londra?
Nu că se teme, cred. El doar ştie adevărul. El ştie adevărul autentic. El ştie că nu-l va putea ascunde. De asta, nu că se teme, dar de ce să meargă încolo, de ce să treacă testul, astfel să se deconspire? E mai simplu să-i învinuiască de tot, pe toţi, ca de obicei.
În aceeaşi adresare video aţi comunicat că aţi depus plângeri scrise în adresa autorităţilor mai multor ţări.
Da, am depus multe plângeri.
Despre ce ţări e vorba? Puteţi să ne comunicaţi? Şi dacă sunteţi gata să colaboraţi în continuare cu ancheta?
Eu cred că dacă vor considera necesar despre asta vor comunica anchetatorii. Dar eu nu cred că am dreptul să vă comunic detalii.
Adică e vorba de secret al anchetei?
Da, este secret al anchetei, dar cred că foarte curând toţi vor afla despre asta.
Chiar vroiam să ajung cu întrebările până aici. În urma acestor plângeri, cel puţin în privinţa faptului că Renato Usatîi v-a deposedat de bancă, dar poate chiar şi în privinţa atentatului la viaţa dvs, v-aţi gândit să depuneţi plângeri şi în adresa procuraturii moldoveneşti, dacă tot le-aţi depus în adresa autorităţilor altor ţări?
Da, m-am gândit. Şi am depus. Şi cum spuneam, am comunicat deja cu procuratura moldovenească. Şi i-am făcut contact procuraturii moldoveneşti cu poliţia criminală engleză, care se ocupă de anchetarea dosarului meu. Procurorii moldoveni deja au comunicat şi cu mine, şi cu Scotland Yard. Şi deja a fost elaborată o tactică procesuală comună.
Un moment foarte interesant. Deci, dvs. colaboraţi şi cu Scotland Yard, şi cu…
Eu nu colaborez, eu sunt victimă! Am fost împuşcat. Eu sunt victimă.
Se întâmplă şi ca victimele să nu vrea să colaboreze cu ancheta. Când au de ascuns ceva. Dvs. nu aveţi ce ascunde, din câte înţeleg?
Nu, eu nu am ce ascunde, nici de procuratura moldovenească, nici de cea engleză. Şi cu una, şi cu alta am comunicat, cu plăcere. S-a întâmplat atunci când m-am convins că nu poate fi vorba de provocări, aici, pe teritoriul Angliei, la Londra.
Între timp, cum spuneam la începutul discuţiei, Usatîi şi-a creat aici, în Moldova, un partid. Există un aspect interesant. Din felul în care l-aţi descris, anume aceste relaţii cu lumea criminală, cu forţele tenebre din Rusia, cum aţi caracteriza această pornire a lui spre putere? „Bratva” (lumea criminală) vrea puterea, sau poate e vorba de alte interese tenebre de la Moscova?
Nu pot spune, pentru că pur şi simplu nu m-am gândit vreodată la asta. Dar eu am făcut publice nişte înregistrări audio. Le puteţi asculta încă o dată. Asta în privinţa „bratva” (organizaţie criminală). Da, el e omul care aparţine la „bratva”. Toate poveştile lui despre serviciile speciale sunt poveşti curate! Ce fel de servicii speciale vor lucra la modul serios cu domnul Usatîi? Poate a corupt şi el pe cineva, o fi găsit vreunul sau doi corupţi… Eu nu ştiu dacă le va plăcea opinia mea spectatorilor moldoveni…
Important e ca ea să fie sinceră.
Opinia mea e următoarea. Rusia începe să se cureţe. În Rusia e tot mai greu să ascunzi capitalul furat. În restul lumii asta este practic imposibil. Şi iată că un grup de foşti bandiţi, care au făcut bani enormi, are nevoie de un loc unde ar putea să se ascundă cu aceşti bani. Lui Renat îi place să braveze că ar fi cu serviciile speciale. Serviciile speciale sunt deştepte şi puternice. Dacă are şi el câţiva cunoscuţi corupţi pe acolo, asta nu înseamnă că el e al serviciilor speciale. Opinia mea e că el bravează cu „Energia Solară” (*paralelă cu gruparea criminală de la Moscova, Solntsevskaia), care vrea foarte tare să-şi ascundă capitalul, într-un loc liniştit şi calm, unde ei să conducă cu această ţară. Eu cred că în spatele lui stau Markelov, Uşarovici şi cei din „Solntsevskaia”.
Deci, aceiaşi parteneri?
Parteneri mai mari.
Sau stăpâni le putem spune?
Exact!
Adică dvs. consideraţi că el vrea să creeze o gaură neagră în Moldova?
Nu că vrea, el e obligat acum s-o facă. El a cheltuit atâţia bani de ai lor, că nici sângele meu nu-l mai poate ajuta să se apere. Cred că e deja o obligaţie. El pur şi simplu e obligat. E obligat să ajungă la putere în Moldova. E obligat!
Deci, el îşi face lucrul, justifică investiţiile făcute în el?
Da, de nişte băieţi foarte serioşi.
Deci, este o încercare de a crea ceva de genul unei… insule?
De a-şi cumpăra o ţară mică! O încercare de a-şi cumpăra o ţară mică.
Şi să creeze o gaură neagră, după schema off-shore?
Care off-shore? Pur şi simlu să aibă unde să fugă şi să se ascundă! Şi să se transforme în oameni respectaţi ai acestei ţări mici.
Dvs. suneţi un om care cunoaşteţi multe, nu doar din auzite, despre omul, despre care noi cunoaştem totul doar din auzite. Şi din ceea ce ne spune el public.
El foarte multe spune public. El doar tot ce spun eu acum a povestit singur, public.
Nu chiar. Iată anume aceste accente interesante el le evită. El se prezintă drept un om…
Ce-mi place mie la Renat e că e suficient să-i dai un microfon şi el singur va povesti totul despre el. Şi de bine, şi de rău.
Bine. Când aţi comunicat ultima dată cu Usatîi?
Iată când am vorbit cu el pe skype, atunci şi am comunicat ultima dată.
Vă temeţi de el? Dacă există aceste bănuieli, că anume el a organizat atentatul la viaţa dvs?
Nu am bănuieli, eu ştiu asta! Eu m-am relaxat la Londra şi nu eram gata. Toţi mă asigurau că nu e nevoie de pază, că nu se va întâmpla nimic. Acum ştiu că şi aici se poate întâmpla ceva. Dar acum sunt gata. Dar dacă mă tem? Nu. De ce să mă tem? Ar fi prea multă onoare pentru el.
Deci, v-aţi asigurat cu măsuri de securitate? Probabil şi statul vă asigură pază?
Nu, statul aici păzeşte oameni ca mine doar prima perioadă. După traumă, când încă e nevoie de asta. Statul nu are buget pentru oameni ca mine. Eu singur mă păzesc. Mai exact, statul îi apără pe toţi oamenii la fel. Dar suplimentar, eu mă apăr şi singur. Deşi, şi statul îmi propune permanent protecţie şi pază de stat.
V-aţi întoarce în Moldova? Încă mai sunteţi cetăţean al Republicii Moldova?
Da, sunt cetăţean al ţării. Şi mă mândresc cu asta. Şi iubesc foarte tare zeama. Desigur mă voi întoarce!
În ultimul timp aţi observat că şi Moldova…
Că şi Moldova de asemenea se curăţă! Cineva în sfârşit se preocupă de o curăţenie normală, corectă şi deplină a gunoiului care era în ţară. Da, am observat. Şi asta e foarte bine. Şi de asta desigur mă voi întoarce, cu plăcere. O ţară minunată!
Deci, simţiţi că dispar premisele care v-au făcut să plecaţi?
Eu sper. Dar salut ceea ce se întâmplă acum în ţară. Cu adevărat, dacă un judecător raional a decis că el e un om suficient de serios ca să aprobe tranzitarea prin ţară a miliarde de dolari, cu adevărat locul acestui om e la închisoare, sau la casa de nebuni. Judecătorii care permit ca să fie furate bănci, pentru bani nu prea mari, cred, locul lor tot este la închisoare. Şi procurorii care pierd dosarele asasinilor, probabil locul lor tot este la închisoare. Pentru că ei astfel încalcă legea, ca şi ceilalţi cetăţeni. Este bine ce se întâmplă. Dacă ţara se va curăţa şi se va transforma într-o ţară normală asta va fi foarte bine. Dar de zeamă mi-e dor!
Şi personal pentru Renato, dacă se poate am să-i transmit un mic mesaj.
Desigur.
Domnule Renat, eu cred că domnul Valeriu Grigore Malarciuc, născut în 1983, puţin probabil va reuşi să-i transmită domnului Proca cei 600 de mii de dolari ai dvs! Şi dacă şi va ajunge în apropierea lui, păi poate doar în celula de alături! Şi puţin probabil că-i va reuşi să demonstreze tuturor că dvs. nu sunteţi vinovat şi să-l învinuiască pe altcineva. Dar dacă şi aţi reuşit să transmiteţi banii şi să vă înţelegeţi cu domnul Proca, oricum puţin probabil că vă va crede ancheta. Eu cu siguranţă nu vă voi crede. Şi cred că nu vă vor crede nici oamenii.
Foarte interesant. Pot să întreb? Acestea sunt detalii din dosar?
Eu am promis anchetatorilor să nu divulg nimic. Dar iată se pare că totuşi a ieşit din mine această mică bucată de informaţie.
Foarte interesant.
Consideraţi că n-am putut s-o ţin în mine!
Deci, putem spune că acesta este un detaliu direct din dosarul penal?
Da da da. Că un oarecare domn Malarciuc foarte tare vrea să ajungă la domnul Proca. Ca să-l convingă, contra sumei pe care am numit-o, să-l învinuiască pe altcineva şi să-l înălbească pe domnul Usatîi. Dar cred că acestui om nu-i va reuşi s-o facă.
Aveţi în vedere ca acesta să nu colaboreze cu ancheta şi să depună mărturii false?
Exact. Ca să spună că Usatîi nu este implicat şi că sunt vinovaţi alţi oameni. Şi că alţi oameni vor să ajungă la el şi încearcă să-l cumpere etc.
Vă mulţumesc tare mult, domnule Gorbunţov! Din nou, nu doar din numele meu, dar şi din numele tuturor cititorilor blogului meu, dar şi din numele întregii societăţi moldoveneşti. Vă doresc succes şi desigur sănătate! Şi noi toţi vrem foarte mult să aflăm de partea cui e adevărul în acestă istorie încurcată a dvs. cu Usatîi.
Timpul va arăta. Timpul va arăta!

Reclame

Etichete: , , , , , , ,

16 răspunsuri to “EXCLUSIV! Dezvăluiri din Londra, care ARUNCĂ ÎN AER agentura criminală rusă din Moldova! Interviu cu Gherman Gorbunţov (VIDEO)”

 1. (Video) Gorbunțov: Usatâi vrea să șteargă urmele și încearcă să-l mituiască pe asasinul Vitalie Proca cu 600 mii USD pentru a face depoziții false | infoMOLDOVA.net Says:

  […]  “Domnule Renat, eu cred că domnul Valeriu Grigore Malarciuc, născut în 1983, puţin probabil va reuşi să-i transmită domnului Proca cei 600 de mii de dolari ai dvs! Şi dacă şi va ajunge în apropierea lui, păi poate doar în celula de alături! Şi puţin probabil că-i va reuşi să demonstreze tuturor că dvs. nu sunteţi vinovat şi să-l învinuiască pe altcineva. Dar dacă şi aţi reuşit să transmiteţi banii şi să vă înţelegeţi cu domnul Proca, oricum puţin probabil că vă va crede ancheta. Eu cu siguranţă nu vă voi crede. Şi cred că nu vă vor crede nici oamenii”, s-a adresat Gorbunțov lui Usatâi într-un interviu online realizat de bloggerul Veaceslav Balacci… […]

 2. VIDEO. Ancheta Scotland Yard în privința asasinării lui Gorbunov îl strânge la perete pe Usatâi; Liderul PN a încercat să-l mituiască pe chilerul Proca ca să nu dea declarații împotriva sa | Puterea Says:

  […] sa în primăvara anului 2012 comis de către chilerul moldovean Vitalie Proca, susține într-un interviu acordat bloggerului Veaceslav Balacci că organele de drept ale Marii Brotanii au demarat o […]

 3. EXCLUSIV! Gherman Gorbunţov, AUDIAT la Londra de procurori! (FOTO) | Veaceslav Balacci Says:

  […] Onestitate, Verticalitate şi Izbândă! « EXCLUSIV! Dezvăluiri din Londra, care ARUNCĂ ÎN AER agentura criminală rusă din Moldova! Interv… […]

 4. Renato Usatâi a pregătit 600 mii de dolari SUA pentru killer-ul Vitalie Proca ca acesta să facă depoziții false în cazul Gorbunțov | stiriMD.net Says:

  […] Alte detalii găsiți pe blogul lui Balacci. […]

 5. FOTO. Confirmarea existenței grupului de anchetă moldo-britanic pe „dosarul Gorbunțov” în care este vizat și Renato Usatâi | Puterea Says:

  […] Veacesleav Balacci, care a realizat un interviu cu fostul proprietar al „Universalbank”, Gherman Gorbunțov, ce a supraviețuit acum patru ani […]

 6. EXCLUSIV! Gherman Gorbunţov, AUDIAT la Londra de procurori! (FOTO) | Coruptia In Republica Moldova Says:

  […] pare că Gherman Gorbunţov n-a minţit în privinţa celor relatate în interviul INCENDIAR acordat pentru blogul meu, atunci când vorbea despre faptul că este într-o strânsă colaborare cu Scotland Yard, cu […]

 7. Anchetă moldo-engleză în cazul lui Gorbunțov. Bancherul a fost surprins la Ambasada RM din Londra// FOTO | Ultimele știri din Moldova Says:

  […] pare că Gherman Gorbunţov n-a minţit în privinţa celor relatate în interviul INCENDIAR acordat pentru blogul meu, atunci când vorbea despre faptul că este într-o strânsă colaborare […]

 8. EXCLUSIV! „Brat” de Bălţi, sub Soare. Hatiko şi „Solntsevskaia Bratva”. PROBE AUDIO | Coruptia In Republica Moldova Says:

  […] interviul scandalos pe care mi l-a acordat recent Gherman Gorbunţov acesta a menţionat câteva momente, care m-au făcut să investighez un alt domeniu interesant. […]

 9. INTERVIU EXCLUSIV! „Сбитый летчик” Leonid Volneanschi, detalii INCENDIARE despre Usatîi şi interlopii de la Moscova, despre cum l-a ajutat pe Gorbunţov să fugă din Moldova şi despre atacul raider la UniversalBank şi centrul comercia Says:

  […] interviul scandalos pe care mi l-a acordat luna trecută, Gherman Gorbunţov pomeneşte de nişte înregistrări ale discuţiilor telefonice ale lui Usatîi, pe care el le-a […]

 10. INTERVIU EXCLUSIV! „Сбитый летчик” Leonid Volneanschi, detalii INCENDIARE despre Usatîi şi interlopii de la Moscova, despre cum l-a ajutat pe Gorbunţov să fugă din Moldova şi despre atacul raider la UniversalBank şi centrul comercia Says:

  […] interviul scandalos pe care mi l-a acordat luna trecută, Gherman Gorbunţov pomeneşte de nişte înregistrări ale discuţiilor telefonice ale lui Usatîi, pe care el le-a […]

 11. INTERVIU EXCLUSIV! „Сбитый летчик” Leonid Volneanschi, detalii INCENDIARE despre Usatîi şi interlopii de la Moscova, despre cum l-a ajutat pe Gorbunţov să fugă din Moldova şi despre atacul raider la UniversalBank şi centrul comercia Says:

  […] interviul scandalos pe care mi l-a acordat luna trecută, Gherman Gorbunţov pomeneşte de nişte înregistrări ale discuţiilor telefonice ale lui Usatîi, pe care el le-a […]

 12. INTERVIU EXCLUSIV! „Сбитый летчик” Leonid Volneanschi, detalii INCENDIARE despre Usatîi şi interlopii de la Moscova, despre cum l-a ajutat pe Gorbunţov să fugă din Moldova şi despre atacul raider la UniversalBank şi centrul comercia Says:

  […] interviul scandalos pe care mi l-a acordat luna trecută, Gherman Gorbunţov pomeneşte de nişte înregistrări ale discuţiilor telefonice ale lui Usatîi, pe care el le-a […]

 13. INTERVIU EXCLUSIV! „Сбитый летчик” Leonid Volneanschi, detalii INCENDIARE despre Usatîi şi interlopii de la Moscova, despre cum l-a ajutat pe Gorbunţov să fugă din Moldova şi despre atacul raider la UniversalBank şi centrul comercia Says:

  […] interviul scandalos pe care mi l-a acordat luna trecută, Gherman Gorbunţov pomeneşte de nişte înregistrări ale discuţiilor telefonice ale lui Usatîi, pe care el le-a […]

 14. INTERVIU EXCLUSIV! „Сбитый летчик” Leonid Volneanschi, detalii INCENDIARE despre Usatîi şi interlopii de la Moscova, despre cum l-a ajutat pe Gorbunţov să fugă din Moldova şi despre atacul raider la UniversalBank şi centrul comercia Says:

  […] interviul scandalos pe care mi l-a acordat luna trecută, Gherman Gorbunţov pomeneşte de nişte înregistrări ale discuţiilor telefonice ale lui Usatîi, pe care el le-a […]

 15. EXCLUSIV! Interviu INTEGRAL! „Сбитый летчик” Leonid Volneanschi, dezvăluiri INCENDIARE despre Usatîi şi interlopii de la Moscova, despre cum l-a ajutat pe Gorbunţov să fugă din Moldova şi despre atacul raider la UniversalBank şi ce Says:

  […] interviul scandalos pe care mi l-a acordat în octombrie, Gherman Gorbunţov pomeneşte de nişte înregistrări ale discuţiilor telefonice ale lui […]

 16. EXCLUSIV! Patimile ELAT-ului. Stanislav Rogulschi, sau ADEVĂRUL, de care se TEME Usatîi (FOTO, VIDEO) | Veaceslav Balacci Says:

  […] interviul realizat cu Leonid Lolneanschi, venit după cel cu Gherman Gorbunţov, am reuşit să readuc în centrul atenţiei publice nu doar atacul raider la UniversalBank, dar […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: